Duyuru

Collapse
No announcement yet.

panik ataklılar günlüğü sakinleri-1

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Orjinal yazı sahibi: Gülben View Post
    Heeeyyy millet 40 yılda bir girer olmuşsunuz siteye..eski dostlarım diye başlık açtım kimse yok...:tinysmile_cry_t:

Sonuna geldik artık ama herkese hayırlı ramazanlar...hayırlı bayramlar..İnşAllah bu bayramla birlikte sağlık, mutluluk ve bereket gelir evlerimize..

Hepinizi tek tek çok özledim..:1:

Ranil abla en son sıkıntılı olduğunu yazmışsın...biliyormusun her yaz bana işkence gibi gelirli..anksiyeteden yanar kavrulurdu içim..:tinysmile_angry2_t:Çok şükür uzun yıllardan sonra ilk defa bu yaz hiçbir sıkıntı yaşamadım..dilimi ısırarak konuştum.Yalnız şunu söyliyeyim ablacım; insanın hayatındaki olumsuzluklar düzelmeden sağlıkta düzelmiyormuş.Benim hayatımdaki bir çok şey yoluna girdi ve ben sanırım bu sayede iyileştim.Unutma her sıkıntılı günlerin ardından güneş mutlaka doğuyor...şükredelim ve isteyelim yeterki
    .
    ablamm sen buralardamısın cok özledim seni.
    Dedim: Çok yalnızım. - Dedin: ... فَإِنِّي قَرِيبٌ Ben ki sana çok yakınım

ʞoʎ ʞılsɹǝʇ ıq wıʎıʎı uǝq

''Korkun seni mahkum eder, umudun seni özgür bırakır...''

Yorum

• Ayrıca özel mesaj kutun doluymus gülben ablam :P msjlarım gitmiyor

Yorum

• selam sevgili panikler ,hayat nasıl akıp gidiyor.

Yorum

• selam . aranızda beni hatırlayan olurmu bilmem uzun bi süre geçti siteye gelmeyeli bi bakıyım dedim kib
          testinin içinde ne varsa dışınada o sızar

Yorum

• stratera kullanısımın 1 bucuk ayı bıtmıs durumda ataklarımı kontrol altına alabılıyo muyum evet alabılıyorum ama bu atakların hıc gecmeyecegı korkusunu kontrol altına alamıyorum Allah ım sana yalvarıyorum benı ve bu gıbı hastalıgı olan herkesın yardımcısı ol yasamayı hak ettıgımıze bızı ınandır bu gunler gerıde kalsın uzulmekten aglamaktan baska duygularda vardı hayatta tekrar yasat bıze bunları.

♏ Bir insanı melek diye sevmek budalalıktır. insanları, bütün pislikleri, hırsları ve zayıflıkları ile sevebilmek kahramanlıktır.''

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: yuko View Post
              selam . aranızda beni hatırlayan olurmu bilmem uzun bi süre geçti siteye gelmeyeli bi bakıyım dedim kib
              yukooo hoş geldin..nasılsın neler yapıyorsun.:=

Yorum

• o eski dostlar toplanmaya basladık ne güzel kalbimde gögsümde ağrı batma sol kolumda ağrı kalbimin sürekli hızlı atmasııııııı bıktımm. kardiyolog kalbinle ilgili sıkıntı yok diyor. o zaman niye ağrıyo niye batıyo niye hızlı atıyor yA ? kalp krizimi herneyse artık kurtulmak istiyorum bundan sabrediyorum yine her zamanki gibi cipralexi 3 gün içemedim diye hastalıgım tekrarladı yüksek ihtimalle. ve bu sefer hiç alısık olmadıgım bu sekilde geldi

Yorum

• depresif yine panik ataktır aldırma sen ilacını düzgün kullan geçer merak etme..

Yorum

• kalb olayı cidden çok can sıkıcı kalp krizi falan geçiriyorum sanıyorsun ama biliyorsun ki panik atak.ben 2 yııl kullandım ilacı bıraktım.hep farklı şekilde yokluyor deliriyorum kontrolümü kaybediyorum .şimdide şiddetli baş ağrıları farklı farklı yokluyor.günlük aktitivetileri zor olsada düzenli yapmaya çalışıyorum.sosyal yaşamdan kopmayarak ayakta kalmaya devam ediyorum.bazen panik atak depresyonla devam eder o daha kötü.sana tavsiyem herşey gereği kadar yani hakettiğinden fazla değer verirsen hayal kırıklığı ve en ufak problemler yıpratıyor.senin kalbinin deli gibi atması seni agresif ve depresif yapıyor.ataklar en fazla 30 dk.sürer.dışarı çıkabilirsen arkdaşların varsa iyi gelir.kapalı ortamlardan uzak dur.

Yorum

• düzeldi tabi şimdi o kabus günler yok sinemaya yada kapalı kalabalık yerlere gidemezdim gerçi hala öyle maça gidemiyorum.yada mitinglere ..ilaçlarını düzenli kullan geçer emin ol.gerçi bırakmak beni epey zorladı.ilaçlar uykumu düzene koymuştu şimdi bazen gece 4 ten aşağı uyuyamıyorum sabahlarıda kalkmak istemiyorum ama çocuklar için mecbur.belki böylesi iyi..insan senin halindeyken ne dışarı çıkmak ister nede birileriyle görüşmek.ilaç ilk başta ağız kuruluğu esneme uykuya düşkünlük ,mide bulantısı ilk başta 4 kilo verdim sonra aldım
                      not:bu dönem hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor ama geçecek merak etme:

Yorum

• sen hiç doktora gitmedin mi aşk olsun.önce doktor sonra tavsiye ..dışarı çıkmak istemeyişin normal bu dönemde ..bende birazdan çıkıcam çocuklara kırtasiye malzemesi lazım.önce doktora görün sağlıklı günler seni bekliyor.

Yorum

• arkadaşım mavi ilaç kullanmak zor ama nasıl diğer hastalıklarda ilaç kullanmak gerekiyorsa bizimde ruhumuz hasta.neden sağlıksız bir hayat süresin.ilaç senin hayatının kalitesini arttırır.yan etkisi olsada beni atak alsa tekrar başlarım.

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: mavi-siyah
                            Başağrısıda oluyor fazla sinirlendiğimde.. Demek onunda sebebi panikatakmış. Benim 15-20 dk da bir oluyor o dengesiz kalp atışları. Dışarı çıkmadıkça, hiç çıkmak istemiyorum. Sanırım şimdiden tedbir almam lazım bu duruma... Peki 2 yıl panik atak nasıl devam etti, yani düzeldimi? İlaçların nasıl yan etkisi oldu?
                            Kardiyologa gittinizmi ? Bana sürekli hızlı gibi geliyordu kalbim su an yavaş gibi geliyor gene korkuyorum :/

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: Gülben
                              Canımmm...kalbinle ilgili ilk defa sorun yaşıyormuşsun gibi yazmışsın.Ama ben daha önceleri de kalbinle ilgili sıkıntıların olduğunu hatırlıyorum.Yani sürekli kalbine sancı giriyordu ve bu seni korkutuyordu.Kalbinin sıkışması kesinlikle kalbinle ilgili değil emin olabilirsin..bu sadece panik atakla ilgili bir durum.Panik atağın bir çok belirtileri var ve herkes de farklı şekillerde ortaya çıkıyor.Mesela ben 40 senelik panik atak hastasıyım fakat hiçbir gün kalbimde bir sıkışma ya da bir sorun hissetmedim.Benim genellikle sıkıntılarım beynimle ilgili oluyor.Geçen gün sıkıntılı bir gün yaşadım, bir olaya çok üzüldüm yani ve ardından tam 10 gün beynimde ve gözlerimde aşırı bir ağrı ve ağırlık oluştu.Hatta 10 gün sürmesine endişe ettim.Sanırım bu sefer panik atakla ilgili değil, beynimde birşey oluştu gibi düşündüm.Fakat çok şükürki 2-3 gün önce geçti.Demek istediğim bende panikleyebilir ve soluğu acilde alabilirdim eskisi gibi.Beynime bir sürü film çektirip senin gibi sağlam olduğuna inanmayabilirdim.Fakat artık beynimde ya da başka bir yerimde sebepsiz bir ağrı oluştuğu zaman direkt panik atağa yorumluyorum ve endişe etmemeye çalışıyorum.Elbette dile getiriyorum sıkıntımı, ailem ve eşim başımla ilgili şikayetlerimden bunalmış durumdalar..Ama ne yapabilirim benim de anlatarak içimden çıkarmam lazım.Fakat dediğim gibi olayı büyütüp doktora gitmiyorum, sadece ağrımın geçmesini bekliyorum, dediğim gibi en son 10 gün sürdü geçmesi.
                              Demek istediğim ne benim beynimde ne de senin kalbinde harhangi bir sıkıntı yok.Oluşan ağrılar ve sıkıntılar gerçek, yani gerçekten kalbin sıkışıyor fakat bunun nedeni kalp krizi değil sadece panik atak.O ağrılar sırasında bu dediklerim aklına gelsin lütfen.Herhangi ciddi bir durumun olmayacağını sadecebu ağrıların seni orkutmaya çalıştığını düşün.Tabii bazen biz bunu kendi kendimize başaramıyoruz ve bu yüzden ilaç yardımı alıyoruz.3 gün ciralexi içmediğinde rahatsızlandığını yazmışsın,bu aynen bende de oluyor.2-3 gün ilacımı içmesem rahatsızlanıyorum, özellikle şiddetli mide bulantılarım oluyor.Ama cipralex bağımlılık yapan bir ilaç değildir.Doz azaltarak rahatlıkla bırakabilirsin.bir hafta kadar etkilenmem normal fakat kullandığın diğer ilaç seni toparlayacaktır diye düşünüyorum.Ben daha önce cipralexi doz azaltarak bıraktım ve 1 sene kadar kullanmadım.Herhangi bir sıkıntı yaşamadım, sıkıntı yaşasaydım ilaca geri dönerdim bırakamazdım yani.

Ama doktorun neden ilaç değişimine gitti merak ettim??? cipralex in artık sana iyi gelmediğini mi düşünüyor acaba
                              .
                              Ne güzel yazmışsın ablam Kan tahlili sonucum temiz , ekgda bitek kalp atım hızı 127 baya bi hızlı cıktı ama bir sorun olmadıgını söyledi doktor. Psikolojik dedi. Rahatlayamıyorum bi türlü ama. 2 aydır kalple ilgili farklı sıkıntılar bi yavaş atıyor gibi geliyor sonra sancı oluyor nefes alamama oluyor gögsümde ağrı oluyor. 1 haftadırda kalbim hızlı atıyor gibi geliyor Evet ablam öyle düşünüyor hastalıgına yeni bişeyler eklenmiş dedi bu kalp krizi korkusu bende yeni eskiden ağrır geçerdi takmazdım. bu sürekli bende. cipralexi bıraktım 3 gün mide bulantım ve uyusma atak geçirdim. ondan beri böyleyim 2 aydır düzelemedim ilacımıda içiyorum ama.

Yorum

• antidepresanlar en iyi sonucu 3 ay sonra verir ,yine sonuç değişmezse ilacını değiştir yada dozunu ayarlattır.geçmiş olsun..

Yorum

İşleniyor...
                                X