Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Risperdal

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Orjinal yazı sahibi: McBusiness
    Orjinal yazı sahibi: Metin06
    felç mi!! allah korusun ya.. allahtan bıraktım ilacı milacı.. bazı davranışsal yada billişsel sorunlarım olsada iyim rahatım ailem yanımda.. benim bi arkadaşım psikolog bana aklın varsa ilaç içme demişti ilaçlar beyinin ve vucudun kimyasal dengesini bozarak başka hastalıklara yol açtığını söyledi.. demekki doğru.. ne diyelim allah hepimizin yardımcısı olsun dert verip derman aratmasın...
    http://sozluk.web.tr/index.php?local...tr&word=stroke

yukarıdaki linkten stroke kelimesinin ingilizcede ne anlama geldiğini açıkça görebilirsiniz...

Sağlıklı iyi günler dilerim...
    tşkler saolun..
    bu sitede artık pek görünmeyecem. bazı arkadaşlarım için sadece gircem. benimle ilgili bi düşüncesi ve iletmek istediği olan özelden yazsın.

Yorum

• cinsel isteksizliği olma cinsel gücünüz azalır

Yorum

• merhaba
        ben 1 aydır risperdal kullanıyorum
        doktor ben de psikoz olmadığını söyledi
        neden bu ilacı verdi merak ediyorum
        hayat çok güzel eğlen ve keyfini sür!

Yorum

• merhaba arkadaslar bu konuda yanlız olmammak güze tarfikk kazası geçirdim bir arkadasımı kaybettim sonunda yaklasık kazadan 1 yıl sonra hasatlık ortya çıktı bir gün arabayla giderken gözelrimin onunde trafik kazası oldu arac ucurumdan denize düştü neyse ki ben degildim kazayı yapan ama çok etkilendim ve çok korktum sanki gecen yıl yaptıgım kaza geldi ve aksama artık kulagıma sesler geliyodu konusmaya basladım herkes sesi kulagıma geliyodu ve sonra pisikiyatriye gittik konusamıcak durumdaydım hiç tanımadıgım birine sarıldım çok kötü günlerdi pisikologum bende antipik pisikoz yani dalgınlık dakikkalarca bi noktaya bakıyordum ve düşünce bozuklukları vardı bu yuzden askeri hastaneden sevk aldım 1 yıl sevk aldım 6 aydır risperdal kullanıyorum ve inann keşke hiç kullanmasaydım içimde garip bi korku vardı suan ise hiç nir sey yapamıyorm ne araba kullana biliyorum ne herhangi bi şey yapabiliyorum seroquel kullandım ama suan çok kötü durumdayım ttek yaptıgım sey yastıga kafamı koyup düşünmek ve çok sıkıldım risperdalın yerine kullanabilcegim başka ne ilaç var benim sikayetim bunlar içimde ki korkudan kurtulamadım dikkat bozuklugu ve cinsel hayatım bitti nerdeyse

Yorum

• çok mutluyum psikiyatrim ilaçları 5 ay (1,5 ayı gitti)bırakabilceğimi söyledi ama hala hastalığımın ne olduğunu bilmiyorum
            hayat çok güzel eğlen ve keyfini sür!

Yorum

• risperdal

selam benim oğlum 13 yaşında ve doktoru bugün bu ilacı verdi okudukça korkmaya başladım kafam karıştı oğlumun sadece dikket sorunu var bu ilaçı kullansam mı bana bi akıl verirseniz sevinirim..

Yorum

• bende kullanıodum

arkadaşlar bende risperdal kullanıodum acayip kilo aldırıo,insanı çok saf yapıo ve çok uyutuo ama artık bıraktım başka ilaç kullanıorum sizde kendinizi risperdala çok alıştırmayın alışkanlık yapıo. bi arkadaşım 1 sene düzenli kullandı, bırakmak istedi bırakamadı şimdi nöbet geçirio benden tavsiye...

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: regina_rosetta
                  Birde sanırım çok fazla yeme isteği olmalı!!!bende öyle oluyor maalesef ama genelde dozunu arttırınca.sen şişmanladın mı???
                  slm ben alkol tedavısı ıcın 4 aydır kullanıyorum lustral risperdal tolvon 60 kıloydum 3 ayda 80 oldum 20 kılo aldım felaket ıstah acıyo DD

Yorum

• bende kullanıyorum ve bırakınca doktor yeni baştan kullandırıyo

Yorum

• Merhabalar,
                      İlacı kullanalı daha bir gün oldu ve ben kendimi sersem gibi hissediyorum. Yatmadan önce içmemi söylemişti doktor. Yatmadan önce içtim ve ben, geç uyuyan biriyim, ilacı içtikten yarım saat sonra nasıl uykum geldi anlatamam. Aynı zamanda başım döndü ve midem bulandı. Bir garip oldum. Gözlerimi oradan oraya çevirince sanki hayal dünyasında yaşıyormuşum gibi geldi. Erken yatmama rağmen kalktığımda öğleni geçiyordu! Uykum olmadığı halde uykum varmış gibi hissediyordum. Halsizlik, konuşmama isteği vardı. Hatta bir şeye sinirlenemiyordum bile!
                      Burada da kötü yan etkilerini okuyunca bırakmak istedim. 1 mg tam içmiştim ilacı. Doktorum OKB olduğunu söylemişti. Bunun yanında bir de Zedprex kullanıyorum.
                      Sorum lu:
                      İlacı, hemen birden bıraksam olur mu? Sadece 1 gün kullandım sonuçta...

Yorum

• 2 ay önce depresyon teşhisiyle lustral 50 mg verdi doktor. 1 ay sonra bu kez ağır depresyon gerekçesiyle lustral.ı 100 mg.a çıkardı. şimdide yanında risperdal 1 mg verdi. dalgınlık, unutkanlık, herkesin arkamdan konuştuğunu düşünme, ağlama nöbetleri, ataklar, kalabalığa çıkamama... işin kötüsü birisine odaklanıyorum onun hakkında yazıyorum çiziyorum hükmünü verip idam ediyorum gözümde resmen. bu çok kötü. kimsenin beni sevdiğinede inanmıyorum. daha önceki yaşadığım (hatılamak dahi istemediğim) olayların üzerine tuz biber oldu bunlarda. şunu merak ediyorum. lustral ve risperdal bir araya gelince ne derece etkili olur. ben telaş yaptım bi an acaba şizofreni falanı oldum diye. doktorum telaş yapma şizofreni değilsin dedi. bana yararı olurmu. açıkcası risperdal korkuttu beni biraz. ne yapacağımı şaşırdım. içenler varsa ne gibi etkileri oldu bu ilacın ve algı- dikkat.te ne gibi değişiklikler oldu? kullanan varsa lütfen yardımcı olsun.

Yorum

• okudukça korkmaya başladım. zaten kilo problemi olan birisiyim. dahada fazla kilo alırsam ciddi sorun olur benim için. ilacı bugün aldı. yukarıda yazılanlar gerçekten oluyorsa cidden kullanmak istemiyorum. lustral.ım yeter bana. offff yaaa. nerden geldi başımıza bu hastalıklar. lanet olsun yaa. şu yaşam dedikleri şey ne iğrenç birşey. bu ilacı içince resmen yaşayan ölü oluyormuşsunuz. e direkt ölmek daha mantıklı o zaman. hiç değilse acı çekmeyiz. çok korkuyorum. allah aşkına birisi iç açıcı birşeyler yazsın. bu ilacı kullanmam için gerçekten ihtiyacım var iç açıcı yorumlara

Yorum

• slm arkadaşlar bende 4gün önce doktora gitim bana bu ilacı verdiler RİSPERDAL ve atığımdan beridir nefes alamıyorum gibi geliyor bana anlamadığım ben sinirli bir insanım askerliğimi bile 29 ayda yaptım hapse girip çıktım sürekli ama bunlardan ötürüde bole ağır bir hapta yazılmaz yani şuan çok iyiyim genede bir doktora gidim dedim kontrole yani bana bunu yazdı aslında doktorların fazla bu işe kafa yormadığının farkındayım ama bu kadarınada pes doğrusu bence haplar size iii gelmediği an hemen kesin bakın aslında insan kendinin doktorudur bence ilaçlarla vucudunuza zarar vermeyin çünkü ben acısını çok çektim ilacı bıraktıktan sonra bir rahatlama geldi kabuslardan kurtuldum şimdi diyeceklerki o ilaç bak sana ii geldi ondan bole oldun alakası yok bence etrafımdaki kırdığım insanlardan helaliklkerini aldım şuan bir kedi gibiyim bence her insan kendini tedavi edebilir ben bir olaydan etkilendiğim için iyi oldum bence etrafınıza bakın hep iyi şeyler düşünün psikyatrilerin eline düşmeyin ama ilaç vermiyen varsa direk işte o iyi doktordur bence ona gidin ama gitiğiniz gibi ilaç veren doktordanda uzak durun ben iyileştiğim halede tabiki sinir biraz var ama eskisinden bin kat iyiyim doktor bana ilaç yazdı RİSPERDAL hemde 2mlg yani kendiniz tedaviye cevap vermeseniz yandınız bence kendiniz kendinizi tedavi edersiniz ilaçlar belki yüzde on etkilidir herkese sağlıklı günler inş hepiniz iyileşir normal yaşamınıza geri dönersiniz

Yorum

• şşşt sakin olun bakalım. arkadaşlar, 1 yıldır risperdal kullanıyorum. hayatımı kurtardı.bende borderline vardı. duygu durum bozukluğu. kendine zarar verme, anksiyete, depresyon, intihar girişimi... risperdal beni hayata döndürdü.evet, 1 yılda 15 kilo aldım ama inanın o halimle zayıf olacağıma sağlıklı ve tombiş olmayı yeğlerim. eski halimden eser kalmadı. sadece 6. ayda depresyon nüksetti travmadan dolayı, onu da cipralex takviyesiyle hallettik 2 ayda. şuan gayet iyiyim. ilacı bırakmayın doktorla konuşmadan. ama ciddi kilo probleminiz vrsa başka ilaç isteyebilirsiniz.onun dışında ben çok memnun kaldım.

Yorum

• dehb teşhisi konmuş 10 yaşındaki kızıma uyku problemi için akşamları 0.5 mg verdi doktor.şimdi yazılanları okuyunca çok endişelendim.2 aydır kullanıyor.uykusu çok düzene girdi ve bazı davranış bozuklukları geçti.ama şimdi çok korktum açıkcası.
                                birde şunu merak ettim.tedavi süreci tamamlanıp ilaç kesildikten sonra kalıcı iyileşme oluyormu?kullanan arkadaşlar beni aydınlatırsa çok sevinirim.

Yorum

İşleniyor...
                                X