Duyuru

Collapse
No announcement yet.

EFEXOR KULLANANLAR MUTLAKA BAKSIN

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Orjinal yazı sahibi: AfrAze View Post
    ben remeron kullanıyodum, hayatımda bu kadar güzel uyuduğumu bilmem
    baş ağrını doktoruna söyle ve ilacını değiştirsin..
    ilaç değiştire değiştire bir hal oldum zaten bu remeronu hatırlıyorum benimde bir dönem hayatıma girmişti sanki

Yorum

• Evet bende de uykusuzluk oluyor. Ama biraz daha sabredeyim diyorum. 4. günüm daha. Bir kaç gün daha uyuyamazsam ben de doktoruma başvuracağım tekrar. Bütün gün esniyorum ama bir gram uyku girmiyor gözüme...
      Orjinal yazı sahibi: kanarya30 View Post
      arkadaşlar , bende doktorumun önerisi ile efexor xr ve dekapin chorono 500 başladım.efexora 37,5 ile başlayıp 75 mg doza geçtim.Geceleri uykusuzluk var uyuyamıyorum deyince desyrel 100 yazdı.Uyuyamama problemi yaşayan var mı? Ne yapacam ben hep böyle ilaç alarak mı uyuyacağım?

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: savaşçı35 View Post
        Evet bende de uykusuzluk oluyor. Ama biraz daha sabredeyim diyorum. 4. günüm daha. Bir kaç gün daha uyuyamazsam ben de doktoruma başvuracağım tekrar. Bütün gün esniyorum ama bir gram uyku girmiyor gözüme...
        aynen,, geçmiş olsun inşallah düzeliriz.

Yorum

• Bir de bir konuda daha danışmak istiyorum sizlere. Etrafımdaki bazı kişiler %100 iyileşme olamayacağını söylüyor. Yani ne yaparsan yap , ilaç ile veya hayatını değiştirerek vb. hiç bir şekilde % 100 iyileşme olamayacağını söylüyor. Bu doğru mu sizce? Ben bunlara inanmamayı tercih ediyorum. Ama senelerdir depresyon tedavisi olan ve iyileşmek için çaba harcayan kişilere danışmak istiyorum.. Ben artık iyileştim , eskisi gibi mutluyum, sevdiğimi sevildiğimi hissediyorum diyebiliyor musunuz?

Yorum

• valla bende dönem dönem tekrar ediyor.Depresyondan sürekli kurtuldum diyemiyorum.Biraz da yaşam tarzı çevresel faktörler hayata bakış açısı ve en önemlisi aile yapısı gibi faktörler etkiliyor bence.

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: savaşçı35 View Post
              Bir de bir konuda daha danışmak istiyorum sizlere. Etrafımdaki bazı kişiler %100 iyileşme olamayacağını söylüyor. Yani ne yaparsan yap , ilaç ile veya hayatını değiştirerek vb. hiç bir şekilde % 100 iyileşme olamayacağını söylüyor. Bu doğru mu sizce? Ben bunlara inanmamayı tercih ediyorum. Ama senelerdir depresyon tedavisi olan ve iyileşmek için çaba harcayan kişilere danışmak istiyorum.. Ben artık iyileştim , eskisi gibi mutluyum, sevdiğimi sevildiğimi hissediyorum diyebiliyor musunuz?
              eğer seni üzen ve depresyona iten çevresel faktörleri de yoluna koyarsan, tamamiyle iyileşmen mümkün tabi, bu sadece ilaçla olacak bişey değil...
              efexoru kullandığım dönemde beni çok üzen bi sıkıntım vardı, ilaçlarla birlikte duyarsızlaşarak o sorundan kolayca kurtuldum, ileriye bi sorun bırakmadım, bunu ilaçsız yapabilir miydim sanmıyorum, ama iyileşmemi sağlayan temel şey, o stressor den kurtulmamdı, bunu kolaylaştıran da ilaçlardı...

iyileşmeye dair ümidin hep olsun, zaman zaman kötü hissettiğim günler oluyo, ama bu sağlıklı günlerimdeki gibi ufak tefek sıkıntılarlan farksız, hemen depresyona yormamak gerek

Yorum

• Efexorun yan etkileri arasında gözlerde kanlanma var mı acaba? Sol gözüm kan çanağı gibi olmuş . Bu arada ilacımın saatlerini hiç aksatmadan içiyorum. Bu cumartesi 1 hafta olacak başlayalı. Tüm evreleri sizinle paylaşacağım. Iyileştiğimde de (inşallah) tüm tecrübelerimi size anlatacağım. çünkü tek dileğim herkesin depresyondan kurtulması.. Saygılar..

Yorum

• merhaba,
                  aranıza yeni katıldım. 2. kez majör depresyona yakalandım, tam hatırlamıyorum ama 5-6 sene önce yakalandım ilk kez ve birinci tedavim 1,5 sene citol 30 mg kullanarak olmuştu. iyi de geldi fakat 1 sene önce kadar tekrarladığını hissettim ve doktor tekrar citol tedavisine başlattı. 5 ay kadar citol içtikten sonra hiçbir değişiklik olmadığını, sadece uyku yaptığını gördüğümde doktora ilacı değiştimek istediğimi söyledim ve 1 hafta önce efexor xr'ye başladım. şu an başlangıçta 37,5 alıyorum ve hiçbir değişme yok. biliyorum biraz erken değişimleri görmek için fakat ağlama isteğimi tutamıyorum, içinden çığlık atmak her şeyi kırıp dökmek geliyor bazen... çok çaresizim. doktora gitmek ve dozunu arttırmak için sabırsızlanıyorum. 1 hafta sonra kontrolüm var.

efexor ve daha öncesinde de citol ile ilgili yazılanları bu forumdan takip etmiştim, efexor xr ile ilgili yazılan bağımlılık yaptığına dair yazılar beni korkutmuyor, isterse beni yaşayan bir ölü gibi yapsın fakat artık belirgin bir sebebi olmaksızın ağlamak istemiyorum. lütfen burada hislerinizi paylaşın, yalnız olmadığımı bilmek istiyorum.
                  Merdivenlerden çıkarken / Orada olmayan bir adama rastladım / Bugün de yoktu orada! / Keşke, keşke hiç gelmese!

Yorum

• bir de bir şey sormak istiyorum. efexor xr'nin yan etkileri arasında heyecanlanırmışçasına kalp çarpıntısı gibi bir şey var mı?
                    Merdivenlerden çıkarken / Orada olmayan bir adama rastladım / Bugün de yoktu orada! / Keşke, keşke hiç gelmese!

Yorum

• bırakması zor bi ilaç. ama bırakılabiliyor.

Yorum

• efexor'un prozac'a rakip olarak üretildiğini okudum bir sözlük entrysinde. ne kadar doğru? prozac kadar ağır mı? onun muadili mi?

efexor xr'yi hangi düzeyde bir antidepresan kategorisine koymak gerekir? ağır mıdır hafif midir? bunları öğrenmek istiyorum.

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: grabesmond View Post
                          efexor'un prozac'a rakip olarak üretildiğini okudum bir sözlük entrysinde. ne kadar doğru? prozac kadar ağır mı? onun muadili mi?

efexor xr'yi hangi düzeyde bir antidepresan kategorisine koymak gerekir? ağır mıdır hafif midir? bunları öğrenmek istiyorum.
                          Prozacın bir ağır tarafını görmedim beyni uyuşturmaktan başka.

Yorum

• yine efexor başlığında yine ben... :P

bugün kontrole gittim ve doktorun ilk sorduğu şey yan etkileri oldu. prospektüste yazan birçok yan etkisini gördüğümü söyledim. 37,5 mg kullanmama rağmen vücudumdaki o saçma yan etkileri hissediyorum. hala kendimi iyi hissetmediğim için de dozu arttırıp arttıramayacağımızı sordum fakat yan etkilerini çok fazla hissedeceğim için şimdilik 37,5 ile devam edeceğimizi söyledi. biraz sabretmeliymişim...

ayrıca acayip unutkan olduğum için hislerimi günlük tutar gibi bir deftere not almıştım doktora onu verdim okuması için, böylece bütün aklıma gelenleri ona iletmiş oldum. bu yöntem iyi, size de öneririm.

bir de sorularıma cevap alamamışım pek ya?

Yorum

• efexor da prozac da hafif bir ilaç hiç bir yan etkisini görmedim aksine daha dinc tutuyor insanı

Yorum

• ya ne hafif ilacı bi kere prozac'ı gidip eczaneden alabilirinzi ancak efexoru mutlaka psikyatr ların reçetelemesi gerekiyor.effxoru 5 aydır kullanıyorum hayatımı zindana çevirdi.önce 75 mg sonra 150 en son baktım huzursulluk ve anksiyetelerim maksimuma çıktı.kendim doz azaltarak kapsülcükleri bölerek azalltım cumada bırakıyorum.her bünyeye uygun deil malesef

Yorum

İşleniyor...
                                X