risperdal bende de cinsel isteksizlik yaptı ben bi bayanım ve gerçekten sekse karşı soğudum bunu engellemenin bi yolu varmı?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Risperdal
Collapse
X
-
arkadaşlar öncelikle merhaba
bir arkadaşımın bu ilaç hakkında bilgi istemesi üzerine risperdal ilacını
araştırırken depresyon vs psikolojik hastalıklarda kullanılan ilaçların
ilginç özelliklerini keşfettim...
etken maddelerini az çok araştırmaya çalışın, hemen hepsi sinir sisteminin
belirli bölgelerini, hastalığın etkin olduğu bölümlerdeki sinirleri uyuşturarak vs, hastalığı kontrol altına alıyor yani iyileştirmiyor, aynı öksürük kesici ve soğuk algınlığı ilaçları(aferin,benical) gibi içinde bulunan efedrin adlı uyuşturucu veya doping diye geçer bu maddenin kimyasal olarak etkilerin azaltılmış hali (psödoefedrin hidroklorür) http://www.ilacrehberi.com/cgi-bin/v...asp?ilac=35136 bu adresten de inceleyebilirsiniz benical adlı ilaca, ağrı kesici ateş düşürücü birkaç maddede eklenmiş . Ben grip olduğum yakın bir dönemde eczanedene benical isteyince satışının kesinlikle reçete ile olduğunu söyleyince merak ettim ve sordum; ucuz olduğu için insanlar bu ilaçları uyuşturucu olarak kullanıyorlarmış, ve yüksek dozları kalp spazm'ı yapabiliyormuş aynı bu toz halinde tylod denilen ilaç gibi onunda kalp krizi gibi yan etkileri vardı, Söylemek istediğim bu ilaçlar;
Hastalığın bulunduğu bölgedeki sinirleri farklı bi şekilde uyuşturup sadece hasta olduğunu vücuda hissettirmiyor nasıl ki bir şizofreni hastası ilacı içtiği veya bir sosyofobisi olan hasta risperdal içtiğinde fobi ortadan kalkıyor?
Bu ilaçların hepsi beynin, sinir sisteminin belirli bir kısmına etki eden vede en önemlisi belki hepsi değildir fakat çoğunun farklı kimyasallar eklenmeden kimyası değiştirilmeden önceki ana maddesi afyondur!!!
Geçenlerde bir gazetede şahit oldum, gerçeklik payını bilmiyorum fakat x bir ülkede beyin kanserinin araştırılmasında ve tedavisinde esrar maddesi ile kesin tedavi olabileceğini söylemişler...
Çünkü esrarın içerisindeki uyuşturucu madde(tetrahydrocannabinol) ve birkaç kimyasal beyindeki damarlarda bir duvar ördüğü diğer hücrelerle bağı koparttığı ve kanserin olduğundan daha fazla büyüyemediği ve beyin kanserinin belirli bir döneme kadar tehşisinde tedavi olabileceğini açıklamışlar... Sonuç olarak kullanılan bu ilaçların hepsi yasal uyuşturuculardır, bununla ilgili bir kaç yazı buldum paylaşmak isterim
*19. yy'da ilaç rehberinde nevralji, gut, tetanoz, hidrofobi, kolera, epilepsi, kore, depresyon, histeri, delilik ve uterus kanamasi için tavsiye ediliyordu. migren ve morfin bagimliligi için de öneriliyordu.
*m.Ö. 2737 yılında Çin'de yazılmış bir eserde kenevirin fiziksel ve ruhsal etkilerinden bahsedilerek bazı hastalıkların tedavisinde kullanımı için sağlık verilmiştir. esrarı doğudan batıya taşıyan ünlü venedikli gezgin marco polo (1254-1324)'dur. İbn sina (980-1037) kenevire "kınnap" adını vermiş ve bu bitkiyi incelemiştir. kenevir ve haşhaş yetiştiren ve tedavide bunları kullanan sümerler, asurlular, mısırlılar, romalılar, yunanlılar ve İslâm dünyasında bu bitki çeşitli amaçlarla yetiştirilmiştir. evliya Çelebi İstanbul'da esnaf-ı benkçiyan adı verilen esrar dükkânları bulunduğunu zikretmiştir. 19. yüzyılda İstanbul'da bir dirhem esrar bir kuruşa satılıyordu ve gerek zenginler arasında gerekse fakirler arasında yaygın olarak kullanılıyordu;
bu yazılar uyuşturucu maddeleri yüceltmek veya özendirmek için değil, hiçkimsenin bu maddeleri kullanmasını uygun bulmam; fakat gerçekleri insanların bilmesi lazım kaçımız, bu ilacı içiyoruz fakat, bu ilaç nedir, neyden yapılmıştır veya herkes prospektüsü okur, kaç kişi okuduğunu anlar, yada anlıyacağımız şekilde yazsalar kaç insan bu ilaçları içer? 90'lı yıllarda Bayer şirketinin öksürük ilacı yapıcam diye kimyagerlerinden birisi eroin'i bulmuş... kimse bilmez bunu çünkü örtpas edildi, kim eroin gibi maddeyi bulan bir şirketten ilaç alır? fakat şöylede bir düşünce var; hastalıklarda iyileşmeyi gösteren hormonları ve o hormonların üreteceği antivirüsleri kim üretiyor Beyin; peki uyuşturucu denilen maddeler ne gibi etkiler gösteriyor(bu sırf esrar vs. değil cipralex, xanax, risperdal) veya nereye etki ediyorlar, Beyin & sinir sistemi; tabi bu ilaç ve uyuşturucular faydası olduğu kadar vücudun kaldıramayacağı veya kabul etmeyeceği yerleri olabilir, demekki bir yeri tamir ederken farklı yerleride bozabilir, yan etkilerine gelince bence insandan insana farklılık gösterebilir çoğu ilacın sinir sisteminin hangi kısmına etken ettiğine bağlıdır... yazılan yazıların çoğunu okudum felç ve ölümlerden bahsetmişler. Takdir; sizin sinir sisteminize, direk kanınıza karşımış ilaçların veya o ilaçlardaki etken maddelerin, size ne gibi yan etki gösterebileceğidir; belki araştırılmış ve iyileştirilmiş, etkileri düzeltilmiş, ilaçlar olabilir fakat mümkün olduğunca kimsenin kullanmamasını ve doz olarak minimum seviyede ilaçlarını kullanmalarını dilerim. sonuçta ne kadar yüksek doz okadar yan etki sebebiyetidir bence...
Teşekkürler & Geçmiş olsun arkadaşlar
ve ayrıca
risperdal ve etken maddesi risperidon olan ilaçlar için bir kaç yazı
* time" dergisinin aciklamasinda,gecmisi yedi yildan fazla olmayan ilac. araliksiz uzun surede alindiginda,geri donusumsuz, kalitsal rahatsizliklara (kontrol edilemeyen spazmik titreme,epileptik sara,yuz kaslarinda ve dilde kontrol kaybetme) yol acan,bazi ruh doktorlarinin bu ilaci hafife alarak seker gibi olur olmaz hastaya dagittigini ve uzun donem tarihi olmadigi icin ne gibi vahim sonuclar gostereceginin bilinmedigini ifade ettigi ilac.
* felc olma riskini beraberinde getirmesi, janssen-cilag firmasi sozcusu tarafindan da resmen onaylanmistir. bu beautiful disaster noroleptik ilac, 2003 yilinda 16'si olumle sonuclanan 37 felc vak'asina neden olmustur. hala da pek guzel kullanilmaktadir
* dopamin reseptorlerini bloke ederek etkisini gosteren*, sizofreni tedavisi icin gerekenden daha dusuk dozlarda otistiklere de verilen ilac. en sik gorulen yan etkilerinden biri kilo aldirmasidir.
vede dopamin nedir araştırdım
prolaktin inhibitör hormonudur ve eksikliği parkinson hastalığına neden olan hormon
bir nörotransmitter çeşididir
nörotransmitter de
nöroileten maddeler. sinirsel iletimin kimyasal safhasini olustururlar
algi suresi uzerinde asıl belirleyici etken olan organik kimyasallar. zira bir canlının algı hızı ebatlarına baglı degildir, bilgi sinir üzerinde yaklaşık ışık hızı ile hareket eder. bilginin gecikmeye ugradiyi tek yer norotransmitterlerdir. başka bi deyişle bir canlının sinir sisteminde ne kadar çok sayıda norotransmitter varsa algısı o kadar yavaştır. zaten teknik açıdan norotransmitter varlığı tek parça sinir yokluğu demektir. örneğin insanlarda ayak parmak ucundan beyne tek parçada giden ve hiç norotransmitteri olmayan hatlar mevcuttur, ki bu da algımızın hızlı çalışmasının sebebidir zati,
kafa karıştırıcı terimler ve sözler bir yana ;
bu ilaç zamanla ve dozaj özellikle, öyle bir etkiliyor ki insanı normal bir vücudda bulunan dopamin maddesini bir süre için değilde sürekli bloke ederse insanın beyini ve beyincik denilen organın istemik yani istemsiz hareketlerini etkiliyor beyindekine nüfus ederse felç bırakır beyinciği etkilerse sonuçta kalp ve akciğer deki çalışma prensibi istemiktir, yani istek dışı çalışmadır ve ayrıca bu ilacın yüksek dozlarda solunum kesilmesine neden olduğuda söylenmektedir lütfen arkadaşlar bir çok ülkede yasaklanmış bu ilacı çok dikkatli ve de çok az miktarda kullanın
Yorum
-
yazıları okuyunca çok korktum. bana kasımda intihar girişimi nedeniyle--tabi onlarca rahatsızlık eşliğinde-- borderline kb. tanısı kondu.
1 ay lamictal kullandım. ama bu sürede kendime yine zarar verdiğim için ilacı değişti doktor ve risperdal verdi. 10 kiloya yakın aldım. şimdi de veremiyorum. ilacı kullanalı 3 ay olacak neredeyse. haftaya kontrolum var.
her şey iyiydi fakat son haftalar yiine başa döndüm sanki. korkunç. tüm kendini suçlamalar, aşırı alınganlıklar, zarar verme girişimleri.... hani düzeliyordum???
Yorum
-
MERHABA,BENİM EŞİME DOKTOR HİPERAKTİF TEŞHİSİ KOYDU VE RİSPERDAL TEDAVİSİ VERDİ İLK TABLET OLARAK BAŞLADIK ANCAK BİR MÜDDET SONRA EŞİM İLAÇ İÇMEYİ KESTİ DOKTORUYLA GÖRÜŞTÜĞÜMDE BANA RİSPERDALİN SOLÜSYONUNU VERDİ VE SABAH-AKŞAM 15'ER DAMLA YEMEĞİNE KOYMAMI SÖYLEDİ AYRICA BU İLACI ÖMÜR BOYU KULLANMASI GEREKTİĞİNİDE SÖYLEDİ ÇÜNKÜ ERİŞKİNLERDE TESPİT EDİLEN HİPERAKTİFLİK ÖMÜR BOYU İLAÇ TEDAVİSİ GEREKTİRİYORMUŞ.BU İLACI 4 YILDIR KULLANIYORUZ EŞİMDEKİ EN BÜYÜK YAN ETKİSİ ACAİP DERECEDE İŞTAH AÇMASI VE KİLO ARTIŞI OLDU.ŞİMDİ BU FELÇ VE ÖLÜME SEBEBİYET VERDİĞİNİ DUYUNCA GERÇEKTEN ÇOK ENDİŞELENDİM.NE YAPABİLİRİM LÜTFEN BANA YARDIMCI OLUN BU HİPERAKTİVİTE İÇİN BAŞKA KULLANABİLECEĞİM BİR İLAÇ YOKMU?ZATEN ALDIĞI KİLOLAR YÜZÜNDEN DAHA SİNİRLİ OLDU NE YAPACAĞIMI ŞAŞIRDIM YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM.
Yorum
-
....
ben o ilacı içince çok acılar skıntılar korkular çektim.. bir dahamı asla.. ayrıca sanki halisinasyon tarzı şeylerde yaşadım.. birde uyukluyordum ilk başlarda.. dolmuşda nerdeyse uyuyacaktım..
bu sitede artık pek görünmeyecem. bazı arkadaşlarım için sadece gircem. benimle ilgili bi düşüncesi ve iletmek istediği olan özelden yazsın.
Yorum
-
bende yıllar önce ağır depresyon geçirdiğimde okb teşhisi konduğunda kullandığım ilaçlardan birisi risperdal idi.Ama çok kötü günlerdi.saç dökülmesini hatırlamıyorum ama bende çok fazla kilo aldırmadı diye hatırlıyorum.sadece bedenim çuval yıyğını gibiydi.Sürekli uyuyor kafamı yastıktan kaldıramıyordum gece gündüz farketmiyordu.Bikeresinde karşıdan karşıya geçerken arabaya çarpılıyordum müthiş bir uyuşukluk yapmıştı fiziksel aktivitemi engellemişti.Bende doktora sormadan birden bıraktım sadece sakinleştirici özellikte şurup vardı prozac diye ona devam ettim .sonra onun hakkında da kötü şeyler duyunca kendimi sosyalleştirerek atlatmaya çalıştım nitekimde oldu çok şükür.bütün arkadaşlara acil şifalar dilerim...
Yorum
-
......
banada konulan teşhis konuşma eksikliği anlatım bozukluğu artı anksiyete.. ilk başlarda halsiz bırakmaya başladı kurstan gelince hiç yemeğe felan bakmadan yatağa düşüyordum sonraları uyuklama korku ve sıkıntı eşlik etmeye başladı gitgide çoğaldı yerimde duramıyordum bide o oda senin bu oda benim.. çok sigara içmeyen ben sigarayı sigarayla söndürüyordum.. of allahım anneme beni öldür diyecek kadar sıkıntı acı veriyordu boş boş gözlerle bakıyordum etrafıma sesim soluğum kesilmişti.. annem soru soruyor hiç cvp vermiyordum o an sanki hayatımdan umudumu kesmiş gibiydim bazı düşüncelre kaygılara engel olamıyordum.. saç dökülmesi olmadı fazla.. ama yüzüm gözüm dudaklarım mosmor olmuştu dışarı vurmuştu.. off hiç hatırlamak bile istemiyorum o ilaç çok kötü etti beni.. şimdi ilaç kullanmıyorum ama hala sorunlarım sıkıntılarım var çoğu yerde konuşamıyorum yada eksik konuşuyorum oda üzüyor beni ama bi çare bulamadım.. bazı konularda kafa yorup sorunun cvbını bulamazsam ozaman kötü oluyorum yada sıkılınca üzülünce başım fena halde ağrımaya başlıyor.. sorunlar bitmiyor geçmiyor yada azalsa bile yine izleri kalıyor..
bu sitede artık pek görünmeyecem. bazı arkadaşlarım için sadece gircem. benimle ilgili bi düşüncesi ve iletmek istediği olan özelden yazsın.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: regina_rosettaya risperdal ing. stroke denen ve ölümle sonuçlanan bi hastalığa neden oluyor ve aynı zmnda felaket tikler yapıyormuş araştırın ve okuyun bence!
ingilizcede stroke kelimesi ile ifade edilen hastalığın Türkçesi "Felç"tir. Arkadaşlarımızın bu ilacın tesiri ile felç geçirme tehlikesiyle karşı karşıya kalması kabullenilemez. Aman dikkat!
Yorum
-
felç mi!! allah korusun ya.. allahtan bıraktım ilacı milacı.. bazı davranışsal yada billişsel sorunlarım olsada iyim rahatım ailem yanımda.. benim bi arkadaşım psikolog bana aklın varsa ilaç içme demişti ilaçlar beyinin ve vucudun kimyasal dengesini bozarak başka hastalıklara yol açtığını söyledi.. demekki doğru.. ne diyelim allah hepimizin yardımcısı olsun dert verip derman aratmasın...bu sitede artık pek görünmeyecem. bazı arkadaşlarım için sadece gircem. benimle ilgili bi düşüncesi ve iletmek istediği olan özelden yazsın.
Yorum
-
http://sozluk.web.tr/index.php?local...tr&word=strokeOrjinal yazı sahibi: Metin06felç mi!! allah korusun ya.. allahtan bıraktım ilacı milacı.. bazı davranışsal yada billişsel sorunlarım olsada iyim rahatım ailem yanımda.. benim bi arkadaşım psikolog bana aklın varsa ilaç içme demişti ilaçlar beyinin ve vucudun kimyasal dengesini bozarak başka hastalıklara yol açtığını söyledi.. demekki doğru.. ne diyelim allah hepimizin yardımcısı olsun dert verip derman aratmasın...
yukarıdaki linkten stroke kelimesinin ingilizcede ne anlama geldiğini açıkça görebilirsiniz...
Sağlıklı iyi günler dilerim...
Yorum
-
Risperdal'ın hiperaktifliğe karşı kullanıldığını bilmiyordum.Orjinal yazı sahibi: nitronosMERHABA,BENİM EŞİME DOKTOR HİPERAKTİF TEŞHİSİ KOYDU VE RİSPERDAL TEDAVİSİ VERDİ İLK TABLET OLARAK BAŞLADIK ANCAK BİR MÜDDET SONRA EŞİM İLAÇ İÇMEYİ KESTİ DOKTORUYLA GÖRÜŞTÜĞÜMDE BANA RİSPERDALİN SOLÜSYONUNU VERDİ VE SABAH-AKŞAM 15'ER DAMLA YEMEĞİNE KOYMAMI SÖYLEDİ AYRICA BU İLACI ÖMÜR BOYU KULLANMASI GEREKTİĞİNİDE SÖYLEDİ ÇÜNKÜ ERİŞKİNLERDE TESPİT EDİLEN HİPERAKTİFLİK ÖMÜR BOYU İLAÇ TEDAVİSİ GEREKTİRİYORMUŞ.BU İLACI 4 YILDIR KULLANIYORUZ EŞİMDEKİ EN BÜYÜK YAN ETKİSİ ACAİP DERECEDE İŞTAH AÇMASI VE KİLO ARTIŞI OLDU.ŞİMDİ BU FELÇ VE ÖLÜME SEBEBİYET VERDİĞİNİ DUYUNCA GERÇEKTEN ÇOK ENDİŞELENDİM.NE YAPABİLİRİM LÜTFEN BANA YARDIMCI OLUN BU HİPERAKTİVİTE İÇİN BAŞKA KULLANABİLECEĞİM BİR İLAÇ YOKMU?ZATEN ALDIĞI KİLOLAR YÜZÜNDEN DAHA SİNİRLİ OLDU NE YAPACAĞIMI ŞAŞIRDIM YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM.
Onun yerine Ritalin'i tercih edebilirsiniz, ama önce dokrorunuzla görüşün lütfen...
Yorum

Yorum