Duyuru

Collapse
No announcement yet.

panik ataklılar günlüğü sakinleri-1

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• panik
    replied
    selam dostlar ,ne zamandır uğrayamadım.bende sorun yok ,sizlerde durum nasıl.hayatında temposunda ilerliyoruz.

Leave a comment:

• pervinemrah
    replied
    öyle bişey olmalı ki bu hastalığı tamamen yenmeliyim

Leave a comment:

• yuko
    replied
    evet gülbenbirsürü şeyi atlattım ancak arada namusuusz atak uğruyorkaygı desem allahtan baş etmeyi azda olsa öğrenmiş olmam çok iyi gülben nüfüs artacak inş ayın 10unda.dualrınızı esirgemeyin canlar.selam ve dua ile

Leave a comment:

• panik
    replied
    yuko ,süper üye olduğumun farkında bile değilim:)))))))))
    ranilcim ne güzel oğluşun kazanmış üniversiteyi ,olsun okadar hasretlik..

Leave a comment:

• yuko
    replied
    Orjinal yazı sahibi: panik View Post
    yukooo hoş geldin..nasılsın neler yapıyorsun.:=
    panik hoşbulduk

süper üyelik yakışmış :ne olsun işte dünya telaşesi gün ler geçip gidiyor.ben uğrarım yine kib

Leave a comment:

• yuko
    replied
    Orjinal yazı sahibi: Gülben
    Hatırlayamadım canım..biraz kendinden bahseder misin..:6:

ÇOOOOOOOKKKK ÖZLEDİM SENİ CANIM.O kadar içten, o kadar doğaldınki seni hiç Unutmadım.

Benim hayatım çok değişti..Sen de neler var anlat bakalım..Çoçuklar..evlilik..ve en önemlisi panik atak ne alemde..???????

Seni gördüğüme ÇOOOOOK SEVİNDİM.
    ben de siteye ilk girişimde sizleri gördüğümde çok sevindimçocuklar büyüyor özelde yazdım zaten değişikliği atak sanırım hafif yaşıyorum ama kaygılarım çok arttıbu da beni çileden çıkarıyor ama genel anlamda iyiimtekrar grş..

Leave a comment:

• ranil
    replied
    ben geldimmmmmm..
    uzun bir ara vermişim ...ben bile telaşımdan farketmedim ..
    oğlan üniyi kazandı şükür ..iyi bie üni makine müh..
    onu hallettik .
    panik ,meva.çok özledim sizleri.
    kaçak olan gülbenimde gelmiş.
    ah şimdi oğluş aradı .yetenek sizsinzi türkiyeyi seyretmeye gitmiş .ama gurbet ya .çok zormuşşş.off ağlamak istemiyorum ya.
    herkese selam ..
    sonra tekrar yazarımm.

Leave a comment:

• DepresiFF
    replied
    Orjinal yazı sahibi: mecik
    arkadaşlar panik atakda ölüm korkusu sürekli nefes darlığı yaşayan birinde paxil iyi gelirmi.benim annem konusunda çaresiz kaldım ataklar geliyoda sürekli hastane acillerine gitmek istiyor bende bu durumda çok üzülüyorum
    Her ilaç her bünyeye iyi gelmez.. Paxil cogu insana göre bu alanda en iyi ilaç. Rexapin 10 mg yetmezki sadece annenize. Ben mesela agır dönemlerimde rexapin ile cipralex kullanıyordum. Yinede dr'a danısmadan ilaç almayınız.

Leave a comment:

• DepresiFF
    replied
    Orjinal yazı sahibi: birdakikacıkdaha View Post
    Merhaba belki burada benden daha tecrübeliler vardır diye buraya yazıyorum .
    Ben de aslında çocukluğumdan beri vardı bu hastalık ama 5-6 yıldır krizlerim olmuyordu geçen yıldan beri tekrar olmaya başladılar.
    Çok sinir bozucu bir durum.Krizler geldiğinde 1 saat kadar sürüyor İlk başta yooğun daha sonra azalıyor Anksiyete felanda varmış tam bilmiyorum doktorum demişti.
    Acaba siz kriz geldiğinde kendinizi nasıl sakinleştiriyorsunuz ?
    Herkesin bildiği klasik yöntemlerle bu bir atak geçicek. Sakin ol sakin ol senin bişeyin yok ! Deyin kendinize. Ben genelde hiç bişey demem uzanırım veya oturdugum yerde sabit kalmaya calısrım. Beklerim geçmesini ama benim sorunum atak değil anksiyete. kalbimin hızlı yavaş salak salak atımları kardiyologa gittim kalbinde bir sorun yok dedi.

Leave a comment:

• birdakikacıkdaha
    replied
    Merhaba belki burada benden daha tecrübeliler vardır diye buraya yazıyorum .
    Ben de aslında çocukluğumdan beri vardı bu hastalık ama 5-6 yıldır krizlerim olmuyordu geçen yıldan beri tekrar olmaya başladılar.
    Çok sinir bozucu bir durum.Krizler geldiğinde 1 saat kadar sürüyor İlk başta yooğun daha sonra azalıyor Anksiyete felanda varmış tam bilmiyorum doktorum demişti.
    Acaba siz kriz geldiğinde kendinizi nasıl sakinleştiriyorsunuz ?

Leave a comment:

• panik
    replied
    arkadaşım senin sorunların boşanmadan kaynaklanıyor tabi bu aşamada bir uzmandan yardım alırsan daha kolay atlatırsın.

Leave a comment:

• panik
    replied
    antidepresanlar en iyi sonucu 3 ay sonra verir ,yine sonuç değişmezse ilacını değiştir yada dozunu ayarlattır.geçmiş olsun..

Leave a comment:

• DepresiFF
    replied
    Orjinal yazı sahibi: Gülben
    Canımmm...kalbinle ilgili ilk defa sorun yaşıyormuşsun gibi yazmışsın.Ama ben daha önceleri de kalbinle ilgili sıkıntıların olduğunu hatırlıyorum.Yani sürekli kalbine sancı giriyordu ve bu seni korkutuyordu.Kalbinin sıkışması kesinlikle kalbinle ilgili değil emin olabilirsin..bu sadece panik atakla ilgili bir durum.Panik atağın bir çok belirtileri var ve herkes de farklı şekillerde ortaya çıkıyor.Mesela ben 40 senelik panik atak hastasıyım fakat hiçbir gün kalbimde bir sıkışma ya da bir sorun hissetmedim.Benim genellikle sıkıntılarım beynimle ilgili oluyor.Geçen gün sıkıntılı bir gün yaşadım, bir olaya çok üzüldüm yani ve ardından tam 10 gün beynimde ve gözlerimde aşırı bir ağrı ve ağırlık oluştu.Hatta 10 gün sürmesine endişe ettim.Sanırım bu sefer panik atakla ilgili değil, beynimde birşey oluştu gibi düşündüm.Fakat çok şükürki 2-3 gün önce geçti.Demek istediğim bende panikleyebilir ve soluğu acilde alabilirdim eskisi gibi.Beynime bir sürü film çektirip senin gibi sağlam olduğuna inanmayabilirdim.Fakat artık beynimde ya da başka bir yerimde sebepsiz bir ağrı oluştuğu zaman direkt panik atağa yorumluyorum ve endişe etmemeye çalışıyorum.Elbette dile getiriyorum sıkıntımı, ailem ve eşim başımla ilgili şikayetlerimden bunalmış durumdalar..Ama ne yapabilirim benim de anlatarak içimden çıkarmam lazım.Fakat dediğim gibi olayı büyütüp doktora gitmiyorum, sadece ağrımın geçmesini bekliyorum, dediğim gibi en son 10 gün sürdü geçmesi.
    Demek istediğim ne benim beynimde ne de senin kalbinde harhangi bir sıkıntı yok.Oluşan ağrılar ve sıkıntılar gerçek, yani gerçekten kalbin sıkışıyor fakat bunun nedeni kalp krizi değil sadece panik atak.O ağrılar sırasında bu dediklerim aklına gelsin lütfen.Herhangi ciddi bir durumun olmayacağını sadecebu ağrıların seni orkutmaya çalıştığını düşün.Tabii bazen biz bunu kendi kendimize başaramıyoruz ve bu yüzden ilaç yardımı alıyoruz.3 gün ciralexi içmediğinde rahatsızlandığını yazmışsın,bu aynen bende de oluyor.2-3 gün ilacımı içmesem rahatsızlanıyorum, özellikle şiddetli mide bulantılarım oluyor.Ama cipralex bağımlılık yapan bir ilaç değildir.Doz azaltarak rahatlıkla bırakabilirsin.bir hafta kadar etkilenmem normal fakat kullandığın diğer ilaç seni toparlayacaktır diye düşünüyorum.Ben daha önce cipralexi doz azaltarak bıraktım ve 1 sene kadar kullanmadım.Herhangi bir sıkıntı yaşamadım, sıkıntı yaşasaydım ilaca geri dönerdim bırakamazdım yani.

Ama doktorun neden ilaç değişimine gitti merak ettim??? cipralex in artık sana iyi gelmediğini mi düşünüyor acaba
    .
    Ne güzel yazmışsın ablam Kan tahlili sonucum temiz , ekgda bitek kalp atım hızı 127 baya bi hızlı cıktı ama bir sorun olmadıgını söyledi doktor. Psikolojik dedi. Rahatlayamıyorum bi türlü ama. 2 aydır kalple ilgili farklı sıkıntılar bi yavaş atıyor gibi geliyor sonra sancı oluyor nefes alamama oluyor gögsümde ağrı oluyor. 1 haftadırda kalbim hızlı atıyor gibi geliyor Evet ablam öyle düşünüyor hastalıgına yeni bişeyler eklenmiş dedi bu kalp krizi korkusu bende yeni eskiden ağrır geçerdi takmazdım. bu sürekli bende. cipralexi bıraktım 3 gün mide bulantım ve uyusma atak geçirdim. ondan beri böyleyim 2 aydır düzelemedim ilacımıda içiyorum ama.

Leave a comment:

• DepresiFF
    replied
    Orjinal yazı sahibi: mavi-siyah
    Başağrısıda oluyor fazla sinirlendiğimde.. Demek onunda sebebi panikatakmış. Benim 15-20 dk da bir oluyor o dengesiz kalp atışları. Dışarı çıkmadıkça, hiç çıkmak istemiyorum. Sanırım şimdiden tedbir almam lazım bu duruma... Peki 2 yıl panik atak nasıl devam etti, yani düzeldimi? İlaçların nasıl yan etkisi oldu?
    Kardiyologa gittinizmi ? Bana sürekli hızlı gibi geliyordu kalbim su an yavaş gibi geliyor gene korkuyorum :/

Leave a comment:

• panik
    replied
    arkadaşım mavi ilaç kullanmak zor ama nasıl diğer hastalıklarda ilaç kullanmak gerekiyorsa bizimde ruhumuz hasta.neden sağlıksız bir hayat süresin.ilaç senin hayatının kalitesini arttırır.yan etkisi olsada beni atak alsa tekrar başlarım.

Leave a comment:

İşleniyor...
X