Duyuru

Collapse
No announcement yet.

panik ataklılar günlüğü sakinleri-1

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• benim kızım 9 yaşında ama yaşından çok büyük yaşıyor.sorumluluk lrını yerine getirmiyor.herşeyi ben söylüyorum ve ondan sonra yapıyor dersini......kılık kıyafetini hergün herşeyü tekrar tekra söylemek zorunda kalıyorum buda beni yoruyor geriyor.mesela bugün okuldan geldi bahçede oynadı yemeğini yedi beraber çıktık babaanneye gittik akşam yemeğine arda kaldık saat 8 gibi babası eve gelecekti ben birazdaha kalacaktım kızım sen eve babanla git dedim kalmak istedi.dur bakayım herşeyi söylüyorum yap diye busafar sorumluluğunu(ders)hatırlatmayayımban kalmak istiyorumdedi.babası gittikten sonra kızım dersin yokmuydu dedim yok dedi.saat 10 gibi eve geldik aklına geldi bizimkinin atatürk ilke ve inkılaplarını araştırması öğretmen yanlış veye eksik söyleyene eksi vereceğini aklına yeni geldi.
    buna benzer günlük hayattta beni bunaltan bir sürü şey yapıyor ne yapacağımı bilemiyorum.kıyafet konusunda da ....
    birde biz kadın kadına oturuyoruz oturup dinlemeye bayılıyor.onu uyardığım halde hep yapıyor.yanımızda oturma odanda ders çalış .yada tv seyrderken 2 kişi konuşsun bizi dinler.kardeşine bağlılığı hiç yok.....................
    işte hal böyle ne yapacağımı o sorumluluk duygusunu nasıl verecem bilemiyorum.
    belki şunu düşünürsünüz zamanında vermen gerekiyordu diye ama geçen sene dah iyi ondan önceki sene daha iyi şimdi gittikçe kötü ye gidiyor..
    ne yapmalıyım tecrübeye ihtiyacım var.onda tıkanıp kalıyorumküçüle sorunumuz yok ama bu beni sıvanadan çıkarıyor bazen şiddette uyguluyorum istemeden....
    işte böyle..esos yardım
    testinin içinde ne varsa dışınada o sızar

Yorum

• herkese günaydıııınnnnn.........

yukocum ...kişiliği gelişiyor senin kızn ..
      ilksen'in dediği gibi yapabilirsin ..
      enpati kurmaya çalış ...
      birileri bana sürekli onu yap bunu yap derse bende skılırım ve nasılolsa söyleyen var derim ..ve onlar söyleyesiye kadar yapmam ..
      geçen gün aynıs benim küçük oğlanla oldu ..
      hiç hatırlatmadım ödevlerini....2 gün ...
      beyefendini saat 10 da aklına geldi...dersim var ..
      ilksen'in dediği gibi ..hayır dedim geçti artık ...hiç umursamadım ..yatacaksın dedim ...ağladı ,zırladı ...
      o yattıktan sonra öğretmenini aradım ve olayı anlattım ..derslerine bakın kontrol edin dedim ...
      yapmışta ..
      seninki geldi ..ağlıyor ...hemen dersleri yaptı..birdahada dememdim ..
      cuma günüde inan küçük bir bebek gibi yataga yattık ..4 sayfa ödevi vardı ...oynaşa oynaşa ..kıdırdayarak ödevlerin hepsini yaptık ..zorlanmadı yani..

ben bile hala çocuğum ..annem ölürse o zaman çocukluğum ölecek herhalde ..ama ölmesini isteme ...
      o yüzden naz yapıyordur ...ilgi istiyordur ..o ödevleri bile ilgi olarak görüyordur ...
      haberleri ancak sabah izleyebiliyorum ben ..açmıyorum televizyonu...sende dene bakalım ..
      bende komşularıma söyledim ..allahtan hepsi anlayışlı ve benim gibi düşünebiliyorlar ...hafta sonları veya cuma günü buluşuyorz ...ama bazen kaçamak oluyor ..derslerine bakıyorum az ise izin veriyorum ..bazen çocuklarla ders yaptırıyorum ....o zaman da kolay oluyor ..
      çok uzun oldu dimi.özür
      hadi görüşürüz ..
      bulutlar ağlamazsa yeşillikler nasıl güler ....

Yorum

• ilksen ve ranil teşekkür ediyorum.yazılarınızı okurken içim rahatladı.yapmaya çalışacam.ilksen dediğin gibi diyaloglar bir süre sonra neredeyse "şunu yap, bunu kaldırdın mı, dersini yaptın mı, üstünü çıkar, elini yıka...vs vs "şekliyle sınırlı kalmaya başlıyor.. bu çok üzücü...ama galiba ben boyuttayım.ama daha yolun başındayım düzeltmeliyim.ya bu durumdan oldukça rahatsızım.bir annne olarak çocuğumu geleceğe iyi hazırlamak şuursuzca hareket etmesini istemiyorum.ama bunun nasıl yapılacağı konusunda dayardıma ihtiyacım var.hafta içi misafir kabul etmemeye özen gösterindemişsin öyle bir lüksüm yok çünkü sabahçı ve bütün öğleden sonrası evde.özellikle ihtiyaç duyduğum konu herşeyi ben hatırlattığımkonu.bunda bana biraz daha yardımcı olurmusunuz.dişini saçı elbisesi oturması vs.bunların hepsini ben söylemeden nasıl kendiliğinden yapabilir.kızımın dişinde çürük vardı dişçiye gittik birini çektik anne ben korkuyorum diğerine çekmeyelim dedidr tamam ama dişlerine bakman gerek yoksa çekmek zorunda kalırız.söz verdi dişlerimi fırçalıyacağım diye.ama yok yapmadı söylüyorum yinede umrunda değil.böyle tıkanıp kalıyorum

Yorum

• yukocum hepsini zamanla yapacak ...ama diş üzerine biraz daha düşersen iyi olur..benim küçükte öyle ...ara sıra şımarsınlar ...
          bir dergide okumuştum .adını hatırlamıyorum...orada diyorduki...
          siz ölünce işlerin yapılmayacağını mı zannediyorsunuz ...siz omasanızda yapılacak ...
          sen demesense belirli bir zaman sonra yapaacak ...genç kız olacak ..o zamnada bıkacaksın ..çekil aynanın karşısından diye ...
          diş konusunda belki yanlış düşünüyorum ama ..ben hasta bir anneyim ..panik ataklıydım yani ..ilaçlardan sonra böyle oldum ..dişi ağrıyınca mecbur kalacak çektirmeye ...diş konusunda sevdiği bir insanlka konuştur ..ona akıl versin ..çocukalr nedense ane ve babanın fikirlerini benimsemiyorlar ama başka kişilerin konuşmmasını önemsiyorlar ..
          sende 1 hafta dene bakalım dememeye çalış ...artık söylemiyeceğim .sen kendin yapacaksın de ...kendine bırak sorumluluğu ..cezasınıda üzülme kendi çeksin ..yani bunlar işte ellerinin pis olması filan ...
          sorumluluk kazandırmaya çalış...
          birde rehber öğretmen varsa onunla konuş ...
          haberdar et oldumu canım ..
          öptüm...

Yorum

• yukocum benim kızım 11 yaşında ,bizde aynı sorunları yaşıyoruz.bence yaşlarının gereği ,benim kızım sabah gidip akşam geliyor sabah üstünü ben giydirip yolladım.sabahın o saatinde bana kalkmak zor gelirken ben ona hiç kıyamıyorum.ben çantasına koymasam yaptığı ödevleri evde unutur yada okulda.dolabını ben düzenlemesem içinde kaybolur.zaman zaman bende çileden çıkıyorum ama düşünüyorum o daha bir çocuk.hafta sonu bile etütü var.o günlerde odasını toplatıyorum.bazen oturduğu yerden anne bana şunu getir falan der.ama bende ondan istediğimde oda yapar.kızınla çatışmalar için daha erken.bence bu işi ancak sevgiyle halledersin.
            diş konusunda biz 4.5 yaşında kaç tane dişçi değiştirdiğimizi hatırlamıyorum bile....en sonunda petondist bulup ona yaptırdık orda herşey çocuklar için ,hatta koltukları bile özel.biraz tuzlu ama bizim kız kuzu kuzu oturmuştu koltuğa.o yaş da dolgu yapılmıştı dişlerine!istanbulda yaşıyorsan sana mesajdan atarım neresi olduğunu?
            Last edited by panik; 19-03-2010, 10:10 AM.

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: yuko View Post
              benim kızım 9 yaşında ama yaşından çok büyük yaşıyor.sorumluluk lrını yerine getirmiyor.herşeyi ben söylüyorum ve ondan sonra yapıyor dersini......kılık kıyafetini hergün herşeyü tekrar tekra söylemek zorunda kalıyorum buda beni yoruyor geriyor.mesela bugün okuldan geldi bahçede oynadı yemeğini yedi beraber çıktık babaanneye gittik akşam yemeğine arda kaldık saat 8 gibi babası eve gelecekti ben birazdaha kalacaktım kızım sen eve babanla git dedim kalmak istedi.dur bakayım herşeyi söylüyorum yap diye busafar sorumluluğunu(ders)hatırlatmayayımban kalmak istiyorumdedi.babası gittikten sonra kızım dersin yokmuydu dedim yok dedi.saat 10 gibi eve geldik aklına geldi bizimkinin atatürk ilke ve inkılaplarını araştırması öğretmen yanlış veye eksik söyleyene eksi vereceğini aklına yeni geldi.
              buna benzer günlük hayattta beni bunaltan bir sürü şey yapıyor ne yapacağımı bilemiyorum.kıyafet konusunda da ....
              birde biz kadın kadına oturuyoruz oturup dinlemeye bayılıyor.onu uyardığım halde hep yapıyor.yanımızda oturma odanda ders çalış .yada tv seyrderken 2 kişi konuşsun bizi dinler.kardeşine bağlılığı hiç yok.....................
              işte hal böyle ne yapacağımı o sorumluluk duygusunu nasıl verecem bilemiyorum.
              belki şunu düşünürsünüz zamanında vermen gerekiyordu diye ama geçen sene dah iyi ondan önceki sene daha iyi şimdi gittikçe kötü ye gidiyor..
              ne yapmalıyım tecrübeye ihtiyacım var.onda tıkanıp kalıyorumküçüle sorunumuz yok ama bu beni sıvanadan çıkarıyor bazen şiddette uyguluyorum istemeden....
              işte böyle..esos yardım
              sevgili yuko, benim oğlum 13 yaşında ve hala dişlerini fırçala, giysilerini çıkartınca katla, masanı topla, ödevini yap diyorum
              Çocuk neticede daha bunlar. 9 yaşındaki bir çocuktan kendin gibi düşünmeyi bekleyemezsin.

Siz büyükler sohbet ederken sizi dinlemesi elbette doğru değil. Bunu nazik bir dille ona söyleyebilirsin, ilksenin önerisi çok güzel.

sen kendini boşuna geriyorsun, rahat ol biraz.
              Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

• herkese kocamannn bir günaydıınnn.....
                ne yapıyorsunuz bakalım ...

ah ah iyimsercim ..
                daha dur sennn.
                16 yaşına bir gelsin valla sapıtıp kalıyorsun çocukalrla ...bizlerde çocuk lduk ..hep bunu düşünüyorum ve ılımlı yaklaşmaya çalışıyorum ...ama nereye kadar oluyor bazen ...

Yorum

• ranilll ,telli turnamı dinliyorum ,bu ara pek sevdim bu türküyü ,ağlamak istiyor canım ,bahar geldi ya karmaşık duygular içindeyim.çıkıcam birazdan ..sen neler yapıyorsun?

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: panik View Post
                    yukocum benim kızım 11 yaşında ,bizde aynı sorunları yaşıyoruz.bence yaşlarının gereği ,benim kızım sabah gidip akşam geliyor sabah üstünü ben giydirip yolladım.sabahın o saatinde bana kalkmak zor gelirken ben ona hiç kıyamıyorum.ben çantasına koymasam yaptığı ödevleri evde unutur yada okulda.dolabını ben düzenlemesem içinde kaybolur.zaman zaman bende çileden çıkıyorum ama düşünüyorum o daha bir çocuk.
                    Çok doğru demişsin panikcim o daha çocuk.
                    Yalnız benim bir önerim var. Lütfen yapabileceği işleri önce onlara nasıl yapıldığını gösterelim ve sonra onlara yaptıralım. Yapmadığı zaman sessiz kalıp, yaptığı zaman aferin diyelim. Örneğin ödevini kendiliğinden yaptığında "ödevini ben hatırlatmadan yaptın, bu çok hoşuma gitti, sorumluluklarını yerine getirmen ne kadar da güzel" ifadesi çok motive edici olacaktır. Birşeyi yapmadığında onu eleştirmek, sana kaç defa söyledim artık büyüdün niye yapmıyorsun demenin olumlu bir yanı yok, onu yapmaya da teşvik etmiyor sadece korkutuyor, eğer yapıyorsa da annem bana yine bağırmasın diye yapıyor.
                    Çocuk büyütmek sabır işi.

Evet ranilcim yaş ilerledikçe durumlar zorlaşıyor.
                    Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

• iyimsercim çok haklısın çocuk büyütmek ,sabır ve emek istiyor.kızım ödevler konusunda zaten fazla sorumlu ,bazen biz bırak diyoruz o bırakmıyor.sadece unutkan biraz.iş konusunda bıraksam yemek yapacak:kek,kurabiye ,poğaça ,börek sürekli anne bende yapayım der.odanı topla deyincede benden güzel toplar.tabi benim topla demem gerek...çocuk onlar kasmıyorum kendimi nasılsa iş başa düşünce yapacaklar mecburen.

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: panik View Post
                        iyimsercim çok haklısın çocuk büyütmek ,sabır ve emek istiyor.kızım ödevler konusunda zaten fazla sorumlu ,bazen biz bırak diyoruz o bırakmıyor.sadece unutkan biraz.iş konusunda bıraksam yemek yapacak:kek,kurabiye ,poğaça ,börek sürekli anne bende yapayım der.odanı topla deyincede benden güzel toplar.tabi benim topla demem gerek...çocuk onlar kasmıyorum kendimi nasılsa iş başa düşünce yapacaklar mecburen.

ah bende kız yokki ..benim iki oğlan ...ee bir de koca bebeği katalım 3 erkek ..işim zor valla kızlar benimm....

Yorum

• panikcim maşallah kızın çok hamaratmış. ranilin işi zor valla 3 erkek çocuk offf

Arkadaşlar şunu unutmayın:

Önce kendinize iyi bakın, kendinize zaman ayırın, mutlu olmak için sevdiğiniz şeyleri yapın.
                          Siz iyi ve mutlu olursanız ancak o zaman çevrenizi mutlu edersiniz.

Yorum

• ranil kıyamam sana ,senin de gelinlerin kızın olur inş.şanslısın oğulların hep sana düşkün olacaklar ,kızlar daha çok anneyle çatışır.iyimser büyünce kalmıyor o hamaratlıkları...görümcem hep öyle söyler..

Yorum

• aaaaaaaaaaa yazdığım yazı gitmiş.bak sen.neyse .teşşekür ettiğimi tekrar yazayım.ilksen ranil panik iyimser teşşekür ederim bu yazdıklarınızı dikkate alacağım.
                              şimdilik alahaısmarladık kendinize iyi bakın gelişmelerden haberdar edeciğim

Yorum

• evet
                                ama alıştık bu duruma yazıyor hop gidiyor.
                                daha önce böyle değildi.daha güzeldi site taha tadı vardı.neyse ki bazı arkadaşlarımız duruyor hala.ama ben sizi hatırlayamadım.mesaj sayın dikkatimi çekti amatör üye olmuşsun ama eskilerdensen kıdemin daha fazlaymıştır malum bir sürü mesajlar gitti
                                benim de gitti

Yorum

İşleniyor...
                                X