Duyuru

Collapse
No announcement yet.

panik ataklılar günlüğü sakinleri-1

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

selam nasılsınız?
    ya aşı denince bende herkes gibi konuşayım dedim.benim şahsi fikrim aşıya kesinlikle karşıyım.bende çocuğuma yaptırmadım.
    evet belki kötü yaptık ama drla görüştüm dediği şu:4. faz diye bişey onda araştırma yapılmamış oda şu demek:ilerde insanlarda ne yapacağı belli değil ablamda sağlıkçı oda sıcak bakmıyor ancak can işte yaptırmak zorunda kaldı o da dr dediği gibi dedi.ilerde aşı ne getirecek bilinmiyor bir çeşit kanser bekleniyor ama vucudun neresi olur bilinmiyor.evet şimdi yan etki belki olmaz umarım sonra da olmaz.ama bende yaptırmayacam.bir kere hükümet net değil adamlar aşı olursanız mesuliyet kabul etmeyiz diyor açıkça.e hal böyle olunca......hoş s.bakanı yaptırdı acaba o aşıyı mı yaptırdı?bende soru işereti ?????????
    herkes için hayırlısı olsun
    ha bu arada eşim 20 gün önce iskoçyadaydı 10 gün kaldı ve geldi grip olmadı ayrıca ordaki insanlar çok ta bizler gibi abartmıyorlarmış gayet rahatlarmış.....gribin çıkış yerinden haberler.....
    Last edited by yuko; 24-11-2009, 01:10 AM.
    testinin içinde ne varsa dışınada o sızar

Yorum

Orjinal yazı sahibi: maviyesil View Post
      Ölümler aşıdan kaynaklanmıyor ki . Bu aşı meselesini biraz manipüle edenler oldu. Bu aşının da diğerlerinden pek bir farkı yok. Her aşıda bir miktar risk vardır. Bu yeni bir şey değil. Bir de aşısızken hastalık kapma riski çok daha fazla.

bence öyle ..ama diğer grib aşıları vurulurken bizlerden herhengi bir belge ,izin istenmiyordu ..
      bu aşıda neden isteniyor .o zaman ..tetenoz aşısı vurulurken grib aşısı vurulurken eczanede git vurdur ..tamam ..ama bunda adamlar kağıt istiyorlar ...bunun hakkında ne düşünürsün ..
      normal gribden ölenlerin sayısı daha fazla imiş aslında ...
      internette gezinirken ...küvette boğulma ,eşek tepmesinden ölüm gribde ölenlerden daha fazlaymış ..
      heygidi türkiyem benim ..

--------------
      maviyeşil sen risk grubundamısın ...
      yoksa bir yerlerden özel aşımı buldum ..özelse iyi ...
      bulutlar ağlamazsa yeşillikler nasıl güler ....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: herifin1i
        http://www.ntvmsnbc.com/id/25022197/

Türkiye de her yıl 2500 ila 5000 eşek tepmesi ne bağlı ölüm ha.. hmmm.. eşşek gibi çalışıyorlar ha

(kim böyle demişse hesapsız sallamış gibi geldi bana.. )
        hayır domuz gribinden diyorum ben ..
        hani çok ölüm diyorlar ya ...bende normal gribten ölenler daha çok tamam ama ...bu kadar abartılmamıştı manasında yazdım .

dur sen bulayımda kim sallamış bu kadar bakayım ..

Yorum

son bulmayacakmı bu silmeler allahaşkına ya ...
          bayram mesajı yazmıştım ..tabiki silinmiş ..
          arkadaşlar hepinizin bayramı kutlu olsun ..

herkese ayrı ayrı da yazmıştım ama ...
          ben kendim adına özür diliyorum ama ....

silinmeler oluyor ..ve sanki bizi siliyorlar artık ..yeter...

Yorum

selamlar arkadaşlar ,umarım silinmez bu mesajda:
            hepinizin kurban bayramını kutlar ,sevdiklerinizle beraber keyifli bir bayram geçirmenizi dilerim.
            beni sorarsanız çok yoruldum ,misafirler yeni gitti.dizim ağrıyor.biz ,henüz, büyükler harici bir yere gidemedik.

Yorum

günaydın ,sahi öğlen oldu .bu gün pek bir depresifim ev işleri yemek çamaşır ,ütü beni bekliyor.benimse hiç bir şey yapasım yok .

Yorum

ben bayaram msjı yazmıştım silinmiş
                düzelmedimi hala portal

Yorum

benim sevgili arkadaşlarım
                  ben portola ilk geldiğim de tanıştığım ve halada hal hatır sorduğum arkadaşları size teşşekkür ederim.benim sıkıntı çektiğim konularda bana yardımcı olduğunuz için.........
                  gülben ranil depresif panik ve ilksen.........
                  neden teşekkür ediyorum biliyormusunuz.......ben pa yı yendim ve bitirdim sizlerin sayesinde........
                  bugün dişçiye gittim ilk yaşadığım padan sonra ilk defa iğne yaptırdsım ve sonuç bana o kötü günleri yaşattıran pa dan kurtuldumbenim için iğne hayatımın kabusa dönüşmesiydi ve ilk iğneyi yaptım sizler sayesinde payla başetmenin yollarını öğrenmiştim ve bugün gerçekten kurtuldum......3 yıl sonra ilk iğne ve artık beynimi kontrol altına alabileceğimi öğrendim....bunları portalda öğrendim.evet arkadaşlar tamamiyle bizde bitiyormuş herşey.
                  biz payla ve diğer allahın cezası şeylerle baş edebiliriz umarım hepimiz daha iyi olacağız.eşime dedim ki dr dan çıkınca akşam sitedeki arkadaşlarıma teşekkür edeceğim sizleri hep anlatıyordum ona...neler yaşadıklarınızı.......
                  ve size teşekkürü bir borç biliyorum arkadaşlarım.....
                  TEŞEKÜRLER TEŞEKÜRLER........

Yorum

yuko bu güzel haberi verdiğin için biz de sana teşekkür ederiz. Ne kadar sevindim bilsen... bir arkadaşımız bu foruma gelip tavsiye alıp sonra da iyi olanların bize haber vermemelerinden yakınıyordu geçenlerde. İşte senin gibi vefalı insanlar da var, ne güzel ne güzel yaa çok mutlu oldum.
                    Paylaşımlarına devam et ama tamam mı, sevgiler.
                    Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: yuko View Post
                      benim sevgili arkadaşlarım
                      ben portola ilk geldiğim de tanıştığım ve halada hal hatır sorduğum arkadaşları size teşşekkür ederim.benim sıkıntı çektiğim konularda bana yardımcı olduğunuz için.........
                      gülben ranil depresif panik ve ilksen.........
                      neden teşekkür ediyorum biliyormusunuz.......ben pa yı yendim ve bitirdim sizlerin sayesinde........
                      bugün dişçiye gittim ilk yaşadığım padan sonra ilk defa iğne yaptırdsım ve sonuç bana o kötü günleri yaşattıran pa dan kurtuldumbenim için iğne hayatımın kabusa dönüşmesiydi ve ilk iğneyi yaptım sizler sayesinde payla başetmenin yollarını öğrenmiştim ve bugün gerçekten kurtuldum......3 yıl sonra ilk iğne ve artık beynimi kontrol altına alabileceğimi öğrendim....bunları portalda öğrendim.evet arkadaşlar tamamiyle bizde bitiyormuş herşey.
                      biz payla ve diğer allahın cezası şeylerle baş edebiliriz umarım hepimiz daha iyi olacağız.eşime dedim ki dr dan çıkınca akşam sitedeki arkadaşlarıma teşekkür edeceğim sizleri hep anlatıyordum ona...neler yaşadıklarınızı.......
                      ve size teşekkürü bir borç biliyorum arkadaşlarım.....
                      TEŞEKÜRLER TEŞEKÜRLER........

canım ya ..
                      nasıl sevindim bilemezsin ..
                      bende kendi adıma sana teşekkür ederim ..vefalı bir arkadaş olduğun için ...

hani reklem varya ..deterjan reklamı ..haha kızım bana bunlarla gel ..

evet evet sende veya başka arkadaşlarda bize bunlarla gelin ..
                      yani iyi haberlerle ...

nasıl oldu neler hissettin ...anlatsana detaylı bakalım bir ...
                      sevgilerle ...

Yorum

• yukocum ,sen harikasın ,zaten biz panik ataklılar hem çok güçlü ve çok nariniz ,başarmana çok sevindim.benide 1 senedir başka nöbet almadı ama ilacı bırakmaya çalıştığında gariplikler oluyor o nedenle ilaca 1 yıl daha devam kararı verdi doktorum.ilacın yan etkisi kilo aldırması çok can sıkıcı çünkü spor yapsamda yapışıyor kilolar.

Yorum

• anlatmıştımya 3 sene önce iğne yaptım 40 dk sonra şiddetli bir baş dönmesi 3. boyuta geçtim sanki dlimde uyuşma falan baya bi kötü oldum.öleceğimi düşündüm o an çok kötüydü allahım bir daha yaşattırmasın .hastane dr gezdim 1 ay boyunca bişeyin yok diyolardı ama deli gibi ortalıkta dolanıyordum mide bulantısı baş dönmesi gözümün gördüğü herşey hareketliydi sanki....çok kötü günler yaşamıştım geri zekalı dr.un biri bütün tahliller temiz emar iyi ama bana epilepsisin dedi ben buna inanmak istemedim başka dra gittim bana ankisiyete ve panik atak dendi...ilaç aldım 11 ay kadar kullandım çok kilo almıştım ve uyumaktan herkesten eleştiri aldım en kötü yanı neydi biliyormusunuz hiç kimsenin beni anlamamasıydı bana akıl veriyorlardı ama bilmiyorlardıki ne yaşıyorum((iğne yan etkisini göstermişti ve bu bende ilaca karşı bir korku oluşturdu uzun süre en basit bir ilaç bile alamdım sanki o günleri yaşşatıracaktı tekrar.....
                          hamilelik düşünüyordum ama korkuyordum çünkü sezeryandı ve bir sürü iğne ilaç kullanmam gerekecekti 3 yıldır erteliyorum...
                          yazdan beri dişimde çürük vardı ben dra gitmeye korkuyordum dolgu yaptırdım ancak dolgum oruçta kırıldı ozamandan beri kırık dolgulayla geziniyordum eeeeee hamilelikte düşünüyorum o diş ağrısa ölecem gebelikte yapacağım bişey olamazdı.sonunda gittim.dişçi sordu kalp tansiyon vs.varmı onlar yok ama pa var dedim.anlattım kadıncağızda korktu madem sen bunları yaşamışsın ben sorumluluk alamam düşün kararını ver dedi.ters bişey olursa hastane uzak eşin de bu sorumluluğu kabulederse iğne yapacağım dedi eee ben kararsız kaldım ne yapacağımı bilemiyordum eşimde sen karar ver dedi.zaten telkin etmeyi öğrenmiştim kendimi ve bu kendimi denemem başarmam için bir şanstı vede hamilelik düşünebilecektim.içeri girdim tamam dedim dra iğne yapalım ancak ben kendimi yatıştırmayı biliyorum ama ters bir durumda bana diyeceğiniz şey sen payla baş etmeyi öğrenmiştin panik sadece seni zor durumda bırakır rahat ol hiç birşey olmayacak dersiniz dedim.benim panik olduğum anda telkini onlar yapacaktı.iğneyi yaptık hepimiz tedirgin bekliyoruz ara ara sıcak bastı ;üşüdüm heycan yaptım camı açıyorum kapatıyorum hayır sana hiçbirşey olmayacak şu anda ne olursa olsun beynim beni aldatıyor yanlış sinyal gönderiyor bu kadar insan aynı şeyi yaptı hiç kimseye bişey olmadı sana da olmayacak.....bu şekilde ağzım uyuştu ama hayatımın en uzun dakikalarıydı.o arada ablamı aradım bana aferin desin diye onunla konuştum rahatladım.ve hep ertelediğim şeyi iğneyi yaptırmıştım.....bugün yine gittim eşimi götürdüm yanımda güven olsun dedim bana diyorki sen her dişçiye geldiğinde benidemi getireceksin dedi bende evet çünkü korkuyorum o şeyleri yaşamak istemiyorum yanımda olman yeterli dedim.
                          çok yazdım başınız şişti değilmi
                          birde üzücü olan ne biliyormusunuz.hastalığımın ilk döneminde arkadaşlarım çevrem benden uzaklaştı başları şişiyormuş .ama bir bilseler neler yaşadım hak verirlerdi .....allahım o kabus gibi günler geçsin bir daha gelmesin ne size ne bana allah hepimizin yardımcısı olsun......
                          başarmak çok güzel sizlerin hastalığının nasıl başladı bilmiyorum ama beyinmiş herşeyin başı onu anladım zaten ilk hastalandığım zaman drun dediği ilacın yan etkisini vucut göstermiş ve atmış ancak beynin bunu algılayamamış.ha birde dişçi koltuğuda hep dualar okudum en önemlisi inanmak
                          ''Allahım gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle, hakkımda hayırlı olana gönlümü razı eyle..''bu duayı yeni öğrendim sizlerlede baylaşmak istedim.ne olur bol dua edlim dualar boş çevrilmez belki hemen olmaz ama allahın izniyle olacaktır.....
                          birde pm nasıl atılıyor bana anlatırmısınız site değişti değişeli anlayamadım
                          avatr filanda göremiyorum hiç kimsede ....yardım ederseniz sevinirim
                          Last edited by yuko; 05-12-2009, 12:40 AM.

Yorum

• yukocum bir pa lı olarak seni çok iyi anlıyorum..
                            bırak arkadaşları bazen eşim bile beni anlamadı ...umursamadı ..
                            hoş iyi oldu aslında şımarabilir ve kendi ayaklarım üstüne kalkamazdım belkide ..
                            debresyon ve pa lı olduğum dönemlerde ..çenem düşmüştü ..hep sorup araştırmak konuşmak istiyordum ..
                            şu ana bile kankam dediğim arkadaşımın bir gün yüz ifadesini görene kadar tabi ..
                            beni istemeyen bir ifade memnuniyetsizlik ...
                            o zaman dedim sen ne yapıyorsun kendine gel ...
                            ama işe yaradı ..
                            ha üzülmedimmi ..hala daha kapamdadır ...ama yinede çok yardımı dokundu bana ..
                            gurbette insan komşularını can sayıyor ..anadan babadan bile yakın oluyor ..
                            ama ben söylemeden dururmuyum ..söyledim ..benden bıkmıştın dimi dedim ..yok dedi ..ama ama işte ..
                            canım senin adına çok sevindim ...Allah daim etsin iyiliklerimizi ..

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: yuko View Post
                              birde pm nasıl atılıyor bana anlatırmısınız site değişti değişeli anlayamadım
                              avatr filanda göremiyorum hiç kimsede ....yardım ederseniz sevinirim
                              Birkaç yol var yuko. Benim kullandığım, kime PM atacaksan mesaj yazmış bir üyenin mesela burada bir üyenin adının üzerine gelip tıkla, aşağıya doğru bir pencere açılacak, Açık profil bilgileri, ... nickli üyeye özel mesaj gönderin vs yazıları çıkacak.
                              Eğer ".... nickli üyeye özel mesaj gönderin" yazısı çıkmıyorsa o kişi profilinde özel mesajlaşma sistemini kullanmak istiyorum seçeneğini işaret etmemiştir.
                              Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

• iyimser teşekkür ederim anladım.biz biraz balık tutmayı değil balık yemeyi yani hazıra konmaya alışkın olduğumuz için yardım istedim ; iyide oldu hemen buldum.pm nasıl atılır öğrendim sağol.....l
                                ranil canım o süreci yaşadım gün oldu sırt çevrildi gün oldu arkamdan konuşmaları duydum yuko kafaya takıyor büyütüyor diye çocukların psikoljisini bozuyor ama kimse demedi senin psk neden bozuldu gerçi ben başta psikoljik olduğunu bile bilmiyordum iğne beyne giden damarlardan birine rast geldi beynimde hasar bıraktı diye düşünüyordum
                                neyse ya ne yapalım ayağı kırılmış adama demişler şöyle böyle ayağı kırık adam demişki benim halimi ayağı kırık olan anlar bana ayağı kırılan birini getirin demiş.bizide sadece PALILAR anlar bizi palıları getirin)))
                                ama halada korkuyorum öyle olurum diye bu normal mi....????oda geçer değilmi....
                                yarın yine dişçiye gidecem ilk günkü gibi olmasamda heyecanım var:::::

Yorum

İşleniyor...
                                X