Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Risperdal

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

yalnız değilmişim...

Bende babamı kaybetmeden evvel yasadıklarım ve kaybettikten sonraki süreç içerisinde cok agresif ve uykusuz gecelerım basladı artık sabahlara kadar yatak içerisinde donup durmaktan gunduz uykulu gezmekten usanınca ve aileminde ısrarı ile psikaytristlerden yardım alma ıhtıyacı hissettim ve psikiyatrım bana ludiomil ve yarım risperdal a baslattı ludiomil beni uyutmadı ama risperdal e yeni basladım sabah yuzum gozum siş uyanıyorum ve yataktan kalkmakta zorlanıyorum çok zayıfladım ama ben yinede kilo almak istemiyorum burda pek çok arkadasım bu ilacın kilo yaptıgını ve cınsel yonden de olumsuz etkilediğini yazmıs umarım bende de oyle olmaz aslında bu tur ilaçların kullanımını hıc dogru bulmuyorum ama ailemın zorla ısrari üzerıne almaya basladım

Yorum

risperdal'ı yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum bende regl düzensizligi yaptıgı doktora gittigimde bu risperdalı nekadar kullanıcagını ögrenip geleceksin dedi bana kendi doktoruma gidip sordugumda bana bir kalp hastası seker hastası nasılsa sende öylesin dedi nekadar kullanmam gerekli dedim ömür boyu dediler o anda sok oldum arkadaşlar ve ben bu ilaçlardan kurtulmak istiyorum aranızda bunu başarabilen var mı? acaba

Yorum

arkadaslar belafarospazm risperdalin yan etkileri diil ilacımı kullanıyorum hala ve belafarospazm gecmeye basladı anladım ki ilacın yan etkisinden değil .risperdal güzel bir ilac burdan eski yazdıklarımı düzeltmiş olayım .

Yorum

arkadaşlar risperdali uzun bir süreden beri kullanıyorum emin olunki cok güzel bir ilaç...

Yorum

selamlar.bende rispeldal yanındada seroquel kullanıyorum.biri 1 mglık.diğeri 100 mglık.günde ikisindende birer tane alıyorum.sağolsun psikiyatrist tanıyı devamlı değiştirdiği için deney tahtasına döndüm.bir iki kez alkolle aldım.gerçekten mükemmel bir etkisi var.insanın ayakları yerden kesiliyor sanki)alkolle alındığında komaya sokabiliyormuş hatta ölümle sonuçlanabiliyormuş)denedim ve karşınızdayım.bünyem pek kolay kolay uyuşmuyor.geçenlerde dişimi çektireyim dedim.beş tane morfin yaptı doktor dişi çekmek için uyuşmadı.bende dişçi küfretmesin sövmesin diye sesimi çıkarmadım)içime akıttım acımı öylece çektirdim.anlamsız düşüncelerimden kurtulacağım günü bekliyorum ama pek geleceğede benzemiyor o günler.en güzeli james dean modeli hızlı yaşayıp genç ölmek)herkese sevgiler saygılar.

Yorum

ilaç bende oyuncak olmuş 2mg risperdal üstüne bi küçük votka sabah ressetlenmiş gibi kalkıyorum saka saka ilaç almıyom içtiğim zaman

Yorum

ilaç almadan önce belii incitmiştim bu ilacı bende kullandım ilk belimden şikayet ediyordum ilacın yan etkisi değilde belimden kaynaklandığını sandım yan ertkilerin her gün dikmen vadisine yürüyüşe çıkıyordum yerimde duramama sürekli yürüme isteği düşünceme baskı risperdal çok yanlış bir ilaç o kadar yan etki yaşıyorsun bunun ilaçtan kaynaklandığını anlayamayacak kadar anlayışsız oluyorsun

Yorum

Risperdal USA'da yasak.

ben bir yıl kullandım bu ilacı.Ancak anormal yan etkileri oldu.bir saat içinde
                  aşırı neşe ve garip kelime tekrarları yapıyor.Sonra birden bed tribe sokuyor İnsanı.!993 yılında bu ilaçtan 25 kişinin öldüğü saptanınca yasaklandı.Bizim gibi deneme tahtası ülkelerde ne yazıkki hala var.
                  Doğum yapan herşey dişidir. Kadınların ezelden beri bildiği kainatin dengelerini erkekler de anlamaya başladıkları zaman, dünya daha iyi bir dünya olmak üzere degişmeye baslamış olacaktır.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: she-la
                    risperdal'ı yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum bende regl düzensizligi yaptıgı doktora gittigimde bu risperdalı nekadar kullanıcagını ögrenip geleceksin dedi bana kendi doktoruma gidip sordugumda bana bir kalp hastası seker hastası nasılsa sende öylesin dedi nekadar kullanmam gerekli dedim ömür boyu dediler o anda sok oldum arkadaşlar ve ben bu ilaçlardan kurtulmak istiyorum aranızda bunu başarabilen var mı? acaba
                    Kullanma süresi konusunda bana da aynı şeyi söylediler. Risperdal consta 50 mg iğne kullanıyorum. 2 haftada 1 yapılıyor. Hiçbir yan etki hissetmiyorum. Fayda anlamında da pek birşey yok.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hezeyanist
                      Kullanma süresi konusunda bana da aynı şeyi söylediler. Risperdal consta 50 mg iğne kullanıyorum. 2 haftada 1 yapılıyor. Hiçbir yan etki hissetmiyorum. Fayda anlamında da pek birşey yok.
                      Bu iğneden banada yapılıyor ama hiç bi faydasını görmedim :?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sens-G
                        1 hafta sonra yeni ilaç rapu için hastaneye gideceğim. O zaman risperdali çıkarttıracağım. Çünkü 1 seneden fazladır kullanıyorum ve pek bir faydasını görmedim. Doktor kullanman lazım diye diretse de açıkça kullanmak istemediğimi belirteceğim. Herşeye rağmen rapora yazsa bile kullanmayacağım. Bana kimse nasihat etmeye kalkmasın. Kalp kırmak istemiyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sens-G
                          1 hafta sonra yeni ilaç rapu için hastaneye gideceğim. O zaman risperdali çıkarttıracağım. Çünkü 1 seneden fazladır kullanıyorum ve pek bir faydasını görmedim. Doktor kullanman lazım diye diretse de açıkça kullanmak istemediğimi belirteceğim. Herşeye rağmen rapora yazsa bile kullanmayacağım. Bana kimse nasihat etmeye kalkmasın. Kalp kırmak istemiyorum.
                          Dostum aynen katılıyorum sana bu risperdal hic bi ise yaramıyo yaa :evil:

Yorum

slm abi ve ablalarım ben yeni üye oldum... benide aranıza alırsanız sevinirim... Sizinle bişey paylaşmak istiyorum... Benim babamda 2006 dan beri şizofreni rahatsızlığı nedeniyle günde sabah 1.5, akşam 1.5 mg kullanıyor. yan etkilerinden ziyade faydalarını gördük. çok zor bir hastalık herkese geçmiş olsun. sevgilerimle... :P

Yorum

Risperdal depresyon tedavimin ilk günlerinde başladığım bi ilaçtı..o günlerde uyku problemi yaşadığım için işe yaradığını düşünüyordum..fakat son bir ay önce aldığımda sersem gibi yapıyor sabahları..

Yorum

Merhaba arkadaşlar kardeşim Risperdal kullanmaya başlayınca bende ilacı daha yakından tanımak istedim.Anlattıklarınız gerçekten çok yardımcı oldu bana.Genel olarak şikayetler aynı ancak "Nelere dikkat etmeliyiz" sorusuna tam bir cevap bulamadım.Kardeşim(23) yaklaşık 1 aydır(sabah akşam 2mg) kullanıyor bu ilacı ve gözlemlediğim etkiler şöyle:

Uykusu pek düzenli değildi.Şimdi sabah 7:30 da ayakta . akşam da 21:00 - 22:00 gibi uykuya dalıyor.
                                Konuşması bozuldu ve dilini kontrol etmekte zorlanıyor
                                İki saatte bir acıkıyor(8 kilo aldı)
                                oturduğunda uzanma ,uzandığında uyuma ihtiyacı duyuyor.Tıpkı bilgisayar uyku modunda(3 dak sonra uyku moduna geç)
                                Agresif davranışlarından eser kalmadı ama heyecan ve ilgilerini de kaybediyor gibi.Bu büyük bir kayıp ve biz bunu minimize etmek için çabalıyoruz.Bu konuda beklentilerinizi ve önerilerinizi anlatırsanız çok sevinirim.

Bu ilacı birkaç hafta daha kullanır biter diyordum ama burda okuduklarımdan anladığım kadarıyla bu durumun aylarca ya da yıllarca sürme ihtimali yüksek
                                Öğrenmek istediğim şey :
                                Bu ilacın yan etkilerini azaltıcak egzersizler nelerdir?Spor yapılmasında sakınca var mıdır?Aile bireyleri olarak ona bu süreçte nasıl yardımcı olabiliriz?Kitap okuma yazı yazma koşu vs..

Çok fazla üzerine düşüldüğünde bu durumu kullanma eğiliminin yüksek olduğunu da farketmiş bulunuyorum.

"Bir Ayrıntı"
                                Yutkunma problemi çektiği şu birkaç gün ona olduğu kadar bana da çok acı çektirdi(yutkunamadığı için ağzında biriken salgıları kontrol edemiyor salyalarını kağıt mendille silmek zorunda kalıyordu) ve ilacı bırakması kararımı aileme sıklıkla dile getirmeye başlamıştım.Babam bu düşünceye ısınırken kardeşimin boğazının iltihaplanmış olabileceğini keşfetti.Kardeşim de durumdan istifade edip ilacı bırakacağını söylemeye çalışıyordu.Hemen acile gittik ve durumu anlattık,doktor üşüttüğünü söylediğinde içimize nasıl su serpildiğini anlatamam.Boğazının şiştiğini öğrendiğinde o da epey rahatladı.Kötünün iyisi işte.
                                Şimdi horul tıss uyuyor ve yarın kısmen daha iyi bir gün olacak.
                                Yaşadıklarımızı paylaşmaya devam edeceğim..
                                Sağlıklı ve mutlu kalmanız dileklerimle..

Yorum

İşleniyor...
                                X