Duyuru

Collapse
No announcement yet.

EFEXOR KULLANANLAR MUTLAKA BAKSIN

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Detoks nedir

Vücudumuzun bedensel ve ruhsal yönden arındırılmasıdır. Yetersiz ya da dengesiz beslenme, stres, çevresel etmenler ve ilaç kullanımı ile beraber vücutta toksin madde birikimlerini uzaklaştırmak için yapılan bir programdır.

Vücudumuzda biriken su ve toksin maddeleri atabilmek, enerji seviyemizi yükseltmek, pozitif düşünmek, sağlıklı ve dinç bir vücuda sahip olmak, selülitlerden kurtulmak, zayıflama yolunda ilk adımı atmak adına detoks yapılmalı.

Detoks programının içeriğine göre değişmektedir. En az üç gün olmalı. Maksimum bir aylık programlarda hazırlanabilir. Kişinin bugüne kadar geçirdiği gerek psikolojik gerek fizyolojik değerlendirmenin yapılması sonucunda bu sürecin uzunluğu hakkında karar verilir. Su ile beraber bazı vitamin ve minerallerin de kaybı gerçekleşmektedir. Özellikle suda eriyen C, B vitaminleriyle kas ve sinir sağlığımızın belirleyicisi olan magnezyum minerallerinde kaybı söz konusu olduğundan plazma olarak takviyesi önerilir. Hamilelik ve emziklilik döneminde olan kadınlarla ciddi bir operasyon geçirmiş ya da sağlık problemi olan kişilerin detoks yapmamaları gerekiyor.

GENEL İLKELER

Sigara, alkol, çay ve kahve tüketimi mümkün olduğunca olmamalıdır. Detoks süresince vücutta kaybedilen vitamin, mineral dengesi sağlanmalıdır. Su kaybı yüksek oranda gerçekleşeceğinden dolayı bitkisel çaylarla sıvı alımı desteklenmeli hiçbir sıvı su yerine geçemeyeceğinden su tüketiminin yüksek oranda tutulması.bunun yanı sıra da bitki çaylarının tüketimi önerilmektedir. 60'ın içerisinde kaybedilen sıvı miktarı ile gece uyurken kaybettiğimiz su miktarı aynı olduğundan, sabah kalkar kalkar kalkmaz bir su bardağı oda ısısında su içmemiz büyük önem taşır. Vücudumuz susuz kaldığında metabolizma hızımız yüzde 30 oranında azalma gösterir. Böbreği temizler ve kan dolaşımını hızlandırır. Vücut susuz kaldığında beyin sinyalleri mideye yanlış sinyaller gönderebilmekte yani siz kendinizi aç hissederken aslında siz susuzluk yaşıyorsunuzdur. Yapay içerikli bütün besin maddelerinden uzak durulmalıdır. Her gün ılık duş almak şart. Bol oksijenli havada en az 30 dakikalık yürüyüşler yapılmalı. Günlük sebze ve meyve tüketimine önem verilmeli.

Detoks sebze ve meyveleri

Domates: Kanserden koruyucu, yaşlanmayı zihinsel ve bedensel olarak yavaşlatıcı bir sebze. Beta karoten ve çinkodan zengin, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Karahindiba: Karaciğere destek verir. İçeriğindeki karatenoidler sayesinde antioksidan özelliği içerir.

Enginar: Kan şekerini dengelemede ve kandaki üre ve kolesterolün düşürülmesinde ve karaciger detoksunda çok etkili bir sebze.

Salatalık: Posa bakımından zengin, iyi bir potasyum kaynağı ve diüretik ( su atıcı ) etkiye sahip bir sebze.

Sarmısak: Yüksek tansiyon ve kalp hastalığı riskini azaltır. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkiye sahip.

Maydanoz: C vitamini ve demir deposudur. Böbrekleri temizleyici, kan şekerini dengeleyici ve kansere karşı koruyucu etkisi var.

Zencefil: Sindirim sistemini rahatlatıcı etkiye sahip.

Kereviz: Antioksidan ve sindirim sistemini rahatlatıyor.

Elma: Posa bakımından zengin, güçlü bir antioksidan özelliğe sahip. Sindirim sistemine yardımcı ve toksin atıcı özelliğe sahip.

Kırmızı erik: Posa ve potasyum bakımından zengin, içerdiği beta karoten sayesinde güçlü bir antioksidan.

Kivi: Potasyum ve C vitamini bakımından zengin, sindirime yardımcı.

Kayısı: Potasyum, posa, beta karoten ve C vitamini yönünden zengin, bağırsakların düzenli çalışmasında etkili.

Vişne: Potasyum ve C vitamini içeriği yüksek, diüretik etkili ve toksin atmada etkin bir meyve.

Böğürtlen: Folik asitten zengin ve bağışıklık sistemini destekleyici.

Brokolinin faydaları

Mineral ve demir eksiliğini gideren brokoli vitamin deposudur. Antikarsinojenik (kansere karşı koruyucu ) etkisi yüksek, kalsiyum açısından da oldukça zengin. Dolayısıyla kemik erimesine karşı koruyucu, lif oranı yüksek bir besin. A, E ve C vitaminlerinin yanı sıra içerdiği flavonoidler bakımından bağışıklık sistemimizi güçlendiren bir özelliğe sahiptir. Antibiyotik vazifesi de görür. Bazı indol ve indol türevleri (bitkisel hormonlar) açısından da ayrı bir önem taşımaktadır. Bu sayede vücudumuzdaki hormon dengesini ayarlar.

Brokolinin kendine özgü olan selülozik yapısı (lifli yapı) bağırsaklarda oluşan toksinlerin uzaklaştırılmasında (toksin atıcı) ve alınmış olan ağır metallerin emilmesinde büyük rol oynar. Brokolinin bu lifli yapısı, dışkının düzenli bir şekilde dışarı atılmasını sağlar. Kabızlığı önleyicidir. Prostat rahatsızlıklarının kansere dönüşmesinde brokoli güçlü bir önleyicidir. Aynı zamanda, meme, prostat, bağırsak ve idrar kesesi kanserlerine karşı güçlü bir koruyucudur.

Önemli tavsiyeler

- Kalkar kalkmaz oda ısısında su için (Suyun içine akşamdan kabuklu limon dilimleri koyun )

- Güde üç litre su içmeye özen gösterin

- Her gün beş poşet yaseminli yeşil çayın yanı sıra bir poşet karahindiba da içilmeli

- Detoks süresince asla şeker kullanmayın. Tatlandırıcının doğal olanını ( splendayı ) tercih edin

- Tuzu kesmeyin ama mutlaka azaltın

- Önerilen meyve ve sebze mutlaka tüketin. Yağsız yoğurt yemeyi ihmal etmeyin.

- Zeytinyağlı salatanızın içine bir orta boy enginar, yarım paket soya filizi, maydanoz ve kurutulmuş domates koyun

-Gün boyunca dört yemek kaşığı ketentohumu tüketin

- Her gün önerilen multi vitamininizi alın (Multi bionta: kahvaltıdan sonra 1 adet. Mg tableti: Yatarken bir adet. C vitamini: 500 mg)

- Ara öğünleri atlamamaya çalışın, soğandan uzak durun

- 10 gün sigara ve alkol almayın kullanmayın ya da minimuma indirin

- Gazlı içecek ve yapay meyve sularından uzak durun

- Her gün beş fındık, beş badem, iki ceviz içi ve bir adet sarmısak yiyin

- Yatarken bir çay bardağı içme suyuna, bir çay kaşığı elma sirkesi katarak için

Özel tonikler

Karaciğer, böbrek ve bağırsakları temizlemek için aşağıdaki malzemelerden kuvvetli tonikler hazırlayabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, kaynattığınız malzemelerden elde edilen suyu gün boyu içmek.

Karaciğer için

- Dört orta boy kabuklu yeşil elma

- Dört adet limon

- Bir parça kabuk tarçın

- Üç poşet yeşil çay

- Beş su bardağı su

Böbrek için

Böbreklerimizi temizlemek amacıyla kullanacağımız toniğin hazırlanışı

- Bir küçük parça zencefil

- Bir dilim limon

- Bir çay kaşığı diyet bal

Bağırsak için

- Bir poşet yeşil çay

- Bir avuç nane

- Bir tutam kekik

- Bir poşet böğürtlen çayı

-Beş su bardağı su

Yorum

bırakmaktan vazgeçtim.

Yorum

MUCİZE BİTKİLERLE TANIŞIN!

Papatya: Papatya çayını stres azaltıcı ve ruhsal rahatlatıcı olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca sindirimi kolaylaştırır, idrar miktarını artırır, iltihabı azaltır ve iyi bir yara iyileştiricisidir. Detoks kürlerinin neredeyse tümünde yer alan papatya çayı sıcak veya ılık olarak günde 2-3 bardak içilebilir.

Zencefil: Zencefili detoks kürleri süresince toksin atıcı, mide, bağırsak rahatlatıcı veya sebze sularına tat verici olarak kullanabilirsiniz. Zencefil detoks kürlerinin etkili ve değişmez baharatıdır.

Karahindiba: Kurutulmuş köklerini bitkisel çay yapımında kullanabilir, taze ve genç yapraklarını salatalara veya sebze suyu karışımlarına ekleyebilirsiniz. Yapraklarından hazırlayacağınız taze çay böbrekleri harekete geçirip idrar atımını fazlalaştırabilir. İyi bir tonik (uyarıcı, enerji ve güç verici), güvenli bir detoks desteği ve potasyum kaynağıdır. Bağırsaklarınız açısından da önemlidir. Laksatif (dışkılamayı artırıcı) etkisi sayesinde mükemmel bir bağırsak detoksu sağlayıcısıdır.

Keten Tohumu (Flax Seed): Çok değerli bir Omega-3 ve lif (posa) kaynağıdır. Taze keten tohumlarını öğüterek veya doğrudan salatalara ilave edebilirsiniz. Yoğurt ile birlikte de tüketilebilir. Karaciğer destekleyici ve laksatif (kabızlık giderici, bağırsak yumuşatıcı) etkileriyle detoks sürecine yardımcıdır. Bir tatlı kaşığı ile başlayıp ihtiyaca göre dozu yavaş yavaş artırabilirsiniz. Kolay küflenen ve bozulan bir tohumdur. Koyu renkli kaplarda karanlık ve serin bir yerde, mümkünse buzdolabında saklanmalıdır. Beklemiş, bayat tohumlar kullanılmamalıdır.

Echinacea: Bağışıklık sistemini güçlendirerek direnci ve dayanıklılığı artırır. Vücudun savunma ve temizleme gücünü artırır. Günde 2-3 kez 500 mg'lık kapsüllerinden alınabilir. C vitamini ile birlikte hazırlanmış kapsülleri de mevcuttur.

Çam Kabuğu-Pycnogenol: Çok güçlü PCO (Procyonidolic Oligomer) kaynağı ve değerli bir antioksidandır. Kolesterol seviyesini düşürür. Detoks kürleri süresince veya uzun süreli kürler halinde kullanılabilir. Bu güçlü PCO kaynağının bitkisel ilaç şeklinde satılan kapsül ve tabletlerinden de yararlanabilirsiniz.

Psyllium:Bağırsak fonksiyonlarını rahatlatmada ve kabızlık tedavisinde son derece yararlıdır. Kolesterol düşürücü olduğu da bilinmektedir. İhtiva ettiği suda eriyebilir lifler, kolesterole ve bağırsaktaki toksinlere eklenerek kolesterolün ve toksinlerin dışkıyla atılımını kolaylaştırır; kolesterolün bağırsaktaki emilimini azaltır. Yemekten yarım saat kadar önce bir bardak su içine toz halinde ilave edilebilir veya kapsül halinde içilebilir. İştah azaltıcı etkisi nedeniyle yemeklerden önce alınması kilo vermeyi kolaylaştırmaktadır.

Ada Çayı: Toksinlerden arındırıcı ve enerji artırıcı etkileri ile karaciğer fonksiyonları ve safra oluşumu üzerine yararları iyi bilinen ve çay şeklinde bol bol kullanılan değerli bir bitkisel detoks desteğidir.

Rezene: Sindirime yardımcıdır, gaz ve şişkinliği azaltır ve orta düzeyde idrar söktürücüdür. Aynı zamanda iyi bir böbrek temizleyici olan rezene detoks kürlerinin vazgeçilmez elemanları arasında yer almaktadır.

Üzüm Çekirdeği Ekstresi (Grape Seed Extract): PCO'dan zengin güçlü bir antioksidandır. Kırmızı üzüm çekirdeklerinden elde edilen özütlerin bol miktarda yararlı flavinoidler ihtiva ettiği, kırmızı şarabın yapımı esnasında da aynı flavinoidlerin kırmızı şarap muhtevasında kaldığı bilinmektedir. Kalp koruyucudur, kansere karşı direnç sağlar, varis tedavisinde yardımcıdır, ayak kramplarını azaltabilir, cinsel gücü destekler, katarakt ve Makula dejeneransını geciktirir, alerjik belirtileri hafifletir. Detoks kürlerinde veya kısa süreli destek olarak yararlanılması mümkündür.

Isırgan: Dünyada popülerliği çok yaygın olan bir bitkidir. Detoks programınız süresince, yaprak ve gövdesini ıspanak gibi pişirerek veya kurutarak çorbalara, salatalara koyabilirsiniz. Günde bir fincan içeceğiniz ısırgan çayı tırnak ve cilt sağlığınızı geliştirir, bağışıklık ve üriner sisteminizi kuvvetlendirir.

Devedikeni (Milk Thistle): İhtiva ettiği Slymarinin karaciğer koruyucu yararı için yüzyıllardır kullanılmaktadır. Birçok bilimsel araştırma Slymarinin karaciğer hücrelerini alkolün, ilaçların ve zehirli kimyasalların zararlı etkilerinden koruduğunu kanıtlamıştır. Detoks kürleri süresince veya daha uzun kürler halinde bitkisel ilaç olarak hazırlanmış kapsüllerini kullanabilirsiniz.

Bu bitkileri hazır olarak piyasada bulabilirsiniz. Eğer tablet şeklinde alacaksanız, mutlaka önce hekiminize danışın. Bazı reçeteli ilaçlarla kullanımlarının sakıncalı olabileceğini unutmayın.

EĞLENCELİ DETOKS KOKTEYLLERİ

Başta havuç olmak üzere; kereviz, kırmızı pancar, yer elması sebze suyu karışımları detoks programlarında yararlanılacak olan favori sebzelerdir. Ayrıca bu sebze sularını şalgam, marul, lahana, brokoli, karnabahar, brüksel lahanası gibi diğer sebzelerle de karıştırıp tatlandırabilirsiniz. Maydanoz, dereotu, kekik ve nane gibi bitkileri ekleyerek kendi zevkinize göre sebze sularında değişiklikler yapabilirsiniz.

Yine aynı şekilde detoks etkili meyveleri karıştırarak da detokslayıcı meyve suları yapabilirsiniz. Tarçın, tatlı ya da ekşi limon gibi lezzet vericiler de hem sebze hem de meyve sularına karıştırılabilir. Bu karışımları kullanırken gereğinden fazla kalori almamaya, en uygun lezzette olanları ve kendi seçimlerinizi yaratmaya, kullandığınız sebze ve meyvelerin taze, iyi yıkanmış olmalarına özen göstermelisiniz. Ancak bu karışımları; vitamin ve mineral kayıplarını önlemek için çok fazla bekletmeden tüketmeli, tortularını özellikle süzmeye çalışmamalısınız.

Detoksun zevkine varabilmek ve eğlenceli hale getirmek amacıyla kendi tercihinize göre pek çok karışım elde edebilir, hatta bu karışımları dostlarınızla, ailenizle paylaşabilirsiniz. Bu detoks kokteylleri yapmak için bir meyve sıkacağı veya blenderla istediğiniz meyvelerin suyunu çıkarmanız yeterli.

YAZ SABAHI DETOKSU:

2 adet elma, 4 adet havuç, 1/4 adet portakal

YAZ AKŞAMI DETOKSU:

1 adet kivi, 6 adet çilek, 1/2 su bardağı kiraz, 1 su bardağı doğranmış ananas

KARPUZ DETOKSU:

Bir büyük dilim karpuz, 1 adet portakal, 1/2 su bardağı kiraz

ENERJİ VERİCİ YAZ DETOKSU:

1 su bardağı çilek, 1 adet kivi, 1 adet elma, 1 yemek kaşığı keten tohumu

YENİLEYİCİ YAZ DETOKSU:

1 su bardağı taze doğranmış ananas, 1 büyük dilim kavun, 1/2 su bardağı kiraz, 1 avuç dolusu kırmızı çekirdeksiz üzüm

STRES AZALTICI YAZ DETOKSU:

1 su bardağı çilek, 2 dilim kavun, 1 adet kivi

BAĞIŞIKLIK GÜÇLENDİRİCİ DETOKS:

1 adet elma, 1/2 su bardağı böğürtlen, 1/2 su bardağı kiraz, 3-4 adet mürdüm eriği

ALKOL DETOKSU:

2 adet elma, 1 adet portakal, 1 su bardağı çilek, 1 çay kaşığı bal

ANTİOKSİDAN DESTEKLERİ UNUTMAYIN!

Detoks kürleri dışında hücrelerinizi toksik etkilerinden ve yaşlandırıcı zararlarından koruyucu antioksidan etkili vitamin, mineral, besin ve bitki desteklerinden yararlanmanız mümkün. Özellikle çevresel kirliliğin yoğun olduğu endüstriyel alanlarda yaşıyorsanız, çok fazla miktarda toksin saldırısına maruz kaldığınızı düşünüyorsanız antioksidan desteklerden yararlanmanızda fayda var.

Antioksidan etkili vitamin ve mineraller

E Vitamini

C Vitamini

Beta Karoten

Çinko

Selenyum

Antioksidan etkili besin destekleri

Coenzim Q-10

Alfa Lipoik Asit

Proanthocyanidinler

Bitkisel antioksidanlar

Milk Thistle

Gingko Biloba

Pycnogenol

Bu bilgiler gercekten cok onemli ben mucize bitkileri taplet ilac halinde kullanilmasindan yana deilim sizinde bulabileceginiz eminonu ve benim besiktastan balikcilar caddesinin karsisindaki pasajda bulabileceginiz aktarlar bulunuyo herturlu bitkiyi alip sizde sicacik icebilirsiniz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Mor_Krizantem
          bırakmaktan vazgeçtim.
          ne olduki nasil vazgectin yapma yaa uzuldum simdi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: gizemlisudamlasi
            Orjinal yazı sahibi: Mor_Krizantem
            bırakmaktan vazgeçtim.
            ne olduki nasil vazgectin yapma yaa uzuldum simdi
            daha çok üzülmemek için ..

Yorum

saol cnm valla biraz zor ama denemek lazım o kadar ilaçdan sonra iyi gelir
              BAŞINI G&Ouml;ĞS&Uuml;ME YASLADIĞINDA TEK BİR D&Uuml;ŞMANIM VARDIR; ODA GE&Ccedil;İP GİDEN ZAMAN<br /><br /><div align="center">&Ouml;MR&Uuml;MMM</div>

Yorum

3 hafta kullandım, burda okuduklarımı ve hissettiklerimi bi araya getirerek, doktorumu aradım ve kullanmak istemediğimi söyledim, şimdi paxile gececz bakalım...
                İmzam buraya sığmayacak kadar uzun...

Yorum

efexor xr

slm aranıza yeni katıldım.
                  ben maalesef bu ilacı 5 yıldır kullanıyorum .son bir yıldır 75 mg oldu. kendimi iyi hissediyorum fakat huylarım değişti. sabırsız ve cevreye karsı daha agresif bir insan oldum kendime inanamıyorum bu konuda. artık içimde tutamıyorum hiç birşeyi.
                  kilo konusundada başlarken 47 kilo idim su anda 70 kiloyum ne denediysem olmadı. iştah artırıyor ve ayrıca kendiside kilo aldıran bir ilaç. bu gidişle diyet konusunu kafama takmaya başladığım için yeniden artıracak galiba durum içinden cıkılmaz bir hal aldı. bazen kilolarıma bakıp nefret ediyorum kendimden. kendim bırakmayı denedim ve en büyük hatam bu oldu. hiç birşey yiyemiyorum ama kilom ne artıyor ne azalıyor.
                  bırakamam daki sebep: bağımlısı oldum artık içmediğim zaman vücudum tepki veriyor. kaslarımda seyirmeler ve başımda ve boynumda büyük ağırlık hissediyorum.
                  beni okuyan dr arkadaslara tavsiyem bu ilacı yazmayın ( hazır denek tavsiyesi)ve kullanan arkadaslara tavsiyem yazdırmayın almayın kendimi eroinman gibi hissediyorum . her cantamda mutlaka var. onsuz yapamıyorum. ölü gibi oluyorum
                  açıkcası ne yapacağımıda bilmiyorum ( cok caresizim yarın yine randevum var ve bir işe yaramayacak

Yorum

selam....
                    yaklaşık 1 yıldır efexor 75mg kullanıyorum ve simgeye tamamen katılıyorum.doktorlardan bi fayda görmediğim için panik atak nedeniyle netteki formlardan araştırarak başladım bu ilaca.çok iyi geldi düzeldim fakat şu an bırakmayı denediğimde simgenin dediği gibi başa dönüyorum.bence bu işlaca başlamadan önce başka ilaçları deneyin.en son çare efexor.

Yorum

ilaçlarla ilgili neden bende bir değişiklik yok artık çıldırma aşamasına geldim ilk ay efexor 75 mg ve yan ilaçlar ukllandım ikinci ay ilaçların bir etkisinin olmadığını söylediğimde doktor efexor 150 mg a çıkardı ve xanax verdi..

Ya arkadaşlar benim merak ettiğim olay şu yani mesela alkol alırsın bir süre sonra vücudundaki her türlü değişimi hissetmeye başlarsın

işte benim sorunum şu yani ben ilaçları alıyorum ama kendimde hiç bir değişiklik hissetmiyorum inanın buna yani ilacı neden kullandığımı neye iyi geldiğini yada gelmediğini bilmiyorum artık çünkü değişen hiç bir şey yok

Bayramdan beridir yani 1 haftadır ilaç almıyorum bu yüzden çünkü sinirlerim iyice bozulmaya başladı kendimle ilgili bir değişiklik görmeyince napacağımı bilmiyorum artık bi hafta sonra doktorda kontrolüm var bakalım tekrar söylicem bu sefer nasıl bir yol izlenecek... :?:

Yorum

Orjinal yazı sahibi: asassins
                        selam....
                        yaklaşık 1 yıldır efexor 75mg kullanıyorum ve simgeye tamamen katılıyorum.doktorlardan bi fayda görmediğim için panik atak nedeniyle netteki formlardan araştırarak başladım bu ilaca.çok iyi geldi düzeldim fakat şu an bırakmayı denediğimde simgenin dediği gibi başa dönüyorum.bence bu işlaca başlamadan önce başka ilaçları deneyin.en son çare efexor.

Geçmiş olsun canım umarım bırakırsn ama çokda yüklenme kendine drdan yardım almayı dene en mantıklısı bu
                        BAŞINI G&Ouml;ĞS&Uuml;ME YASLADIĞINDA TEK BİR D&Uuml;ŞMANIM VARDIR; ODA GE&Ccedil;İP GİDEN ZAMAN<br /><br /><div align="center">&Ouml;MR&Uuml;MMM</div>

Yorum

arkadaşlar neden bukadar abartıyorsunuz anlamıyorum normal ilaçlarında yan etkisi var aradaki tek fark herkesin bünyesinin farklı oluğudur
                          efexor çok kaliteli bir ilaç.tabiki her ilacı bir anda bırakmak çok yanlış vücudu sarsar zaten.oyüzden doktorlar azaltarak bıraktırıyor.
                          metabolizmayı yavaşlattığı için kg aldırıyor ilaçlar.oyüzden daha aktif olmaya çalışın,spor yapın..
                          bende 2yıl kadar kullanıyorum ama iyi olduğum için hiç bırakmak istemiyorum eski halimi düşündükçe :roll:
                          x/X/x{paranoid dunya}x/X/x

Yorum

Orjinal yazı sahibi: paranoyak35
                            arkadaşlar neden bukadar abartıyorsunuz anlamıyorum normal ilaçlarında yan etkisi var aradaki tek fark herkesin bünyesinin farklı oluğudur
                            efexor çok kaliteli bir ilaç.tabiki her ilacı bir anda bırakmak çok yanlış vücudu sarsar zaten.oyüzden doktorlar azaltarak bıraktırıyor.
                            metabolizmayı yavaşlattığı için kg aldırıyor ilaçlar.oyüzden daha aktif olmaya çalışın,spor yapın..
                            bende 2yıl kadar kullanıyorum ama iyi olduğum için hiç bırakmak istemiyorum eski halimi düşündükçe :roll:
                            paranoyak35 kimsenin abarttığı yok kullanıyorsan bu ilacı içmediğin unuttuğun zamanlardaki etkisini biliyorsundur bu kişiden kişiye değişmiyor bünye alıştıktan sonra almadığın zamanlar kilitleniyorbütün vücut bu ilacı kullananların tek şikayetci olduğu nokta bu ve bırakılmasının zor olması diğer antideprasanları bırakırken bu kadar zorlanılmıyor
                            olay bu yani

Yorum

cok zor

arkadaslar herkese selam;27 yasındayım simge hanıma katılıyorum.ben bu ilacı tam 9 senedir kullanıyorum.ilk once simge hanımın dedıgı gıbı hıcbır doktor bu ilacı 150 mg ile baslatmaz bende 75 ile basladım sonra doktor ile birlikte yetmedigine karar verdık ve 150 ye cıkardık daha sonra kendımı ıyı hissettım ve doktor danısmadan ;cunku askerdım ve orda bıraz sorun luyor ılaclar;kendım 75 mg a ındırdım ve hıcbır sıkıntı yasamadım ama 6 sene 75 mg kullandım ve araara hep bırakmaya calıstım mumkun deil cok zorlandım .bazı arkadslar doktora danısın demıs bende sımge hanım gıbı bursalıyım gıtmedıgım danısmadıgım doktor kalmadı tek dedıklerı aynen cok zor doz azaltarak bırakıcaksınız sadece bu .Bende kendı kendıme bır yol denedım üzülerek soyluyorum kendı kendıme cunku doktorlar efexor dedıgınız zman ilgilenmıyor sadece cevap ya bırakamazsın yada doz alzalt şimdi burayı ıyı okuyun

bende eczaneden sadece kapsülünü kullanabılecegım bır ilac aldım recetesız idrar yolları için zararsız ve ucuz olan bi ilaç .efoxoru bi bardaga bosaltıp içindeki o ufak zıplayan topları her iki gunde kendıme gore bı doz ayarlayarak o eczaneden aldıgım ilacı bosaltıp o kapsulun ıcıne koydum yanı yavas yavas her 2 gun dozu azaltarak kullandım suan yaklasık olarak 20 tane ufak ziplayan topu kapsule koyarak içiyorum ama yınede insan zorlanıyor tansıyon dusuyor mıgde bulanıyor ama yıne sabırlı ve dayanıklı olacagız yılmak yokk güçlü olucaz tabi sadece bırakmak ısteyenler ıcın konuusyorum ben doktor deılım ama en ıyı bırakmak ıcın yuol bu yavas yavas dozu azaltıcaz.

ve inanın kullanıldıgında cok etkılı ve ınsanı rahatlatan bı iğlac ama tmamaen bagımlı olucagınız bı ilac bence kesınlıkle kullanmayın ve bence sadece bırbırımıze bulabıldıgımız sayılı ınsanız bence dunyada cok ınsan bu ilactan sıkayetcıdır ama kımse sesıını duyuramıyor ve ıanın bu ilac ticarı olarak bırakılması zor hale getırılmıstır cuunku yuksek bır fıyata satılıyor ve ınanın cogu doktor da dırek bu ilacı tercıh edıyor burda yıne bence ınsanları kullanıp bırılerı cebıne buyuk paralar koyuyor bu ilacı cıkartan fırma sizce neden amerikada ve ingiletrede bu ilacı satamıyor yasaklanmıs cunku sadece bızım gıbı ulkelerı kullanarak buyuk parlar kazanıyorlar bu bence saglık katlıamı allah belalarını versin bunların hayatta daıma güclü olmaya calıslaım ve bunlara alet olmayalum millette bıze zarar vererek para kazanmasın herkese saglıklı günler

Yorum

Re: EFEXOR KULLANANLAR MUTLAKA BAKSIN

Orjinal yazı sahibi: simge_3026
                                arkadaşlar sitenize yeni üye oldum ve efexoru kullanmamda 3. yılım o yüzden iyi tarafları kadar kötü taraflarınıda görmenizi istiyorum.

07/09/2005 ylında bazı sorunlar yüzünden hastaneye yattım.halk dilinde ve tıpta antideprasan sorunu ilk önce efexor 75 mg ve yanıda başka ilaçlar alarak tedaviye başladım.önceleri herşey yolundaydı 1 hafta hastanede yattım ve her ay düzenli olarak psikyatri yardımı almaya başladım tabi her gittiğimde efexor hariç diğer ilaçlarım değişti efexor 150 mg olarak bugüne kadar devam ettim.ilacımı içmediğim ilk gün herhangi bi zorluk yaşamadığım halde 2. günü bütün vücutta uyuşma,mide bulantısı,ateş basma,üşüme vb birçok yan etkiyle karşılaştım her defasında içmicem dememe rağmen madde bağımlısı gibi ihtiyaç duydum bu ilaca.
                                doktoruma gittim artık hayatımda herşeyin normale döndüğünü ilaçları bırakmak istediğimi söyledim ve efexor içmediğim zamnlarda bana zorluk yaşatan yan etkileri söledim.efexoru bırakmanın kolay olmadığını bunu tek başıma yapamıyacığımı söledi.peki siz yardım edin dedim nasıl bırakırım mg düşürelim ama zorlanırsın bırakamazsın dedi 150mn dan tekrar 75 mg düşürdük fakat hiç kolay olmadı.
                                bugün 5. günüm 75 mg da almıyorum ama doktorum karşı çıktı buna çok zorlanıcağımı söyledi ve dediği gibi oldu.
                                arkadaşlar yemin ediyorum şuan madde bağımlısından farkım yok içmemek için mücadelemin 5. günü ama bu 5 gündür kafamı yastıktan kaldıramadım ölü gibi hep yattım.Söylemek belki bana düşmez ama doktor kontolündeki bu ilaca başlamadan önce bırakmanın zorluklarını düşünün ve size kolay bırakabiliceğiniz ilaçlarla tedavi uygulasın.yeşil reçete ilacları bile kullandım ama bu kadar lanet bi ilaç değildi hiç biri.
                                Allah herkesin yardımcı olsun .
                                önce sağlık inanın o yüzden dikkat edin

NOT: bi formda arkadaşımız 150 mg başladığını yazmış
                                hiçbir doktor ilk etapta 150 mg başlatmaz önce düşük mg başlatır ki buda 75 mg en düşüğü sonra yükseltir.bu hemen hemen tüm ilaçlar için aynıdır.

arkadaslar herkese selam;27 yasındayım simge hanıma katılıyorum.ben bu ilacı tam 9 senedir kullanıyorum.ilk once simge hanımın dedıgı gıbı hıcbır doktor bu ilacı 150 mg ile baslatmaz bende 75 ile basladım sonra doktor ile birlikte yetmedigine karar verdık ve 150 ye cıkardık daha sonra kendımı ıyı hissettım ve doktor danısmadan ;cunku askerdım ve orda bıraz sorun luyor ılaclar;kendım 75 mg a ındırdım ve hıcbır sıkıntı yasamadım ama 6 sene 75 mg kullandım ve araara hep bırakmaya calıstım mumkun deil cok zorlandım .bazı arkadslar doktora danısın demıs bende sımge hanım gıbı bursalıyım gıtmedıgım danısmadıgım doktor kalmadı tek dedıklerı aynen cok zor doz azaltarak bırakıcaksınız sadece bu .Bende kendı kendıme bır yol denedım üzülerek soyluyorum kendı kendıme cunku doktorlar efexor dedıgınız zman ilgilenmıyor sadece cevap ya bırakamazsın yada doz alzalt şimdi burayı ıyı okuyun

bende eczaneden sadece kapsülünü kullanabılecegım bır ilac aldım recetesız idrar yolları için zararsız ve ucuz olan bi ilaç .efoxoru bi bardaga bosaltıp içindeki o ufak zıplayan topları her iki gunde kendıme gore bı doz ayarlayarak o eczaneden aldıgım ilacı bosaltıp o kapsulun ıcıne koydum yanı yavas yavas her 2 gun dozu azaltarak kullandım suan yaklasık olarak 20 tane ufak ziplayan topu kapsule koyarak içiyorum ama yınede insan zorlanıyor tansıyon dusuyor mıgde bulanıyor ama yıne sabırlı ve dayanıklı olacagız yılmak yokk güçlü olucaz tabi sadece bırakmak ısteyenler ıcın konuusyorum ben doktor deılım ama en ıyı bırakmak ıcın yuol bu yavas yavas dozu azaltıcaz.

ve inanın kullanıldıgında cok etkılı ve ınsanı rahatlatan bı iğlac ama tmamaen bagımlı olucagınız bı ilac bence kesınlıkle kullanmayın ve bence sadece bırbırımıze bulabıldıgımız sayılı ınsanız bence dunyada cok ınsan bu ilactan sıkayetcıdır ama kımse sesıını duyuramıyor ve ıanın bu ilac ticarı olarak bırakılması zor hale getırılmıstır cuunku yuksek bır fıyata satılıyor ve ınanın cogu doktor da dırek bu ilacı tercıh edıyor burda yıne bence ınsanları kullanıp bırılerı cebıne buyuk paralar koyuyor bu ilacı cıkartan fırma sizce neden amerikada ve ingiletrede bu ilacı satamıyor yasaklanmıs cunku sadece bızım gıbı ulkelerı kullanarak buyuk parlar kazanıyorlar bu bence saglık katlıamı allah belalarını versin bunların hayatta daıma güclü olmaya calıslaım ve bunlara alet olmayalum millette bıze zarar vererek para kazanmasın herkese saglıklı günler

Yorum

İşleniyor...
                                X