Duyuru

Collapse
No announcement yet.

EFEXOR KULLANANLAR MUTLAKA BAKSIN

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • EFEXOR KULLANANLAR MUTLAKA BAKSIN

    arkadaşlar sitenize yeni üye oldum ve efexoru kullanmamda 3. yılım o yüzden iyi tarafları kadar kötü taraflarınıda görmenizi istiyorum.

    07/09/2005 ylında bazı sorunlar yüzünden hastaneye yattım.halk dilinde ve tıpta antideprasan sorunu ilk önce efexor 75 mg ve yanıda başka ilaçlar alarak tedaviye başladım.önceleri herşey yolundaydı 1 hafta hastanede yattım ve her ay düzenli olarak psikyatri yardımı almaya başladım tabi her gittiğimde efexor hariç diğer ilaçlarım değişti efexor 150 mg olarak bugüne kadar devam ettim.ilacımı içmediğim ilk gün herhangi bi zorluk yaşamadığım halde 2. günü bütün vücutta uyuşma,mide bulantısı,ateş basma,üşüme vb birçok yan etkiyle karşılaştım her defasında içmicem dememe rağmen madde bağımlısı gibi ihtiyaç duydum bu ilaca.
    doktoruma gittim artık hayatımda herşeyin normale döndüğünü ilaçları bırakmak istediğimi söyledim ve efexor içmediğim zamnlarda bana zorluk yaşatan yan etkileri söledim.efexoru bırakmanın kolay olmadığını bunu tek başıma yapamıyacığımı söledi.peki siz yardım edin dedim nasıl bırakırım mg düşürelim ama zorlanırsın bırakamazsın dedi 150mn dan tekrar 75 mg düşürdük fakat hiç kolay olmadı.
    bugün 5. günüm 75 mg da almıyorum ama doktorum karşı çıktı buna çok zorlanıcağımı söyledi ve dediği gibi oldu.
    arkadaşlar yemin ediyorum şuan madde bağımlısından farkım yok içmemek için mücadelemin 5. günü ama bu 5 gündür kafamı yastıktan kaldıramadım ölü gibi hep yattım.Söylemek belki bana düşmez ama doktor kontolündeki bu ilaca başlamadan önce bırakmanın zorluklarını düşünün ve size kolay bırakabiliceğiniz ilaçlarla tedavi uygulasın.yeşil reçete ilacları bile kullandım ama bu kadar lanet bi ilaç değildi hiç biri.
    Allah herkesin yardımcı olsun .
    önce sağlık inanın o yüzden dikkat edin

    NOT: bi formda arkadaşımız 150 mg başladığını yazmış
    hiçbir doktor ilk etapta 150 mg başlatmaz önce düşük mg başlatır ki buda 75 mg en düşüğü sonra yükseltir.bu hemen hemen tüm ilaçlar için aynıdır.
    BAŞINI G&Ouml;ĞS&Uuml;ME YASLADIĞINDA TEK BİR D&Uuml;ŞMANIM VARDIR; ODA GE&Ccedil;İP GİDEN ZAMAN<br /><br /><div align="center">&Ouml;MR&Uuml;MMM</div>

  • #2
    Nisan ayında DR GİTTİM....

    rahatız olduğumu düşünerek ve herzamanki gibi hastalık hastalığımdan kaynaklanan bişey aslında...

    NEYSE gititğimde dr bana bu ilacı verdi.75 mg.
    o akşam iştim ve yarında işe gitmem gerek.Gece yanma sıkıntı ve kalp çarpıntısı ile uyandım.Tarif edilmez bi yanma ,bas dönmesi,gözlerimin kararması,en önemlisi de delirme hissi vardı.Anlam veremedim olanlara.BEYNİME koca bi set konulmuş gibi düşüncelerim ağır dı.TUAFTIM YANİ...

    farkında idim ilaç etkisi ama bukadar olmazdı yani.Bİ xanaxx içtim biraz dahaa iyi gibi oldum ama yok geçmiyordu...

    sabah işede hidemedim.çenem de kitlenmiş gibi idi.kelimeleri ağzımda çeviremiyordum.

    Acile gittim ilacın ağır geldiğini söyledi.Ve etkisinin 3 gün sürebieceğini söyledi.EYVAH dedim yaa ..çünkü böyl bişey yasamadım.

    İŞTE BU DÖNEM BU SİTEYİ BULDUM
    TEŞEKÜKR EDEERİM EFEXORRR

    Yorum


    • #3
      ...

      site güzel bir paylaşım sitesi efexorun yan etkileri çok olduğu gibi yararlarıda çok ilac kişiye ve bünyeye göre değişiyor tabi ama ben 3 yıllık bir zaman diliminden bahsediyorum ve bırakılması çok güç bir ilaç bir gün bırakmak zorunda olduğunuzda anlıycaksınız.

      5. günüm 5 hala bütün vücudum uyuşukkk
      BAŞINI G&Ouml;ĞS&Uuml;ME YASLADIĞINDA TEK BİR D&Uuml;ŞMANIM VARDIR; ODA GE&Ccedil;İP GİDEN ZAMAN<br /><br /><div align="center">&Ouml;MR&Uuml;MMM</div>

      Yorum


      • #4
        Sevgili simge efexoru 3 aydır kullanıyorum bir gün bile kullanmasam yan etkilerini çok şiddetli gösteriyor midem bulanıyor,başım dönüyor,gözlerim kararıyor,konuşmakta güçlük çekiyorum,Çok sinirli oluyorum ve kendimi huzursuz hissediyorım.Daha önce hiç depresyon ilacı kullanmamıştım ama doktorum 150 mgla başlattı.Her ay düzenli olarak kontrole gidiyorum benimde aklımı kurcalayan bu ilacı nasıl bırakabileceğim yani kullandığımdan beri bana çok faydası oldu sinirlilik veya kaygı diye bir şeyim kalmadı kendimi çok rahat hissetmeye başladım..İlacı kullanırken dudak titremesi,libido azalması ve gözlerde bulanıklık gibi şikayetlerim oluyor.Uykusuzluk veya fazla uyumayı istemek olmuyor.Yani genel olarak ilacı kullanmaktan memnunum fakat gün gelipte ilaçsız yaşamıma nasıl döneceğimi bilmiyorum.Şimdilik doktorumun tavsiyelerine göre ilerliyorum.Hayırlısı

        Yorum


        • #5
          sevgili LİONAMİC

          söylediğin ilacın yan etkileri ilaca başlarkende bir takım yan etkileri olmuştur muhakkak ama ilacı içmediğin zaman bu yan etkileri çoğalır.
          bak cnm bence sen hemen doktorunu değiştir....
          neden mi?
          birincisi hiç bir doktor özellikle efexor xr yi 150 mg olarak başlatmaz düşük mg başlatır belli aralıklarla dozu yükseltir.birden en yükseğnden başlatmaz.
          ayrıca ilaç kullanmaya başlamadan önce bırakılabilirliği hakkında mutlaka bilgi alınmalı doktordan...
          efet bi çok noktada efexor tedavi yöntemi fakat problem ilacı bırakmayı istemekle başlıyor ve tekrar huzursuzluk yaşıyorsun bu başa dönmek gbi birşey çünkü bırakamadığın zaman psikolojin bozuluyor.

          bunu bırakırken mutlaka doktor desteği alarak bırakmalısın (yoksa benim gibi gün sayarsın)
          bugün 6. günüm
          Allah şifa versin yapabilceğim bişi olursa memnuniyetle yardımcı olurum
          BAŞINI G&Ouml;ĞS&Uuml;ME YASLADIĞINDA TEK BİR D&Uuml;ŞMANIM VARDIR; ODA GE&Ccedil;İP GİDEN ZAMAN<br /><br /><div align="center">&Ouml;MR&Uuml;MMM</div>

          Yorum


          • #6
            arkadaşlar deneyimlerinizi içtenlikle paylaşmanız çok güzel ancak önemli bir nokta var ki kullandığımız ilaçların olumsuzluklarını bu denli ortaya dökersek şu an o ilacın tedavisinde olan arkadaşlarımız demoralize olmazmı( şahsen ben oldum efexor bırakmak bu kadar mı zormuş yahu.. bu standart reaksiyon gösteren bir durum değildir herkesin ilaçlardan aldığı etki,yan etki ve bırakma aşamasındaki olumsuzluklar farklıdır.. hem ben efexoru çok seviyorum biricik aşkım o benim :lol:
            hassas ruhlar terazisi

            Yorum


            • #7
              sewgili konuyu açan arkadaşım seni anlıyamıyorum madem bu kadar kötüsün dön efexora. bu demek oluyo ki senin tedavin hala bitmemiş. neden kafana göre iş yapıyosun ki?
              senelerce ilaç kullanmak zorunda kalabiliriz. bunun madde bağımlılıyla hiçbi alakası yok. bende 4 senedir aynı ilacı kullanıyorum ama bundan hiçte şikayetçi diiilim. olmamada gerek yok zaten. sağlıklı oldukça güzel hayat.
              bence doktorunla tekrar görüş ve asla kafana göre ilaç bırakma. inan böyle daha çok zarar görüceksin. çünkü en büyük örneği en yakın arkadaşım oldu.
              <div align="center"><div><strong><em>BELKI BIRGUN GUNES DOGAR MEZARININ USTUNDEN SEN SESSIZCE UYURKEN... UYANINCA UZULME GERCEK BU ISTE!!!</em></strong></div><br /></div>

              Yorum


              • #8
                bir kaç ay önce doktorum banada efexor vermişti ve hiç iyi gelmemişti.başka bir rahatsızlığımı tekrar nühsettirdiği için bıraktırdı doktorum ve lustralı günlük 200 ml çıkardı.ancak bir nokta varki ilaç etkileşimleri bünyeye göre değişir doktor ilaç etkileşimlerini konuşur eğer fayda etmiyorsada başka bir ilaç dönersiniz.ben açıkça söylemeliyimki ilaçlarla ilgili bu tür olumsuz sözlerden çok etkileniyorum lasombra çok güzel bir konuya temas etmiş.gerçekten insan ister istemez etkilenebiliyor.ayrıca doktorun tavsiyesine göre bırakmanız daha iyi olur sizin için.etkilerini daha aza indirgeye bilirsiniz.
                Hayat Dediğin, Allah İçin Değilse; Ne Çıkar Kainat Önünde Eğilse!...

                Yorum


                • #9
                  Efexor'un tedavideki etkinliği yan etkilerinin yanında çok çok fazla.Daha önce hiç ilaç kullanmak istemiyordum.Fakat bunu bir çok yerde okudum ve doktorumda söyledi kimi insanlarda bazı hormanlar az olduğu için mutsuzluk olabiliyormuş,bunuda ilaçlar tamamlıyormuş.Bu yüzden bu ilacıda çok uzun süre kullanmak gerekebiliyor.Sanırım buda kişiden kişiye değişebiliyor.Belkide vücut bir süre sonra bu hormonu kendi kendine üretmeye başlıyordur bundan emin değilim.Bunu efexor tedavisini bitiren birine sormamız gerekiyor.

                  İlacı bir gün bile bıraktığım zaman mide bulantısı oluyordu biraz araştırdım , işte sebebi;

                  wyett firmasının venlafaksin etkin maddeli snrı ıdır. etkin maddesi gereği karaciğerde aktif olan metabolitlerinden hasıl emilimi cabuk atılımı zordur bundan müteakip ilaç kesildikden sonrayoksunluk sendromuna yol açar. ilacın kesinlme evresine gelene kadar, kardiyovasküler yan etkileri gastrointestinal yan etkilerle birleşir şiddetli mide kasılmaları , anksiyete ve aritmiye yol açar.
                  Alıntı:ekşi sözlük

                  Yorum


                  • #10
                    http://www.paxilprotest.com/

                    bir çok ilaç firması bu antidepresanları pompalamakta
                    kullanıcıların açtığı bu gibi siteler büyük rant sahipleri tarafından kapatılmakta
                    bugün istediğiniz eczanye sorun en büyük satışı antidepresanlardan elde etmekteler ikinci sırada antibiyotikler bunun sebebi bir defa antidepresanlara başlayan hiçkimse bunu 1 hafta veya 1 ay kullanmıyor dr en az 1 yıl kullandırıyor ve bir çokğuda daha fazla işin en dramitik yanı hiç kimseyi ben görmedimki bu ilaçları kullanıp daha sonra tkr ihtiyaç hissetmesin ömür boyu kullanmaya mahkum edilenlerde mevcut
                    ilacı içerken neyin ne olduğunu sorgulamaz isek bu gibi birbirimizle yardımlaşabileceğimiz sitelerde bilgi alışverişini ciddi anlamda sürdürmeyip geyikvari sohbetlere dalarsak bizi daha çok sömürecek bu şirketler

                    Allah sonumuzu hayır etsin

                    Yorum


                    • #11
                      sevgili arkadaşlar siz bu ilaçdan memnn olabilirsiniz fakat bu ilacı ciddi anlmada tedavi görüp kullanan kimseler özellikle uzun bir zaman dilimi kullanmışsa eminim beni anlıyorlardır.
                      EFEXOR XR yararlarından çok bırakma aşamasında zararlarıyla karşılaşıyorsunuz.şuan ilaca hala devam ettiğiniz için sizin için problem yok ama bırakmak zorunda kalıcaksınız bigün artık yeter diceksiniz o zaman sorun başlıcak!
                      doktor kontolünde bırak demişsiniz ben 3 yıldır sürekli her ay doktoruma gidiyordum bırakmak istediğimi söledim bana bırakamssın dedi daha ne kadar kullanıcağımı sordum belirsiz diye cvp verdi bu durumda başka doktora gittim bırakman çok zor başka ilaca geçelim dedi ama efexor kullanmaya devam mg düşürürüz öle devam edersin düşük mg devam etmende zor olacak hatta devam edemiceğimi düşündüğü için bana bi 75 mg bide 150 mg yazdı yeniden çıkışını bulamadım.

                      insanlık hali bazen insan almayı unutuyor ertesi gün yerinizden kalkamıyorsunuz.
                      açık ve net söylüyorum kullanmayın kardeşim bu ilacı ve doktorunuz sizi tedavi edeceği zaman ilacın bırakılabilirliği hakkında net bilgiye sahip olup öyle başlayın

                      bu arada 9. günüm bu gün daha iyim
                      BAŞINI G&Ouml;ĞS&Uuml;ME YASLADIĞINDA TEK BİR D&Uuml;ŞMANIM VARDIR; ODA GE&Ccedil;İP GİDEN ZAMAN<br /><br /><div align="center">&Ouml;MR&Uuml;MMM</div>

                      Yorum


                      • #12
                        Orjinal yazı sahibi: naneliseker
                        sewgili konuyu açan arkadaşım seni anlıyamıyorum madem bu kadar kötüsün dön efexora. bu demek oluyo ki senin tedavin hala bitmemiş. neden kafana göre iş yapıyosun ki?
                        senelerce ilaç kullanmak zorunda kalabiliriz. bunun madde bağımlılıyla hiçbi alakası yok. bende 4 senedir aynı ilacı kullanıyorum ama bundan hiçte şikayetçi diiilim. olmamada gerek yok zaten. sağlıklı oldukça güzel hayat.
                        bence doktorunla tekrar görüş ve asla kafana göre ilaç bırakma. inan böyle daha çok zarar görüceksin. çünkü en büyük örneği en yakın arkadaşım oldu.
                        insan iyi olduğu zamanları bilir demi arkadaşım bende iyi olduğumu düşündüğüm için bırakma kararı aldım bunu doktor kontrolünde yapmak istedim ama yardımcı olmadı bırakamssın deyip kestirdi attı!!

                        bu konuyu birileri etkilensin vs bunun için açmadım ben bu ilacın yararları olduğu kadar zararlarıyla karşılaştığım için yazdım.kullanmak isteyen kişiler irade sahibi insanlar neye karar vericeklerini bilirler.
                        aynı problemleri yaşamasını istemem kimsenin etkilemek olacaksa eğer
                        evet KULLANILMASIN bu ilaç çünkü zor bırakılıyor.
                        BAŞINI G&Ouml;ĞS&Uuml;ME YASLADIĞINDA TEK BİR D&Uuml;ŞMANIM VARDIR; ODA GE&Ccedil;İP GİDEN ZAMAN<br /><br /><div align="center">&Ouml;MR&Uuml;MMM</div>

                        Yorum


                        • #13
                          ben 5 yıldır efexor kullanıcısıyım.teşhis panik atak ve deprasyon.ilk başta 75mg başladım sonra sabah akşam olmak üzere toplam 600mg kullanıyordum.aralarda daraldığımda
                          ataraks şurup içiyordum ki bir şişe iki günde bitiyordu.bu arada alkol alıyordum ve işime devam ediyordum.sonra 150 mg daha sonra 75 mg düştüm.arada atk geldiğinde zanax kullandım ki devamlı değildi.bu arada akşamları şiddet duygusunu bastırmak için bir ilaç kullandım kısa süreli.alkole de devam ediyordum.ama son 2 senedir 75 mg efexor a devam ediyorum.zanax yok.alkol yok.düşüncesi bile bana iğrenç gelyor.iki hafta önce 75mg efex uikigün bir gün de 37.5luk aldım şimdi sadece 37.5luk alıyorum.ama kendimi çok kötü hissediyorum.öğlene kadar mide bulantısı kusma baygınlık hissi çarpıntı daha sonra açılıyorum biraz.ama arad çarpıntı halsizlik ve sıkıntı geliyor.nedense bir haftadır da sol gözümde seyirme başladı.sürekli huzursuzluğum var.eşime ilgisizim yani sanki her hareketi batıyor gibi.tabii haklı olarak alınıyor.o yüzden mümkün olduğunca sohbetten kaçıyorum.kzımda liseye başlıyor bu sene ve onu da üzmek istemiyorum.çünkü sabırsızlaştım.asabileştim desem daha doğru olur.çevremdekileri kırmamak için müthis çaba sarfediyorum tabii birde günük yaşamımı ve sorumluluklarımı aksatmamak için.son yıllarda da 20 kilo aldım.iki gün sonra tamamen keseceğim.bakalım ne olacak.


                          not:bir yerlerde okumuştum.net htırlamıyorum ama amerikada silah kullananların çoğu bu ilacı kullanıyormuş.

                          Yorum


                          • #14
                            ben iki hafta oldu bu ilacı kullanıyorum ama bu yazıları okuduktan sonra bırakmaya karar verdim

                            Yorum


                            • #15
                              sevgili tuana81

                              Orjinal yazı sahibi: tuana81
                              ben iki hafta oldu bu ilacı kullanıyorum ama bu yazıları okuduktan sonra bırakmaya karar verdim

                              belki aynı etkileri sende yapmıcak ama düşük mg devam edersen sorun yaşamassın.ama doz yükselticek sonra doz azaltacak zorlar seni yeni başladıysanda doktorla görüş başka bi ilaç uygulasın sana allah acl şifa versin
                              BAŞINI G&Ouml;ĞS&Uuml;ME YASLADIĞINDA TEK BİR D&Uuml;ŞMANIM VARDIR; ODA GE&Ccedil;İP GİDEN ZAMAN<br /><br /><div align="center">&Ouml;MR&Uuml;MMM</div>

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X