Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Risperdal

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

ben risperdal consta kullanıyorum.. iki haftada bir kalçadan.. hastalığım ne mi? 'şizofreni'

Yorum

Risperdal kullanan biri olarak bu yazı dikkatimi çekti ve paylaşayım dedim:

Risperidon da da felç riski
      Johnson and Johnson firmasına ait Janssen Pharmaceticul N.V.,Belçika lisansı ile Türkiye'de 1 mg, 2mg, 3 mg ve 4 mg. risperidon içeren, Eczacıbaşı İlaç San.ve Tic.A.Ş.'nin Lüleburgaz tesislerinde üretilen Risperdal adlı antipsikotik ilacın da felç riski olduğu Amerika'da firma yetkilileri tarafından resmen doğrulandı.
      Johnson and Johnson'un Amerika Birleşik Devletleri'ndeki sözcüsünün Reuters haber ajansına yaptığı açıklamaya göre, dünya ilaç pazarında 2.1 milyar dolar cirosu olan Risperdal ile ilgili olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde binlerce hekime Risperdal'in felç yapma riski ile ilgili mektup gönderileceği belirtiliyor.

37 felç 16 ölüm
      Johnson and Johnson firmasının sözcüsünün açıklamasına göre, geçen yıl ekim Risperdal'le ilgili otuz yedi felç vakasında on altı ölüm vakasının var olduğu ortaya çıkmış. Firmanın bu olumsuz gelişmeleri açıklamasından sonra New York borsasındaki olan hisse senetlerinin 5 cent düştüğü belirtildi.
      Türkiye'de bir yılda imalatçı fiyatları ile yaklaşık 800.000.$ ciro yapan ve 400.000. kutuyu aşan satışıyla antipsikotik ilaçların $ bazındaki ciro sıralamasında ikinci sırada yer alan Risperdal ile ilgili ruhsat sahibi firmanın Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri'nde çalışan hekimlere yönelik yaptığı yazılı uyarının Türkiye'de neden yapılmadığı ilgili çevrelerde merak uyandırıyor?
      (Kaynak: http://www.farmamedya.net/)

Yorum

merhaba,

eski antipsikotiklerle iyileştiğim için şimdi kendilerini şanslı mı görmeliler bilmiyorum, ama hayır, o ilaçlar insanı diriyken mezara sokuyor yüksek dozlar için sözüm,atipikler iyi diyoruz ama işte kullanan yeni nesil için böyle haberler okumak çok üzücü oluyor.

zeldox da yeni bir ilaç ve bazı psiyatristler hiç tavsiye etmiyor. zyprexa reçete edildiği için mahkemeye başvuranlar var.

insanlar ne yapabilirler? ya yutacağız ya... yutacağız.

panik yapmamak gerek.

selamlar

Yorum

merhaba,

eski antipsikotiklerle iyileştiğim için şimdi kendilerini şanslı mı görmeliler bilmiyorum, ama hayır, o ilaçlar insanı diriyken mezara sokuyor yüksek dozlar için sözüm,atipikler iyi diyoruz ama işte kullanan yeni nesil için böyle haberler okumak çok üzücü oluyor.

zeldox da yeni bir ilaç ve bazı psiyatristler hiç tavsiye etmiyor. zyprexa reçete edildiği için mahkemeye başvuranlar var.

insanlar ne yapabilirler? ya yutacağız ya... yutacağız.

panik yapmamak gerek.

selamlar

Yorum

uzun süredir ocd, depresyon, şüphecilik, sosyal çekingenlik, aşırı öfke gibi davranış bozuklukları ile boğuşuyorum. 1 senedir lustral ve risperdal kullanıyorum. uzun süredir doktora gitmiyorum ve gitmek de istemiyorum çünkü çok garip davrananlar oldu. bu felç riskini bugun ogrendim. daha önceleri ilacı sık sık kesintiye uğrattım ve ilaç kullandığım dönemlerde alkol de kullandım. bunlar felç riskini arttırır mı? ilacı bırakmalı mıyım?

Yorum

Lizardking;

Alkol kullanmış olman ilaçların etkisini daha da arttıracaktır. Arada bir kesintiye uğratmış olman etkilerinin azalmasına neden olmuştur. Felçle ilgili olarak söyleyebilecek bir şeyim yok ama bu felç riski çok ender görülse gerek. Her ilacın böylesine ağır yan etkileri olabilir ama çok enderdir. Ayrıca böylesine yan etkiler ilaçları yüksek dozda ve uzun süreli kullananlarda ortaya çıkar. Bu arada doktorların neden garip davranıyordu. Bunu biraz açabilir misin?

Yorum

............

Yorum

ingilizce bilenler icin bir kaynak. burada igne olarak degil, tablet olarak bahsedilmis risperdalden. yan etkiler, hangi y.etkilerde doktora gidilmesi gerektigi, etkilestigi ilaclar, alinmamasi gereken sartlar ve alindiginda yapilmamasi gereken davranislar.
                  http://www.drugdigest.org/DD/DVH/Use...perdal,00.html

risperdal yerine uretilmekte olan alternatif ilac:
                  http://www.schizophrenia.com/sznews/...es/001923.html

risperdalin beyin olumu (stroke) ile olan iliskisi uzerine acilan dava, abd'de...:
                  http://www.classactionamerica.com/Cu...roke-death.asp

Yorum

Merhaba Volki;

Öncelikle geçmiş olsun diyorum. Doğrusu bu konuda psikiyatristlere danışmak en iyisidir. Benim risperdal hakkında bildiklerim yazdıklarım kadar. Alkol hemen hemen bütün psikiyatri ilaçlarıyla etkileşime girer. Ayrıca, özellikle antipsikotiklerin uzun süreli ve yüksek dozda kullanımları yan etkilerinin görülme olasılığını ve bunların şiddetini arttırır. Görünen o ki sen de yüksek dozda antipsikotik kullanıyorsun. Bu durumda doktorunla iletişimini bozmamanı öneririm. İlacı bırakmak konusunda kesinlikle doktoruna danış. Zira yüksek dozların ani bırakılması kişide rahatsızlıklar meydana getirebilir. Mesela ben 2 mg risperdal kullanıyordum ve kendim bıraktım. Azaltarak bıraktım ama yine de bir hafta baş dönmesi yaşadım.

Bu arada bir topikte daha tartışma konusu olmuştu sanırım. Senin tanınla ilgili. Sana kesinkes şizofreni tanısı kondu mu? Ya da şizofreniform bir bozukluk mu? Belki de kronik değildir seninkisi. Bu konuyu biraz açarsan sevinirim. Bir de bir işte çalışıyor musun, okuyor musun, ailenle ilişkilerin nasıl, arkadaşalrın var mı? Bu sorulara yanıt verirsen sevineceğim.

Sevgiler ve saygılar

Yorum

unver doktor heyete yolladı, heyette şizofreni raporunu onaylamadılar ama doktorum aracı olarak gene de kronik şizofreni raporu çıkarttı.. doktor akrabamız, iddiasına göre ilaçlar çok pahalı olduğundan sağlık karnesi çıkartıp bu iğneyi bedavaya alabileyim diye rapor çıkartmış ama ben buna inanmıyorum; belirtiler şizofreni belirtisi, hatta paranoid şizofreni belirtisi ve kullandığım iğne de erişkin şizofreni iğnesiymiş ee raporum da var.. yani her şey ortada ama bana söylenmiyor gibime geliyor.. doktora soruyorum 'bana kesin şizofren değil misin diyebilir misin?' diye "ben de bilmiyorum" diyor ama "psikotik bir rahatsızlık yaşadın, realiteyi değerlendirmen bozuldu" diyor ama "şizofren değilsin" demiyor. anlayacağın ben de bilmiyorum ama her yol paris misali her yol şizofreniye çıkıyor.. arkadaşlarım var ama görüşmüyorum, eden dışarı çıkmıyorum, tıraş olmak istemiyorum ve hayattan tat alamıyordum ama hezeyanıma sebep olan travmatik olayları keşfettikten sonra biraz rahatladım..

Yorum

Volki;

Doktorun sence böyle bir şeyi senden neden saklasın ki? Belki de emin değildir. Heyete gelince, heyetin şizofreni raporu vermemesi belki de doktorunun dediği gibi ilaçların pahalı olmasındandır.

Sonuçta ortada şizofreni belirtileri var diyorsun. Peki ilaçları aldığından beri bir değişme gözlemledin mi kendinde? Ya da yakın çevren bu konuda ne diyor? Onlar da sende bir değişme gözlemlemiş mi? Önemli olan senin kendini nasıl hissettiğindir. Sana konan tanı aklını karıştırmasın.

Sevgiler ve saygılar

Yorum

unver, iyi de pahalı olan ilaç zaten şizofreni ilacı, yani risperdal consta depo formlu iğne, iki haftada bir oluyorum bu iğneyi. erişkin şizofrenlere yapıyorlarmış.. zaten googledan risperdal consta diye aratınca sürüsüyle site çıkıyor ve sürekli schizophrenia diye bahsediliyor yazılarda, ingilizcem fazla iyi değil ama schizophrenianın ne anlama geldiğini biliyorum . bana gelince hastaneden çıktığımdan beri şu bir haftadır beynim açıldı; hezeyana, bölünmeye, psikoza, realiteyi değerlendirmedeki bozukluğa yani her ne deniliyorsa buna sebep olan travmatik olaylarımı keşfettim.. durumum genel olarak iyi ama tek şikayetim evden dışarı çıkmıyorum...

Yorum

bir soru, bir uyari:
                            1-neden evden cikmiyorsun?

2-sizofreni ilaclari baska rahatsizliklar icin de faydali olabilir. ornegin burada bir hastaya sizofreni teshisi kondu, hasta ilaclar sayesinde bir miktar duzelme yasadi ancak 3 yil sonra yapilan bir baska oturumda hastaya yanlis teshis kondugu anlasildi.

seninle ayni semptomlari yasayan bipolar hastalarim var. obsesiflere de bu ilac tavsiye ediliyormus, bu siteden ogrendim...

ustune ustluk uc gun boyunca sanrilar yasamis olman cok da vahim bir sey degil. ciddi sizofreni hastalari yillarca sanrilarla yasiyorlar...

cok guzel bir laf edildi, "nasil hissettigin onemli, tani degil... " sizofren olmadan kendini sizofreni moduna sokman daha buyuk sorun yaratabilir,dikkat.

Yorum

merhaba arkadaşlar ben sosyal fobiliyim doktor sadece risperdal verdi bu ilaç sosyal fobide etkilimi..seroxat ın çok etkili ve işe yaradığı söyleniyo zor durumdayım doktor biliyo sfli olduğumu acaba niye seroxat vermedi bilmiyoru bilen arkadaşlardan yardım istiyorum cevap yazarsanız sevinirim

Yorum

bildigim kadariyla fobilerde sorun kimyasal olmadigindan, ilac tedavisi yapilmaz... kognitif, psikoterapi, davranis terapisi verilir...

sana verilecek ilaclarin olsa olsa antidepresif ve rahatlatici olarak, cok dusuk dozlarda ve nadiren, sadece atak aninda, mantikli dusunceyi mumkun kilmak icin verilmis olmasini beklerim. Risperdal bu amaclar icin fazla guclu gibi geliyor bana...

istersen bir baska doktora daha gorun.

ingilizce kaynak:
                                http://www.mentalhealth.com/rx/p23-an03.html

Yorum

İşleniyor...
                                X