Orjinal yazı sahibi: Umutsuzum83
View Post
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
depersonalizasyon ve derealizasyon yaşayanlar
Collapse
X
-
Evet en geç dışarıya karsı yabancılaşma var ben suan neredeyim napiyorum bu yaşadıklarım gercekmi diye soruyorum daha dogrusu kendi geliyor bu düşüncelerin bazen
Ben
Kimim gerçekmiyim filan diye de düşünüyorum 17yildir yasıyorum bu durumu %30 bu Halimden
İyi
Oldugum zamanlarım oldu ama naptiysam duzeltedim kendimi cok
Mücadele verdim cok acı çekiyor insan
bu durumda hep aman yaşayıp gidiyoruz iste diye kendimi teselli etmeye calisiyorum başka bisey gelmiyor elimden
Yorum
-
Bende 6 aydır sürekli olarak depersonalizasyon yaşıyorum, bu durumum bu kadar uzun sürmesi beni korkutuyordu, sizin 17 yıl olmuş nasıl dayanıyorsunuz buna.Orjinal yazı sahibi: Umutsuzum83 View PostEvet en geç dışarıya karsı yabancılaşma var ben suan neredeyim napiyorum bu yaşadıklarım gercekmi diye soruyorum daha dogrusu kendi geliyor bu düşüncelerin bazen
Ben
Kimim gerçekmiyim filan diye de düşünüyorum 17yildir yasıyorum bu durumu %30 bu Halimden
İyi
Oldugum zamanlarım oldu ama naptiysam duzeltedim kendimi cok
Mücadele verdim cok acı çekiyor insan
bu durumda hep aman yaşayıp gidiyoruz iste diye kendimi teselli etmeye calisiyorum başka bisey gelmiyor elimden
Yorum
-
Yapabileceğim bAska bisey olmadıgı icin dayanmaya çalışıyorum Allah korkusu var bu yuzden o da olmasa yasayazd
Herhalde ama hic birşeyi başaramadım evde oturup dürüyorum
Yani bu hayat degilki.yenemedim bende bu hastalığı ah bı çaresi olsaydı keske icimde o kadar cok ude kaldı ki üniversiteyi bitirmedim kazanmama rağmen çalışamıyorum evleniyorum cok zor bı durum
Bosa yasıyorum.Allah sana güç versin arkadasim
Yorum
-
Bu durumla ilgili hiç doktora gittiniz mi, ben gittim 6 aydır ilaç kullanıyorum, bi faydası olmuyor,istersen terapi almayı dene.Benim imkanım olmadığı için alamadım.Orjinal yazı sahibi: Umutsuzum83 View PostYapabileceğim bAska bisey olmadıgı icin dayanmaya çalışıyorum Allah korkusu var bu yuzden o da olmasa yasayazd
Herhalde ama hic birşeyi başaramadım evde oturup dürüyorum
Yani bu hayat degilki.yenemedim bende bu hastalığı ah bı çaresi olsaydı keske icimde o kadar cok ude kaldı ki üniversiteyi bitirmedim kazanmama rağmen çalışamıyorum evleniyorum cok zor bı durum
Bosa yasıyorum.Allah sana güç versin arkadasim
Yorum
-
Çocukluktan beri yaşarım. bunla ilgili bir şey var ben de normal bir şey sanıyordum buyrun size notdefterimdeki bir yazıyı aktarayim.
Psikotik Depresyon tanısı koyulmuştu. Psikoz olayını iyice benimsemiştim bir aralar. Hani hep derdim ya 'cümleleri anlayamıyorum, ufak ve basit işlerde bile tıkanıyorum, ve sesler duuyorum nerde nasıl bir duygu vereceğimi çözemiyorum' gibisinden.. Bu psikozun bir parçasıdır. Ama en önemli parçası bir insanda olmaması gereken tek şeydir. İyi mi kötü mü çözülmüş değil bu ?! Derealizasyon l İnançlar ! Trance müzik dinlediğimde fazlasıyla ortaya çıkıyor. Bir kokuda bir seste bir tatta bir an için kendimi başka bir dünyada görüyorum. Çok farklı bir his geçmiş desem o zamanın %20 sini oluşturuyor gerisi çok farklı duygular. Çok farklı ve çok çok garip bir his. Dediğim gibi her duyumla yaşayabiliyorum aşırı derecede garip bir dünyaya götürüyor. Zaman ve mekandan ayrılıyorum böyle. Trance müzik bunu fazlasıyla yaşattığı için onu seviyorum. Düşüncelerimin yarısını belki bu olay kapsar. Tamam garip de olsa öyle bir dünyada yaşamam gerekiyormuş gibi. Acısız kedersiz .. Ama çok mutlu da değil hani böyle o anı yaşayınca dilden dökülen tek kelime 'Garip' oluyor. Bu anlatılamaz derecede garip bir olay. Antalyadayım şu kumsalı izlesem gene canlanıyor bir müzik duysam bir koku alsam birden o garip duygu etrafımı kapsıyor.
Yorum
-
Bende depresyonla hafif bi sekilde basladi depresyonun surekli uyuma mutsuz oldugunu bilme gibi etkilerinin gecmesinden sonra bu hisler agirlasti. Artik ne dusundugumu bilmez hale geldim ne istiyorum ne istemiyorum bilmiyorum. Eskisi gibi uyumakta cozum degil uykuya gecerken sabah uyandigimda yolda yururken beynim surekli dusunuyo bi cikis ariyo. Beynim dusunuyoda ruhum hissetmiyo sadece bakiyorum goruyorum duyuyorum komik bi olayda guluyorum fakat bu eylemlerin hepsi yuzeysel beynim algilio agzim guluyo en fazla bu kadar. Gozlerim 1 senedir kisik bakiyo sis perdesi denilen olayi yasiyorum at gozlugu takmis gibiyim sadece kucuk bi kismi goruyorum. Biriyle konusurken mimiklerim farkli hareket ediyo hareketlerim kisitli veya yok denilcek kadar az. Hicbisey hissetmiyorum uzucu olaylarda ruhum bu olay icin uzulemiyo hissettigim tek sey devamli bi aci. Kimseyle yakinlasmak istemiyorum cunku ben asil benligimden uzaklastigindan hicbsey hissedemicem ve asil beni hissettiremicem. Ne icinde bulundugum sohbeti ne de ortami hissetmedigimden yuzeysel oldugumdan hic yapmadigim seyleri yapip asil benden iyice uzaklasmaya basladim. Bazen etrafi algilayabilmek icin bikac saniye bi yere odaklanip gercek gozlerle gormek istiyorum bu sirada yasayanlarinda yazdigi gibi ellerime bakiyorum baska bi 3. sahis gozlemlemesi gibi. Yakin zamanda anneannemi kaybettim ve butun bunlar yuzunden acimi bile yasayamadim aciyi hissedemiyodum bile. Kisaca son 1 hatta 1.5 yildir (7-8 aydir acayip yogunlasti) hayatim sadece bi cift gozden ibaret. Aglayabildigim tek olay kendim ve icinde hapsoldugum cehennem. Benligimi bulmak icin eski resimlerime videolarima bakiyorum gecmisimi cok ozluyorum. Sinavlarim var hazirlanamiorum cunku bi hedef belirlemem gerekiyo. Her sabah gune mutlu uyanan bi insandim ama artik her sabah ayni aciya uyanmaktan beni anlamayip ustune bide aciyan gozlerle bakicaklari icin kimseye anlatamayip hicbsey yokmus gibi davranmaktan mecburen guclu gorunmekten ve aylardir cok uzak oldugum "mutlulugu" sanki oleymsm gbi gostermekten biktim bu yuzden karakterimdende uzaklasiyorum. Hayatimin boyle devam etmesinden korkuyorum boyle bi hayat istemiyorum artik INSAN gibi yasamak istiyorum.
Bunlari yasayipta bi ilacla asabilen eski sagligina kavusmus olanlar varsa o ilacin ismini yada gittikleri uzmanin ismini verirlerse sevinirim. Malesef verilen akillar soyut dusunceler hastaligin gecmesinde bi yarar saglamiyo. Gercekten tibbi bi destek gerekiyo. Tesekkurler simdiden Allah hepimize sifa versin..
Yorum
-
depersonalizasyon ve derealizasyon psikoterapi yöntemiyle de iyileşen bir hastalıktır, sorun düşüncesel olduğu için psikoterapi iyi gelir ve okuduğum kadarıyla bu durumu yaşayıp psikoterapi görerek iyileşen insanlar var ve bir daha bu sorunu yaşamamışlar.Orjinal yazı sahibi: nmt View Postgeçmiş olsun arkadaşım. Bu arada dr neye geçmez dedi. unutkanlığınamı yoksa depersonalizasyonunamı
Yorum

Yorum