Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Risperdal

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• bu hap beni deli ediyor! yani rahat vermiyor bana!

bütün vücudum uyuşuyor, kaslarım ağrıyor, kollarım, bacaklarım ve uyuşturuyor beni...

kullansam mı, kullanmasam mı? bi cevap yazar mısınız? bu konuda bilgisi olanlar.

kullanmak istemiyorum. mesela bu akşam kesin almayacağım bu hapı, içmeyeceğim! :

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: beyhangulen
      bu hap beni deli ediyor! yani rahat vermiyor bana!

bütün vücudum uyuşuyor, kaslarım ağrıyor, kollarım, bacaklarım ve uyuşturuyor beni...

kullansam mı, kullanmasam mı? bi cevap yazar mısınız? bu konuda bilgisi olanlar.

kullanmak istemiyorum. mesela bu akşam kesin almayacağım bu hapı, içmeyeceğim! :
      kullanmaya bilirsin. bu ilacın daha güzel alternatifleri var. doktoruna danış ilk önce, ilacını değitirmek istediğini söyle yan etki şikayetlerinden dolayı. değiştirecektir.

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: durden
        Orjinal yazı sahibi: beyhangulen
        bu hap beni deli ediyor! yani rahat vermiyor bana!

kullanmaya bilirsin. bu ilacın daha güzel alternatifleri var. doktoruna danış ilk önce, ilacını değitirmek istediğini söyle yan etki şikayetlerinden dolayı. değiştirecektir.
        slm arkadaslar size onerim risperdali kesinlikle ve kesinlikle bırakmayın ben 6 sene kullandım cok iyidim bırakıyım dedim artık iyileştim dedim bıraktım tekrar basa geri dondum kesşke bırakmasaydım 1 aydır içmiyorum ama eski halim gibitim 6 sene boşa gitti.........bu ilaçla yasamaya mecburuz

Yorum

• slm arkadaşlar bende risperdal adlı ilaca yeni başladım 1mg verdi doktor ama yazdıklarınızı okuyunca korktum açıkcası ilacı kullanmaya ama ben intihara felan kalktım eşimle hiçbir problemim yok çocuklarımı da çok seviyorum ama neden böyle depsrosyondayım anlayamıyorum inşallah allah hepimizin yardımcısı olsun

Yorum

• ben dün başladım ilaca, şu an psikolojimi yorumlara kapattım. bendeki etkisini görüp konusmak isterim . ama aranıza katıldım bende kullananlardanım

Yorum

• Dostlar ben de bir senedir bu ilacı kullanıyorum.geceleri 4 mg alıyorum tek tablet yeşil olandan.bişeye yaramıyor gibi görünüyor ama bi kaç kez bıraktım o kadar kötü oldum ki sürekli ağlayıp durdum.bırakınca gerçekten ne işe yaradığını anladım.zeka seviyesine de etkisi var bence.insanı donuklaştırıyor sakinleştiriyor gerçekten.işe yarayan bir ilaç bence.öldürcek olsa doktor bunun altına kaşesini basmaz.her ilacın yan etkisi var.her ilaç herkese yaramayabilir.denemelerle doğru ilacı bulur doktorlar.ben de daha önce bir çok ilaç kullandım ama bunda karar kıldı doktor.şimdilik iyi gidiyor.bir gün bırakacağım zaten.benim daha büyük problemlerim var.Allah hepinize yar ve yardımcı olsun.

Yorum

• Sizde ne gibi yan etkiler yapıyor?

Yorum

• Azı karar çoğu zarar bir ilaçmış onu farkettim birkaç ay içinde...

2mg kullanıyordum ancak korkunç hayaller, çelişkili düşünceler, özellikle "düşünmekten korkmak" ve her düşüncenin anksiyete uyandırması gibi bir etkisi olduğunu farkettim. Paranoya ve düşünce bozukluklarını yeneyim derken beynimi takıntıların eline teslim ettiğimi anladım... Anı yaşayamamak, düşünceler içinde kaybolmak bu olsa gerek.

Canım hiçbirşey yapmak istemiyordu sabahları uyanamıyordum ve sürekli zihnimde korkutucu düşünceler canlanıyor ve normal sıradan bir olay bile inanılmaz korkunç haller alıyordu. Hatta yaşamadığım şeyleri yaşarken hayal edip kabus yaşamak bu olsa gerekti...

Birkaç hafta önce 1mg a indirdim, hayatımın farkına varmamı sağladı ancak bırakmamayı düşünüyorum. Şu anda yapmak istediklerimi yapabiliyorum. Endişelerim devam etse de en azından yaşadığımdan birşeyler anlayabiliyorum.

Sözün özü; risperdal'in bu etkisine dikkat etmek lazım. Ben doktora bu gidişimde ilacı değiştirmek istediğimi söyleyeceğim. Geçmiş olsun herkese

Yorum

• Acil destek...

Selam arkadaşlar,annem akşamları risperdal kullanıyor,bende neyin nesidir diye bi araştırma yapayım derken burada güzel paylaşımlarda olduğunu gördüm.. Siz deneyimli arkadaşlara birkaç sorum olacak.Kendimde buaralar inanılmaz bir güven kaybı hissediyorum,gözlerim sürekli dolu dolu geziyorum ve bunların hem geçmişteki olayların birikimi ve hemde işimdeki uyumsuz insanların baskıları yüzünden olduğunu biliyorum.Aşırı unutkanlık,dalgınlık ve mutsuzluk saptamaktayım kendimde ama ayakta kalmaya çalışıyorum.Ne yapacağımı bilmiyorum,acaba bir psikoloğo mı gitsem,iyi bildiğiniz birileri varsa lütfen yardımcı olun,şu hayatta sadece biraz daha gamsız olmak istiyorum.. Hellllppp meeee..

Sevgiler

Yorum

• Risperdal'in yan etkisi

Risperdali asla kullanmayın. Çok yan etkisi mevcut

Yorum

• prospektüste o yan etkiler çatır çatır yazıyo... avukata ödediğin parayla kalırsın... kolay gelsinn

Yorum

• pospektüs

sil

Yorum

• cevabımı tekrarlıyorum.. kolay gelsin.. ayrıca sen benim kardeşim değilsin....

Yorum

• sil

Yorum

• ...............

Yorum

İşleniyor...
                                X