fun ben de bilmiyorum sebebini ama evden dışatı çıkmak istemiyorum, tıraş olmak istemiyorum ve hayattan tat alamıyordum ama hezeyana sebep olan travmatik olayları keşfettikçe daha iyiyim..
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Risperdal
Collapse
X
-
Herkese Merhabalar
Ben uzun zamandır bu hastalıkla boğuşuyorum.Burayı akinetonun bağımlılık yapıp yapmadığını internet
vasıtasıyla araştırmak için tesadüfen buldum.Çünkü son günlerde boynumda kasılmalar başlamıştı.
Yeterli imkanlarım olmadığı için doktorlardan yardım alamıyorum.Sadece en son gittiğim doktorun reçetelerini
hastalandığımı hissettiğim zaman uyguluyorum.2 mg Risperdal ve daha sonra 1 mg Risperdal kullanarak zor
zamanlarda ayakta kalmaya çalışıyorum.Anlatıcağım ve sizlerle paylaşacağım çok şey var.
Ama öncelikle şunu belirtmek istiyorum.Bu sayfayı keşfettiğimde yalnız olmadığımı anladım.Ve çok duygulandım.
Ve ağladım.Özellikle Ünver ve Volki 'nin yazmış olduğu tüm yazıları okudum.Ve ikisinede şükran derecesinde
saygı duyuyorum.Gerçekten bana şu kötü anlarımda hayat ışığı verdiler.Daha önce hiçbir foruma üye olmamıştım.
Buraya kader yolu ile geldiğime inanıyorum.
Sizlere ilginç birşey anlatıyım...
Ekonomik durumum kötü olduğu için yeşil reçeteyle satılan malum ilacı alamıştım bundan birkaç ay öncesinde.
Ve risperdali (2mg) akinetonsuz almak zorunda kaldım.Sonuç inanılmazdı.Müthiş çileler çektim.Ama mecburdum.
Yüz kasılmalarından binbirçeşit triplere varan 1 haftalık çok zorlu bir mücadele verdim.Çünkü bu hastalık gerçekten
dibe batmaya başladığınızı hissettiğinizde ilaç gerekli.Ve uzun zaman bu ilaçları almamışsanız yan etkilere vücut
direnemiyor.Yani bir nevi filmi başa almak gibi birşey..
Bir olay daha anlatıyım...Konulan teşhisler hakkında..
Önce Paranoid bozukluk dendi...Özel doktorlar tarafından
Daha sonra ileri derecede depresyon...
Ve en ilginci ise tansiyonumu dahi ölçmeyen devlet hastanesindeki bir bayan doktor tarafından uykusuz bir anımda
beni doğru dürüst bile dinlemeyip şıp diye teşhis koymasıydı.Sen şizofrenisin dedi bana...
Bu arada bölük pörçük anlatıyorum ama kullanmadığım ilaç kalmadı diyebilirim...(en eski serilerden ---- en yenilere kadar)
Sizlere şunu sormak istiyorum... Akineton bilinçli kullanılsa dahi bağımlılık yaparmı..Yani neticede Legal uyuşturucu bence..
Ve uzun süreli tedaviler sonrasında bir bağımlılık etkisi yapabilirmi...Çünkü bazı zamanlara aşırı sıkıntı ve huzursuzluk
duyuyorum..İlaçlar kesildikten sonra özellikle...Yani vücut bütün ilaçları vücuttan attıktan sonra..
Yorum
-
malik depresyon
merhaba arkadaşlar... benim eşim bir buçuk ay evel malik depresyon geçirdi depakin ve risperdal kullanıyor.zor günler yaşadık inşallah dahada iyi olucak ama inanılmaz üzülüyorum bu duruma ne yapıcağımı inanın hiç bilmiyorum.bu rahatsızlık tamamen geçicekmi?nekadar zaman sonra normale döner?lütfen bana bir bilgi verin bu konuda pek bilgim yok.bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen cevap verirseniz memnun olurum.
Yorum
-
meraba ben madde bağımlılığı ve depresyon nedeni ile gitmişim doktora psikiyatr ve psikolğa gittim bana risperdal ve lustral werildi bu ilçalrın amacıda tam olarak sölenmedi sadece madde yoksunlupundaki krizleri gidermek için falan diye bişeyler sölediler sen kullanan dediler uzun süre kullandım kendimi daha ii hisstemeye başaldım sonra doktor kontrolü dışında kulanamya başldım kafama estikçe almaya başladım en sonunda bu hapların hepsini alarak intihara kalkıştım ondan sonrada doktorlar wermedi tekrar ve daha sonra risperdalın şizofreni hapı olduğunu öğrendim eğer şizofrensem neden doktoralar bana söylemedi
Yorum
-
Arkadaşlar psikoloğum oseyon teşhisi koydu ve faverinle birlikte risperdal verdi risperdal ilk 5 gün 0.5 gr daha sonra ise 1 mg çıkıyor.Kullanmadan önce araştırmak istedim.Yan etkileri hakkında bilgi verirmisiniz?Kullandığınızda sorunlarınızdan kurtuldunuz mu?
Yorum
-
merhaba
Mystery;
Risperdalin başlıca yan etkisi kilo alımıdır. Ben 18 kilo birden almıştım. Ama herkeste bu kadar fazla kilo aldırmayabilir. Ama bırakınca eski kilona dönebiliyorsun. Bir diğer yan etkisi ise uyku vermesidir. Aldıktan 1,5-2 saat kadar sonra uyku yapar. Ama yüksek dozlarda etkisi daha belirgindir. Bir de cinsel fonksiyonlar üzerinde olumsuz etkisi var. Ereksiyon problemleri yaşatabilir. Özellikle geç erekte olma problemi. Ama dediğim gibi yüksek dozlarda bu etkiler daha belirgindir.
İlacın faydasına gelince... Ben risperdali anafranille birlikte alıyordum. Tik bozukluğu için. Bir de obsesyonlar için. 8 ay kadar kullandım ve pek faydasını görmedim. Ancak bende fayda etmemesi sende fayda sağlamayacağı anlamına gelmez. Birincisi seninki farklı bir problem. İkincisi ise her ilaç her metabolizmaya faydalı olmayabilir.
En kısa zamanda sağlığına kavuşman dileğiyle...
Selamlar
Yorum
-
Hepinize merhaba, Risperdal ile ilgili kısa bilgi yolluyorum. Hepiniz sağlıkla kalın.
Risperdal Risperidon içeren bir nöroleptiktir. Pozitif (halüsinasyon, delüsyon, düşünce bozuklukları, saldırganlık, şüphecilik) ve/veya negatif (künt afekt, emosyonel ve sosyal çekingenlik ve konuşma yetersizliği) semptomların görüldüğü akut ve kronik şizofrenik psikozlarda ve diğer psikotik durumlarda kullanılır. Risperidon şizofreni ile ilgili afektif semptomları (depresyon, suçluluk duygusu, endişe) da azaltır. Ayrıca yaşlılarda demansa eşlik eden davranışsal belirtiler, bipolar bozukluk, mani, Tourette bozukluğunun tedavisinde, çocuklarda ve ergenlerde yaygın gelişimsel bozukluğun ve otizmin tedavisinde endikedir.
Risperdal genellikle iyi tolere edilir ve çoğu zaman yan etkilerin altta yatan hastalıklardan ayrılması zordur. Risperdal kullanımı ile ilgili gözlenen yan etkiler aşağıdaki gibidir:
Sıklıkla uykusuzluk, ajitasyon, anksiyete, baş ağrısı; daha seyrek olarak da uyuklama, yorgunluk, baş dönmesi, konsantrasyon güçlüğü, karın ağrısı, konstipasyon, dispepsi, bulantı/kusma, görme bozukluğu, priapizm, ereksiyon bozuklukları, ejakülasyon kusurları, orgastik disfonksiyonlar, üriner inkontinans, rinit, döküntü ve diğer alerjik reaksiyonlar görülebilir.
Kilo alımına karşı hastalar aşırı gıda tüketmemeleri konusunda uyarılabilirler.Risperdal doza bağlı prolaktin seviyelerinde yükselmeye neden olabilir. Muhtemel belirtileri galaktore, jinekomasti, menstrüel siklüs düzensizlikleri ve amenore olabilir. Kilo artışı, ödem ve karaciğer enzimlerinde yükselme Risperdal tedavisi sırasında gözlenmiştir.Dr.phil. R. Meltem Kavcar Sırmalı, <a href="http://www.onlineterapist.com/">www....rapist.com</a>
Yorum
-
Re: risperdal
Merhabalar bu siteyi risperdal doktorum tarafından verildiğinde prospektüsü okuyunca araştırırken buldum, dr bana Risperdal (1mg) + Cipralex (10mg ama yarım tablet ) olarak verdi uzun zamandır depresyondayım ve yardım almaya karar verdim. Risperdal prospektüsüne baktığımda şizofreni yi görünce çok korktum dr bana şizofrensin demedi ve psikolog la terapi görüyordum ve bi doktora görünmemi, terapi ile daha kolay bu durumdan kurtulabileceğimizi söyledi benim merak ettiğim;Orjinal yazı sahibi: selinesbende 3 senedır kullanıyorum bu ılacı cipralex ile kullandım benı depresyondan cıkardı berbat haldeydım ancak hala sorunlar yasıyorum algılarım donuyor ıletısımım kopuyor bu yuzden doktora gıttım rısperdali 2 mg a cıkardı BU İLACI GECE ALIN MUTLAKA BEN 3 SENEDIR OYLE KULLANIYORUM UYKU GETIREN RAHATLATAN BIR ILAC
ARANIZDA LUSTRAL KULLANAN VARMI BUNUDA VERDİ DOKTOR FAYDASINI GORDUNUZMU HEPİNİZE SEVGİLER
1) Eğer şizofrensem doktor bunu bana söylermi??
2) Risperdal ilacı ile beraber cipralex netür hastalıkları tedavi için verilir.
aydınlatırsanız çok teşekkür ederim
herkese teşekkürler iyiki bu site var
Yorum
-
Merhaba cort____,
Şizofren olsanız, doktorunuz bunu mutlak size söyler, merak etmeyin. Şizofren olan bir kişiye zatan Cipralex vermenin gereği yoktur. Doktorunuz size bu iki ilaç kombinasyonunu verdiyse, bipolar olduğunuzu düşünmüş olabilir. Zaman zaman kendinizi iyi, zaman zaman kötü hissediyorsanız, iki uçlu duygudurum bozukluğu yaşıyorsunuz demektir. Cipralex depresif polün, Risperdal'de manik polün dengelenmesinde kullanılıyordur. Ancak bu konu ile ilgili sağlıklı bilgiyi elbette ki doktorunuzdan alırsınız.
Psikotrop ilaçlar sadece tek bir nedenle kullanılmak zorunda değildirler. Doktorunuza güvenin ve endişelenmeyin.
Sağlıkla kalın,Dr.phil. R. Meltem Kavcar Sırmalı, <a href="http://www.onlineterapist.com/">www....rapist.com</a>
Yorum
-
Güzel arkadaşım.Bende öyle düşünüyorum.Benim bir yakınım var önceden şizofreni teşhisi konulmuş ,fakat öyle güzel bir yaşantısı var ki benim seyrettiğim kadarıyla.Böyle ben şuyum , buyum boş ver ya.Sadece ben iyiyim.Ve her gün bunu söyle utanmadan , korkmadan söyle ben bu gün daha iyiyim.Bunu doktorunada söyle.Ben iyiyim ve kendimi nasıl kurtarabilirim de her gün.Kurtarabilirim den kastım; hayattan nasıl bişeyler koparabilirim örneğin.Boş durmak ve her gün ben sıkıntılıyım demek illaki insana sıkıntı verecek.Nede olsa doktorun var bırak işini yapsın.Sana en uygun ilacı versin değilmi Volki kardeşim.Sen onun işini boş ver.Sen kendine moral depola.Haline şükret.Yaradan rabbini düşün .Bu sana , bana her zaman güç verecek.Bana kalırsa ibadet etmek insandaki bütün sıkıntıları alıyor.İnsan rabbine her gün biraz daha yaklaşmalı.Orjinal yazı sahibi: funbir soru, bir uyari:
1-neden evden cikmiyorsun?
2-sizofreni ilaclari baska rahatsizliklar icin de faydali olabilir. ornegin burada bir hastaya sizofreni teshisi kondu, hasta ilaclar sayesinde bir miktar duzelme yasadi ancak 3 yil sonra yapilan bir baska oturumda hastaya yanlis teshis kondugu anlasildi.
seninle ayni semptomlari yasayan bipolar hastalarim var. obsesiflere de bu ilac tavsiye ediliyormus, bu siteden ogrendim...
ustune ustluk uc gun boyunca sanrilar yasamis olman cok da vahim bir sey degil. ciddi sizofreni hastalari yillarca sanrilarla yasiyorlar...
cok guzel bir laf edildi, "nasil hissettigin onemli, tani degil... " sizofren olmadan kendini sizofreni moduna sokman daha buyuk sorun yaratabilir,dikkat.
Yorum

8O :lol:
Yorum