Orjinal yazı sahibi: Gülben
View Post
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
panik ataklılar günlüğü sakinleri-1
Collapse
X
-
stratera kullanısımın 1 bucuk ayı bıtmıs durumda ataklarımı kontrol altına alabılıyo muyum evet alabılıyorum ama bu atakların hıc gecmeyecegı korkusunu kontrol altına alamıyorum Allah ım sana yalvarıyorum benı ve bu gıbı hastalıgı olan herkesın yardımcısı ol yasamayı hak ettıgımıze bızı ınandır bu gunler gerıde kalsın uzulmekten aglamaktan baska duygularda vardı hayatta tekrar yasat bıze bunları.
♏ Bir insanı melek diye sevmek budalalıktır. insanları, bütün pislikleri, hırsları ve zayıflıkları ile sevebilmek kahramanlıktır.''
Yorum
-
o eski dostlar toplanmaya basladık ne güzel kalbimde gögsümde ağrı batma sol kolumda ağrı kalbimin sürekli hızlı atmasııııııı bıktımm. kardiyolog kalbinle ilgili sıkıntı yok diyor. o zaman niye ağrıyo niye batıyo niye hızlı atıyor yA ? kalp krizimi herneyse artık kurtulmak istiyorum bundan sabrediyorum yine her zamanki gibi cipralexi 3 gün içemedim diye hastalıgım tekrarladı yüksek ihtimalle. ve bu sefer hiç alısık olmadıgım bu sekilde geldiDedim: Çok yalnızım. - Dedin: ... فَإِنِّي قَرِيبٌ Ben ki sana çok yakınım
ʞoʎ ʞılsɹǝʇ ıq wıʎıʎı uǝq
''Korkun seni mahkum eder, umudun seni özgür bırakır...''
Yorum
-
kalb olayı cidden çok can sıkıcı kalp krizi falan geçiriyorum sanıyorsun ama biliyorsun ki panik atak.ben 2 yııl kullandım ilacı bıraktım.hep farklı şekilde yokluyor deliriyorum kontrolümü kaybediyorum .şimdide şiddetli baş ağrıları farklı farklı yokluyor.günlük aktitivetileri zor olsada düzenli yapmaya çalışıyorum.sosyal yaşamdan kopmayarak ayakta kalmaya devam ediyorum.bazen panik atak depresyonla devam eder o daha kötü.sana tavsiyem herşey gereği kadar yani hakettiğinden fazla değer verirsen hayal kırıklığı ve en ufak problemler yıpratıyor.senin kalbinin deli gibi atması seni agresif ve depresif yapıyor.ataklar en fazla 30 dk.sürer.dışarı çıkabilirsen arkdaşların varsa iyi gelir.kapalı ortamlardan uzak dur.
Yorum
-
düzeldi tabi şimdi o kabus günler yok sinemaya yada kapalı kalabalık yerlere gidemezdim gerçi hala öyle maça gidemiyorum.yada mitinglere ..ilaçlarını düzenli kullan geçer emin ol.gerçi bırakmak beni epey zorladı.ilaçlar uykumu düzene koymuştu şimdi bazen gece 4 ten aşağı uyuyamıyorum sabahlarıda kalkmak istemiyorum ama çocuklar için mecbur.belki böylesi iyi..insan senin halindeyken ne dışarı çıkmak ister nede birileriyle görüşmek.ilaç ilk başta ağız kuruluğu esneme uykuya düşkünlük ,mide bulantısı ilk başta 4 kilo verdim sonra aldım
not:bu dönem hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor ama geçecek merak etme:
Yorum
-
arkadaşım mavi ilaç kullanmak zor ama nasıl diğer hastalıklarda ilaç kullanmak gerekiyorsa bizimde ruhumuz hasta.neden sağlıksız bir hayat süresin.ilaç senin hayatının kalitesini arttırır.yan etkisi olsada beni atak alsa tekrar başlarım.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: mavi-siyahBaşağrısıda oluyor fazla sinirlendiğimde.. Demek onunda sebebi panikatakmış. Benim 15-20 dk da bir oluyor o dengesiz kalp atışları. Dışarı çıkmadıkça, hiç çıkmak istemiyorum. Sanırım şimdiden tedbir almam lazım bu duruma... Peki 2 yıl panik atak nasıl devam etti, yani düzeldimi? İlaçların nasıl yan etkisi oldu?Dedim: Çok yalnızım. - Dedin: ... فَإِنِّي قَرِيبٌ Ben ki sana çok yakınım
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: GülbenCanımmm...kalbinle ilgili ilk defa sorun yaşıyormuşsun gibi yazmışsın.Ama ben daha önceleri de kalbinle ilgili sıkıntıların olduğunu hatırlıyorum.Yani sürekli kalbine sancı giriyordu ve bu seni korkutuyordu.Kalbinin sıkışması kesinlikle kalbinle ilgili değil emin olabilirsin..bu sadece panik atakla ilgili bir durum.Panik atağın bir çok belirtileri var ve herkes de farklı şekillerde ortaya çıkıyor.Mesela ben 40 senelik panik atak hastasıyım fakat hiçbir gün kalbimde bir sıkışma ya da bir sorun hissetmedim.Benim genellikle sıkıntılarım beynimle ilgili oluyor.Geçen gün sıkıntılı bir gün yaşadım, bir olaya çok üzüldüm yani ve ardından tam 10 gün beynimde ve gözlerimde aşırı bir ağrı ve ağırlık oluştu.Hatta 10 gün sürmesine endişe ettim.Sanırım bu sefer panik atakla ilgili değil, beynimde birşey oluştu gibi düşündüm.Fakat çok şükürki 2-3 gün önce geçti.Demek istediğim bende panikleyebilir ve soluğu acilde alabilirdim eskisi gibi.Beynime bir sürü film çektirip senin gibi sağlam olduğuna inanmayabilirdim.Fakat artık beynimde ya da başka bir yerimde sebepsiz bir ağrı oluştuğu zaman direkt panik atağa yorumluyorum ve endişe etmemeye çalışıyorum.Elbette dile getiriyorum sıkıntımı, ailem ve eşim başımla ilgili şikayetlerimden bunalmış durumdalar..Ama ne yapabilirim benim de anlatarak içimden çıkarmam lazım.Fakat dediğim gibi olayı büyütüp doktora gitmiyorum, sadece ağrımın geçmesini bekliyorum, dediğim gibi en son 10 gün sürdü geçmesi.
Demek istediğim ne benim beynimde ne de senin kalbinde harhangi bir sıkıntı yok.Oluşan ağrılar ve sıkıntılar gerçek, yani gerçekten kalbin sıkışıyor fakat bunun nedeni kalp krizi değil sadece panik atak.O ağrılar sırasında bu dediklerim aklına gelsin lütfen.Herhangi ciddi bir durumun olmayacağını sadecebu ağrıların seni orkutmaya çalıştığını düşün.Tabii bazen biz bunu kendi kendimize başaramıyoruz ve bu yüzden ilaç yardımı alıyoruz.3 gün ciralexi içmediğinde rahatsızlandığını yazmışsın,bu aynen bende de oluyor.2-3 gün ilacımı içmesem rahatsızlanıyorum, özellikle şiddetli mide bulantılarım oluyor.Ama cipralex bağımlılık yapan bir ilaç değildir.Doz azaltarak rahatlıkla bırakabilirsin.bir hafta kadar etkilenmem normal fakat kullandığın diğer ilaç seni toparlayacaktır diye düşünüyorum.Ben daha önce cipralexi doz azaltarak bıraktım ve 1 sene kadar kullanmadım.Herhangi bir sıkıntı yaşamadım, sıkıntı yaşasaydım ilaca geri dönerdim bırakamazdım yani.
Ama doktorun neden ilaç değişimine gitti merak ettim??? cipralex in artık sana iyi gelmediğini mi düşünüyor acaba.Dedim: Çok yalnızım. - Dedin: ... فَإِنِّي قَرِيبٌ Ben ki sana çok yakınım
Yorum
Yorum