Duyuru

Collapse
No announcement yet.

panik ataklılar günlüğü sakinleri-1

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Orjinal yazı sahibi: yuko View Post
    arkadaşlar pada benden daha tecrübelisiniz ama bir paylaşımım olacaktı.....
    http://www.nurmeric.com/bireysel.asp?S=31

Kognitif panik : Bilinç sistemini etkiler. Kendisini tam algılayamama,ruhun bedenden ayrılması hissi.Etrafı sisli,cisimleri uzak farklı algılama baş dönmesi,boşlukta olma hissi görülür. Ayrıca kontrolün yitirileceği elde olmadan kötü şeylerin olabileceği , aklın kaçırılabileceği bazen ölüneceğinden korkulur
    bu kısım tam beni anlatıyor.....
    ranil nasılsın
    iyiyim yukocum ...şükür atlattım gribi..
    panik atkta tecrübe olmuyor valla ...
    3 senedir ilaç kullanıyorum ..azaltmaya başladım ...1 senedir azaltarak kullanıyorum ...dedim biraz daha azaltayım ..dr dediği gibi ...yok daha değil galiba ...kıarmalar ve ateş basmalar başladı...tekrar normale döndüm bende ..aile dr muz ..kışın azaltma dedi ..depresyon ve pa ..kışın daha da vurur insanı ..dinleyeceğim onu ..çünkü aile hekimi olmasına rağmen bana çok yardımı oldu ...
    betül ,panik özgür sizler nasılsınız ..
    bulutlar ağlamazsa yeşillikler nasıl güler ....

Yorum

• hepinize selam ..
      yapalım sevgili ilksen ...şükür eskisi gibi değilimben ...tabi diğer arkadaşlarda öyle sanıyorm.....
      iyiyiz iyiyiz...pozitif düşünce diyelim ...

Yorum

• Atlattım sükür kardesim.
        Yasım 23. Tarih 2008 Ağustos 30du ilk atagimi törenle karsilayip kendimi acilde buldugumda Nabız 130, kalbe igne gibi batmalar. Acilde bulunan gerizekalı doktorun verdigi antidepresan ile atildim tedavi asamasina( acil doktoru ne anlarsa artık ). İsmi Secita idi ilacın Kullanmadm Ama resmen ölüyordum kefen hazirlayin demistim bile aileme. Her gecen gün artmaktaydı anksiyetem ve huzursuzlugum ve tabikide ataklar.. Once dahiliye de basladı beynimdeki ufak sorunu çözme gayretim ( nerden bilebilirdim ki bunun caresi psikiyatride, ilk defa karsılasmıstım ve etrafımda bilincli insanlar yoktu bana yol göstercek, doktorlar da dahil. bnce bütün branstaki doktorlara oncelikle psikoloji egitimi verilmeli) Ardından Kalp ve gögüs hastalıkları klinigi.. Hangi doktora gitsem hicbir fiziksel sorunum yoktu, ta ki gizli kalbe kadar Hicbir doktor da cıkıp demedi sen doooooogru psikiyatriye. İki ay boyunca cektigim tüm sıkıntılar omrumde işledigim günahların azabıydı sanki. Hepsi o doktorların da boynuna.. Yaklasik 20 farklı doktor gezdim farklı farklı branslarda. Bütün ilacları kullandım. Reflü tedavisi bile gördüm kas gevseticiler antihistaminikler.. Tam 3 poset ilac. Ama yok, olmuyordu. bunun caresi yoktu sanki, ölecektim. Fayda etmiyordu hicbir ilac bana. Allah'a kalmisti artik ezelim. Bir gün yine kosu bandına cıkmak icin aldigim randevu günü doktora gittigimde, tam 25 dakika kalp agrisi ile kostum, lakin Grafikte hicbir sorun yoktu ama ben kalbimin her andurmasini bekliyor ve hazirlik yapiyordm kendi kendime.. Sonra bant durduktan sonra dedi ki doktor, senin onceki tahlillerin vs. herseyin yapılmıs, yasın 22 ne isin olur senin kalple cigerle. Pascal Nouma gibi kalbin var benden saglamsin kalbinde sorun yok hadi bakalm direk psikiyatriye..
        Neyse arkadaslar saat sabahın 7si. Eger ki dinlemek isteyen arkdslar olursa nasil atlattigimi ve neler yapilmasi gerektigini tüm ictenligimle anlatabilrim. Merak edenler olursa takip edecem burayı. Hicbiriniz umutsuzluga kapılmayın nedir panik atak o sizden korksun ..Saglıklı günler arkdaslar hepinize..

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: JayJay_TT View Post
          Atlattım sükür kardesim.
          Yasım 23. Tarih 2008 Ağustos 30du ilk atagimi törenle karsilayip kendimi acilde buldugumda Nabız 130, kalbe igne gibi batmalar. Acilde bulunan gerizekalı doktorun verdigi antidepresan ile atildim tedavi asamasina( acil doktoru ne anlarsa artık ). İsmi Secita idi ilacın Kullanmadm Ama resmen ölüyordum kefen hazirlayin demistim bile aileme. Her gecen gün artmaktaydı anksiyetem ve huzursuzlugum ve tabikide ataklar.. Once dahiliye de basladı beynimdeki ufak sorunu çözme gayretim ( nerden bilebilirdim ki bunun caresi psikiyatride, ilk defa karsılasmıstım ve etrafımda bilincli insanlar yoktu bana yol göstercek, doktorlar da dahil. bnce bütün branstaki doktorlara oncelikle psikoloji egitimi verilmeli) Ardından Kalp ve gögüs hastalıkları klinigi.. Hangi doktora gitsem hicbir fiziksel sorunum yoktu, ta ki gizli kalbe kadar Hicbir doktor da cıkıp demedi sen doooooogru psikiyatriye. İki ay boyunca cektigim tüm sıkıntılar omrumde işledigim günahların azabıydı sanki. Hepsi o doktorların da boynuna.. Yaklasik 20 farklı doktor gezdim farklı farklı branslarda. Bütün ilacları kullandım. Reflü tedavisi bile gördüm kas gevseticiler antihistaminikler.. Tam 3 poset ilac. Ama yok, olmuyordu. bunun caresi yoktu sanki, ölecektim. Fayda etmiyordu hicbir ilac bana. Allah'a kalmisti artik ezelim. Bir gün yine kosu bandına cıkmak icin aldigim randevu günü doktora gittigimde, tam 25 dakika kalp agrisi ile kostum, lakin Grafikte hicbir sorun yoktu ama ben kalbimin her andurmasini bekliyor ve hazirlik yapiyordm kendi kendime.. Sonra bant durduktan sonra dedi ki doktor, senin onceki tahlillerin vs. herseyin yapılmıs, yasın 22 ne isin olur senin kalple cigerle. Pascal Nouma gibi kalbin var benden saglamsin kalbinde sorun yok hadi bakalm direk psikiyatriye..
          Neyse arkadaslar saat sabahın 7si. Eger ki dinlemek isteyen arkdslar olursa nasil atlattigimi ve neler yapilmasi gerektigini tüm ictenligimle anlatabilrim. Merak edenler olursa takip edecem burayı. Hicbiriniz umutsuzluga kapılmayın nedir panik atak o sizden korksun ..Saglıklı günler arkdaslar hepinize..

valla saat kaç olursa olsn tabiki dinlemek ve okumak isteriz ..
          çok sevindim sizin adınıza ...
          yazarsanız bütüün içtenlile okuyabilim benude ..
          ------------

h1i abicim iyiyiz şükür ..kendi adıma en azndan ...

Yorum

• Selam Herifin1i abicim. Bende seni gördüügme cok sevindim ulasmaya calistim fakat seni bulamadim. Benim iyilesmemde en büyük katkısı olan sendin. hatirliyosan onceki sene neler neler anlatirdim sana. ne yakınmalar isyanlar.. Cok yardimci oldun Allah senden razı olsn. hic atlatamayacagımı düşünüyordm fakat senin morallerinle tavsiyelerinle kurtuldum. ranil cok tsk ederim. Devam edecegim asamaları yazmaya arkdslar. Suan ders calismam lazim da biraz görüşmek üzere

Yorum

• JayJay_TT .....KARDEŞİM ÇOK SEVİNDİM SENİN ADINA.....GİTSİN BİR DAHADA GERİ GELMESİN PA.
              TABİKİ ANLAT OKURUZ HEP SIKINTILARIMIZI YAZACAK DEĞİLİZ YAAAA....SEN YAZ YAZ KARDEŞİM MORAL BULALIM.BEN DE ÇOK SIKINTI ÇEKTİM ATLATTIM .....REFLÜDEN BAHSETMİŞSİN O KISMI DİKKATİMİ ÇEKTİ BİR ANLATIRMISIN ORAYI EŞİMDE DE VAR BİR TUHAFLIK.....BANA BU KONUDA YARDIM ET....
              RANİL SEN NASILSIN CANIM HADİ SENİN PANIDA YANELİM HA
              testinin içinde ne varsa dışınada o sızar

Yorum

• Selam yuko. Tşkler kardesim cok sagol bende senin atlatmana sevindim.. Reflü konusunu sormussun.. Bircok doktor benim sikayetlerimi reflü olarak degerlendirmislerdi. Yani panik atak belirtileri reflü de de olabiliyormus. Kalpte sıkışma nefes daralması vs. Biçok mide hapı & surubu kullandım. ama bunları bana öneren doktorlar sadece dahiliye ve acil doktorlari idi. pratisyenler yani. hic endoskopi olmadım. korktum cünkü cok fena lanse ettiler bana endoskopiyi (mideye hortum sokmalar vs.) O yüzden gitmedim. Neyse kaldıgım yerden biraz devam edeyim. en son psikiyatriye yönlendirilmistim. Bu arada cektigim acılar cok kötüydü en ufak bi yardıma, bi ic acıcı söze ihtiyacım vardı ama etrafımda bunu yapıcak bana yardim edicek kimse yoktu. Hastalıga kapıldıgım günden itibaren sdece hastalıktan ve fobilerimden bahsettigim icin, etrafımda hic arkadasım kalmamıstı, Kimse beni anlamıyordu gecer diyip kesip atıyolardı. Cünkü bu hastalıgı sdece ve sadece cekenler anlarlar. Paralarımı bile yedirmistim yanımda olup beni dinleyen bi dostum olsun diye. arabamı alır onları gezdirirdim arabayı verirdim sırf kullansınlar da yanımda olsunlar birazcık onlara acılayım diye. megerse benim sorunum icime kapanmakmıs. Ki bu hastalıga gerizekalılar düşmez farkettiyseniz herseyi enine boyuna düşünen, insan icinde tüm hareketlerine dikkat eden, kendinden cok etrafı insanları düşünen biriydim. tüm sorunları icime atardim kimsenin beni dinleyecegini, bana hakvericegini düşünmezdim ki dinlemiyorlardı zaten. tüm sevinclerimi hüzünlerimi aglamalarımı icimde yasadım hep. yanımda olan kise yoktu. Hastalıgın en büyük sebebi budur. Panik ataga yakalanmadan 2 ay oncesinden kendimi eve kapatmıstım zaten bazı sorunlarımdan sdolayı. tek basıma odama. sdece yemek yemeye cikardim odamdan ve iki tane dostum vardı. sigara ve bilgisayar.. Dostlugun yasamın anlamını ben bu hastalıga düştükten sonra ogrendim. Tüm dostlarımı ogrendim kimlerdi bana gercek dost olan. Herkes iyi gün dostummus onlarla gezerken eglenirken paraları ezerken dostlarımmıs. Kötü gün dostu yokmus buna hepinizin dikkat etmesini tavsiye ederim arkdslar.. Neyse ben bu hastalıga düşmeden 10 gün kadar oncesinde üniversiteyi kazandigimi ogrenmistim. Belki biraz da bunun yan etkisiydi bu. oraya gidince ne yapıcam nasıl yasicam ilk defa ailemden ayriliyordum. Neyse agustos eylül ekim derken ekim5 okul acilis tarihiydi. ailem cok saolsun Allah onlardan razı olsun ben okula gitmeden evimi tutmuslardı yanında kalacagım arkadasımı ayarlamıslardı. Ama ben gitmiyordum. gitmek istemiyordum. okul acılısından bir gün once memleketimdeydim. tüm bilet vs hepsini iptal etmistim cünkü bu durumda okula gidemezdim. Allah ın her günü hastanede ve acillerdeydim. sabahın 5 i aksamın 9 u zman ve mekan sınırlaması yoktu. Bi doktor gördügüm an rahatlıyordum hicbiseyim kalmıyordu hergün ekg cektiriyordum ama sonuta hicbir sorun yoktu. Sakinlestiriciyi Xanax 5 mg yı basarlar kıcıma postalarlardı ama yine yatamazdım sabah 5 lerde cok serum yedim oksijen maskeleri takildi o kadar kötüydüm. ve korktukca bu hastalık üzerime geliyordu. Doktorlar artik beni tanimnisti yine mi sen diye.. Konuda dagılmadan anlatayım. neyse okulun baslamasına bi gün onceki aksam ailem beni özel bi araba ile okula gönderdiler. zorla gödnerdiler. orada yeni arkdaslarin olur, acilirsin seni dinleyenler cikar hava degisimi iyi gelir vs. Ama dinleyen kim.. nasil gittigimi bile bilmiyorum okula. Arabaya binerken xanax ımı yanıma aldım ve agrı kesiclerle düştüm yola. yol boyunca hic uyuyamadım. Yanıma cocukluk arkadasımı vermislerdi. aydın da okuyordu ve okula baslamadan benim yanımda bi hafta kalıcaktı beni alıstırmak icin. Kaldı ama o da cıkarı yüzündenmis sonradan ogrendim sabah cok fenayım bu yanımda ve kalk bi acile gidelim diyorum iplemiyordu yat biseyin kalmaz uyu. Demesi kolay tabi icimde ne fırtınalar kopuyordu bi bilse.. tek basıma kalktım hastaneye gittim Yabancı oldugum ciin cok aradım hastaneyi ama sonunda buldm sırayı aldım önümden bi doktor geciyordu ona sordugum iki soru rahatlattı zaten tedavi bile olmadn cıktım döndüm Neyse ataklarım en yüksek seviyedeydi her saniye anksiyete vardı kalp sıkışması nefes darlıgı mideden yukarı dogru cıkan bi huzursuzluk. Yataktan tam uykuya dalarken soluksuz sıcrar kendimi karsı duvarda bulurdum. Cünkü antidepresana yeni baslamistim ve yüzde 100 artırmıstı anksiyeteyi ilk 1 ay. HErkes bilr yan etkisini bu ilacların. Ama ikinci ay yavas yavas sanki ilaca alıstıktan sonra ataklar zayıflamaya baslıyordu. her gecen gün azalıyordu ama ben yine kendi evhamımdan artırıyordum. bendeki sorun kalbimin uykuda duracagını sanmamdı.. Bana konulan teshis panik atak+majör depresifti. Xanax 5 mg ve cipralex 10 mg vermisti doktorum. ilac fobim de oldugundan xanax ın bagimlilik yapacagına inaniyordum. ve artik cok zor duruma geldigimde o 5 mg lık xanax ı 4 e böler bi parcasını icerdim ve oyle bir rahatlardımki. Cünkü olay beyinde bitiyo o 4te1 parcanın bana yaptigi etki ne olucak. Onu icince iyi olacagıma sartlandırdıgım icin kendimi rhatca uyuyabiliyordm atak filan kalmıyordu. Gün gecti ki bigün yatagmda şöyle düşündüm ve bu hastalıgımın kilit noktasıydı. ya ölüm Allahtan degilmi? Eger ki ecelin gelmis olsa bir dakika fazla gecer mi? ben bunu düşünerek ve uykuda kalp duracagını zannederek onun durmasını engelleyebilir miyim? Tamamen sacma bi düşünceydi bu. Gec farkına varsam da o kadar acıyı sıkıntıyı ceksemde, o kadar agıtlar aglasamda bunun farkına o güne kadar varamamıstım. Bunu dşünüp o gece inanir misiniz o kadar tatli uyudum ki. Gözlerimin altları artik uykusuzluktan mosmor olmustu. hapsuramıyordum korkudan. (kalbim durcak diye) Ve o günden sonra ilk kez hapsurdugumda direk ailemi arayıp hapsurabiliyorum diye bagirmistim : )) Her gecen gün azalıyordu. tabi ilacımı cok düzenli günü gününe kullanıyordum.Cipralex gercekten cok iyi bir ilac. Bende yarattıgı en büyük yan etkiler unutkanlık ve dalgınlık olmustu. (alıstıktan sonra tabi, ilk günlerin yan etkisi cok farkliydi az once de yazdigim gibi) Artik okuldan o kadar zevk alıyordum ki, bu bana sanki bi ödüldü. bu hastalık beni hayatımın anlamını, yasamanın güzelligini, mutlu olmanın hazzını ogretmisti. Sımsıkı tutundum hayata. Herseye güzel tarafındanbaktım. icimden bir kus cıktı ortaya sanki.. tabi bnlar ilaca basladiktan 2 ay sonra filan olmaya basladi.
                Sıkılmadıysanız gelismeleri ara ara yazmaya devam edebilriim arkdslar Cok tskler okudugunuz icin. Yine yazıcam saglıcakla kalın hepiniz..

Yorum

• yaz yaz ..bazı olaylar benim de başıma geldi ...sen yazdıkça a diyorsun yaşasın ben tek değilim ve deli değilmişim ..benim gibi yaşayanlar var ..

valla arkası yarın gibi oldu senin yazmaların ...
                  arkası yarın ..yarını bekliyoruz ...---

------------
                  yukocum iyiyim ben biraz daha ...ve umudum var ..zaten yendim sayılır pa ...birde şu ilaçları baya bir azaltsam daha iyi olcağım ...

Yorum

• ya sen muhteşemsin.bu kadar kötü şeylerin üstesinden gelebilmişsin .seni okurken kendimide hayal ettim...oysa pa lıların hastalık şekli farklı ama yaşadıkları aynı çevrede kimse kalmamamsı ....hele de o KORKU..........
                    en çok hangi lafını tuttum biliyormusun))BU HASTALIĞA GERİ ZEKALILAR DÜŞMES.......EVET BİZLER HASSASIZ DÜŞÜNCELİYİZ EN İNCE AYARI BİLE DÜŞÜNÜRÜZ ....ÇOK HAKLISIN KARDEŞİM .....AMA BAZEN NE DİYORUM BİLİYORMUSUN BENDE GAMSIZ OLACAM BEN DE ÜZECEM.........AMA OLMUYOR....
                    ZATEN OLMAKTA İSTEMİYORUM İSTESEMDE OLAMAM.....
                    JAYJAY TABİKİ YAZ NE DEMEK OKURUZ.KENDİNİ BİRAZ DAHA ANLAT
                    KENDİNE İYİ BAK GÖRÜŞÜRÜZ

Yorum

• Ranil online sın
                      nasılsın ?
                      Canım ilaçlarıda bırakacaz inşalah hepberaber yardımcı oluruz.....geçecek hepsi allah'ın izniyle...............tevekkel allah 6 milyon hücreye hükmedemeyiz ama paya hükmedecez.....

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: yuko View Post
                        Ranil online sın
                        nasılsın ?
                        Canım ilaçlarıda bırakacaz inşalah hepberaber yardımcı oluruz.....geçecek hepsi allah'ın izniyle...............tevekkel allah 6 milyon hücreye hükmedemeyiz ama paya hükmedecez.....

buradayım canım ...uzun zamandır ilk defa birlikteyiz ...
                        zaten rabbim olmasa güvenmesen ..ama evlatlarım da olmasa oolmaz...sabır ve tevekkül işallah ..

gelsene bana aşüre yapıyorum .. ama ne yapmak dimi ..hem pc hemde aşüre ..

Yorum

• gamsızlık konusunda hemfikiriz yuko ...bende öyle diyorum ...ama olmuyo rbu bir karekter meselesi ..dr bana demişti ...bu sendeki aileden ve doğuştan ...senin huyun bu ...böylesin değişemezsin ...ilaçları bırakmak çok sorun değil ...ömür boyu içerim ben herhalde ..çünkü annem babam da gizli PA lar bence ...ama en aza indirmem lazım ...

Yorum

• ranil bende aşure yapacağim sabah ama ben hala ayaktayım...keşke beraber olsak ama gönüller bir olsun değilmi.
                            galiba benimde genetik huy yani....anenm anlatı 30 lu yaşlarda bişeyler yaşamış ama gariban ne olduğunu bilmeden iyleşmiş gitmiş.aslında her insan bir dönem ataklar yaşıyor kimi hemen geçiyor k,m,de bizler gibi.....allah süründürmesin
                            kendinize iyi bakın pasız günler...............

Yorum

• selam dostlar ,bu ara kendimi pek bir huzursuz hissediyorum.sanki hiç bir yere sığamıyorum.rahat edemiyorum.günlük rutin işler yine ağır gelmeye başladı.birde forumun bu yeni halini hiç sevmedim.çok ruhsuz moderatörlere duyurulur.

Yorum

• hhhhhmmm şöyle anlatayım bi kere çok ciddi!şöyle daha canlı ,yeni gelen mesajları anında görebileceğimiz şekilde olsa! böyle dümdüz bişey olmuş !

Yorum

İşleniyor...
                                X