Anlattıkların depersonilizasyon ve derealizasyon ile birlikte veya tek başına görülebilen AMNEZİyi çağrıştırıyor en iyisi bir psikiyatrise giderek bu durumun adını koymandır.geçmiş olsun
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
depersonalizasyon ve derealizasyon yaşayanlar
Collapse
X
-
merhaba bende 1 panik atak hastasıyım tüm belirtilerden kurtuldum ilaç tedavisi ile ama bu Derealizasyon denen hastalıktan kurtulamadım şuan şu yazıyı yazarken bile ben olmadıgımı düşünüyorum tanıdıgım insanlar bana bi yabancı gibi geliyor yolda yürüdüğüm zaman bu ben değilim hissi hiç aklımdan çıkmıyor hep başım dönüyor gibi hissediyorum birden atak geliyo ve elim kolum sanki benim kontrolümden çıkmış kendi kendine haraket ediyor gibi hissediyorum ya bi insan kendini sesini tanımazmı artık ilaçlarında bi faydası olmuyor sivas gibi bir memlekette doktor bulamadığımız için ne yapacağımızı şaşırdık kullanmadıgım antidepresan kalmadı ve doktora kontrole gittiğimde geçenleri ilerlemeleri anlattım ve kendimi hissetmediğimi sölediğim şeyi 2 dk sonra unuttugumu anlattım ve bana o geçmez dedi ben hep bu hastalıkla kol kolamı yaşıyacağım anlamıyorum 7 yıldır cehennem hayatı yaşıyorum Derealizasyon haricindeki belirtiler hakkında hertürlü herkeze yardımcı olmak isterim ama biride bana Derealizasyon hakkında yardımcı olsun ltfn
Yorum
-
kalp sıkışmaları ile başlamıştı ilk başlarda ve ölüm korkusu da vardı ama onları aştım sonra kendimi bi rüyanda gibi hissetmeye başladım 2 yıl öncesine kadar sonrasında son 1 yıl içerisinde kendimi hissetmeme tanıdılarımı bir yabancıymış gibi hissetme duygusu geldi şuanda hiç bi şekilde aklımdan çıkmıyor ve beni çok zorluyo uykudan kalkmayı hiç istemiyorum hep uyuyup bu hastalağı unutmak istiyorum şuanda
Yorum
-
Bu tür rahatsızlıkların kökeninde ruhsal travmaların yeri birinci sırada sayılabilir.bu tür bir travma yaşadıysan önce onunla yüzleşmelisin.şuna kesin inan bu rahatsızlığını yenebilirsin yeterki üzüntüden uzak dur.kendini meşgul edecek ihtiras düzeyinde olumlu uğraşlar bul.ve beyninde serotonin düzeyini artıracak tedavi gör.kendine bir ideal ve hedef oluştur. muhakkak bir spor faliyeti içinde ol.içinde bulunduğun boşluğu doldurduğunda beynin bu hastalıkla uğraşmayacaktır.beynine bu fırsatı verme bir nevi vesvese olan bu düşünceleri önemsemeyerek yok et..slm.
Yorum
-
Yardımların için tşk ederim bu dediklerini deneyeceğim gerçektende dediğin gibi üzüntü ve boşuktan oluyo bunlar yani beynimi hastalıktan başka hiç bişeye odaklıyamıyorum ama bunları kesinlikle yapacağım inş bu hastalıktan bende kurtulur ve normal hayatıma geri dönerim Yardımların için tşk ederim tekrar
Yorum
-
merhaba ...serotonin
mutluluk hormonunun salgılanmasını tetikler. salgılandıktan sonra geri alımı söz konusuysa başta depresyon olmak üzere birçok psikolojik rahatsızlığa sebep olur.yani mutluluk hormonu diyelim ...
bunu da kullandığımız antideprasanlar tarafından alabiliyoruz...
saygılarbulutlar ağlamazsa yeşillikler nasıl güler ....
Yorum
-
sa
arkadaslar gordumkı bı tek ben dıılmısım bu sorunları yasayan
sımdı sızınle bı seyler paylasmak ıstıorum ben 19 yasındayım lıse bıtene kadar gayet sorumsuz yalak sımarık sen sakrak bı hayatım vardı ve hersey okul bıtınce basladı
once kendımı boslukta hıssettım kalp krızı gecırıo gıbı oldum nefes darlıgı fılan sımdı dıorumkı keske sımdıkler olmasada yıne nefesım daralsa kurban olur adam ole hastalıga hastalıkmı o yaw
neyse arkadaslar ben cok asırı derınlerı dusunuorum aklıma cok karısık sorular ve dusunceler gelıolar dunyayı sankı bı resımmıs fotografmıs gıbı goruorum ve her an su an yasadıklarım gercekmı yoksa bunları ben kafamdanmı kurguluorum havası var cok berbat bısey
devamlı yasadıklarım gercekmı dıyıp duruorum bıde arasıra kendımı ıkı kısı gıbı hıssedıorum krız gıbı bısey buda lutfen yardımcı olun
Yorum
-
slm arkslr bu sorunlr bndede wr henz 19 yasındayım bu hastlkla sawaşmk cok zor sanki ben ben değilim yabancılşma war we her yaptığım şeyde bunu nasıl yapıorum ben mi yapıorum yürürken nerye gidiorum delirme korkusu wr arkdslrla muhbbt edrkn bn nerdeim diorm ws sizn yasadklrnzla aynı sorunlr sizce bu hastlk geçermi bazı kişilr bu yabanclşma geçmz demiş biz hp bölemi yaşıcaz acaba bunu düşnmk bile cok acı bi duygu ben henz tedawi qörmüorm ailem bilmediği için ama hr geçen gün sıkıntlrm çoğalıo bnde her genç gibi hayatımı yaşamk istiyorum ama başaramıorum bu hastlk hakknda cok negetif şeyler sölüolr we ben geçmemesndn korkuorm:S
Yorum
-
merhaba
arkadaslar cogunuzun yazdıklarını okudum.bundan 2 yıl önce panık atak teşhısı kondu bana bıtek bununla yetınmeyıp agorafobıde eklendi. işimi gücümü bıraktım.3 ay evden dısarı cıkamadım.bunu en buyuk etkısı agorafobıydı.aevcımın karsısındakı bakkala gıtmeye korkuyorudu.heran bısey olucakmıs duygusu.3 ay hapsettım kendımı eve.okudukca eskı gunlerım aklıma geldı.ben sadece 2 ay ılac kullandım ve bıraktım siz yapmayın daha kotu olabılıyormus
ama basardım 3 ay sonra ılk defa 3 saat dısarda durdugumda yenı dogmus gıbıydım.bu hastalıkta en onemlısı kendınızı ve hastalıgınızı tanıyın.bısey olmayacagına ınanın.çunku yaşayabılecegınızın en fazlasını yasadınız panık atak ıcın daha fazlası yok.ve en onemlısı yasam tarzınızı deıstırın.uyku satlerınızden tutun yıyıp ıctıklerınıze kadar.cok sukur ıyıyım artık.ama bunye deprsıfya arada depresyona gırıyorum.benımd een buyuk atladıgım nokta terapı gormedım. en onemlısı arkadaslar ılactan daha onemlısı terapı.cunku biraz kaygısız olmayı yasam standartı halıne getırmemız lazım.bende
Yorum

Yorum