Duyuru

Collapse
No announcement yet.

panik ataklılar günlüğü sakinleri-1

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• ranil canım benimmmmmm
    ne olursun kendini rahat hisset.kendine aktiviteler geliştir.bizler en azından hastalığımızın farkındayız ve baş etmeyi biliyoruz.ilaç bırakma döneminde de bunları yaşayacağını bilmen iyi.ve atlatacağını da bil.
    mümkünse yürüyüşlere çıktemiz hava soluyacağın biyerlere gitama bişeyler yap kendini dinleme olurmu
    elişi ör ne bileyim uğraşak bişeyler muhakkak bul
    yalnız olmadığını bil.ben sık sık girip bakıyorumyalnızlığına yoldaş olurum yeterki sen bu dönemi atlat olurmu.
    ufak bi şeyde umudunu kaybetme.bunların geçici olacağını asla unutma
    kendine iyi bak allaha emanet ol
    testinin içinde ne varsa dışınada o sızar

Yorum

• Ranil'cim geçmiş olsun.Hiç merak etme biraz sabırlı ol bunlarda geçicek.Zor günler geldiği gibi gider bir anda merak etme,herşey gelip geçici buda geçicek.Tekrar geçmiş olsun canım kendine iyi bak.
      Sadece fazla ileri gitme riskini goze alanlar ne kadar ileri gidebilecegini ogrenir.

Yorum

• ranil canım ,geçer inan bana..bi ara bende öyle hissediyordum, sonra geçiyor .biliyorsun bu hastalık böyle.
        bu arada ben bu gün felekten bir gün geçirdim ,tek başıma sinemaya gittim .tavsiye ederim ,kendime alışveriş yaptım çok keyifli.ne zamandır kendi adıma hiç bir şey yapmadığımın farkına vardım.

Yorum

• canlarım benim ...iyiki varsınız hepinizde ...
          evet biraz boşta kaldım ....eve çok kapattım kendimi...havalar bir iyileşsin ...
          2 gündür daha iyiyim ..biraz artırdım ilaçları ...dönemlik yani...dr demişti ..o dönemlerde ilaçlarını artır ...5 gün filan böyle yapacağım galiba ...

dediğiniz gibi yürüyüşe başlayamadım bir türlü...evet kendime fırsat vermedim ...
          şükür allahıma ...her şeyime ...tevekkül ediyorum ..her şey allahtan ..
          hepinize teşekkür ederim ..kendinize iyi bakın dostlarım ...
          bulutlar ağlamazsa yeşillikler nasıl güler ....

Yorum

• canlarım ....
            burada ve sitedeki bütün bayanların 8 mart emekçi kadınlar gününü kutlarım ...
            bunu madamsurgun yazmış ...güzeldi ama emekçi kadınlar ..

Yorum

• selam dostlar ,
              istanbul, çok soğuuuuk!tabi bizim evde ,yönetici evde yok ,kaloriferler çok az yanıyor.şu merkezi sistem !!!!!!!!!!!
              dışarıda yapmam gereken işler var,ama ben çok üşüyorum.
              bu arada kadınlar gününün neyini kutlayalım.kadınlar hep mağdur ,ezilen horlanan varlıklar ,21 yy ne değişti.eğitimlisi ,eğitimsizi aynı mağduriyeti taşıyor.gece 12 de taksimde tek başına dolaşabiliyormuyuz.başımıza ne geleceği belli....
              bu arada kadınlara destek verdiğini düşünen yalaka erkekler.sanatçılar falan.çoğu karısını aldatan tipler.onun hangi samimiyetine inanalım.aldatmakta bir şiddet değilmi?kadınlar için ilan edilen böyle bir günde ne yapılıyor bu mağduriyetleri gidermek için.,çok merak ediyorum!

Yorum

• Lokus seruleus'un panikte etkisi: Beyinde 4. ventrikül tabanında gelişmiş olan çok sayıda hücreden oluşan bir alandır. Beynin bir çok bölgesiyle bağlantıları vardır. Beyindeki noradrenalinin %70 inden fazlası bu bölgeden karşılanmaktadır. Beyindeki noradrenerjik aktivite artışı, korku ve bunaltı ortaya çıkarır.

Maymunlarda yapılan çalışmalarda lokus seruleusa elektrikle uyarı verilmiş ve panik benzeri durum çıkmıştır. Hayvanlarda bu bölgenin lezyonları, çıkarılması vs. anksiyeteyi (bunaltı), tehlike ve ağrıya verilen yanıtları azaltmaktadır. Lokus seruleus aktivitesini azaltan ilaçlarda hayvanlarda korkuyu azaltmaktadır. Lezyonlarda ayrıca hayvanlar saldırgan olmakta ve yeme-içme davranışlarında artış gözlenmektedir.

Bu çalışmalar sonucunda lokus seruleusun daha ziyade "alarm sistemi "olduğu ve zararlı, hatalı uyarıları diğerlerinden ayırdığı ileri sürülmektedir.

Aşırı uyarı halinde bütün beyin fonksiyonları ve irade dışı çalışan sistemler uyarılmaktadır.

Orta derecede ise uyanıklık ve dikkatte artış olmaktadır.

Az uyarılma halinde korkusuzluk, ani impulsif davranışlar ve dikkatsizlik ortaya çıkmaktadır.

Bu açıklamalardan sonra antidepresanların Lokus Seruleus'u baskıladığınıda bir doktorun yazısında okudum.Demek ki panik atak sadece psikolojik bir rahatsızlık değil,beynimizde var olan bir bozukluk sonucu ortaya çıkıyor.İlaçlarda bunu baskılamaya normal çalışma düzenine dönmesine yarıyor.Sanırım ilaçları bıraktıktan belli bir süre sonra hastalığın nüks etmesi durumuda bu sebeple başımıza geliyor.İlaç alırken iyiyim bıraktıktan sonra kötü oluyorum diyen bir çok hasta var.(Neredeyse Tümü).Bence durum bundan kaynaklanıyor.
                Sadece fazla ileri gitme riskini goze alanlar ne kadar ileri gidebilecegini ogrenir.

Yorum

• Forumu ziyaret edip yazmamazlık yapmayın arkadaşlar ona göre

Yorum

• Arkadaşlar neden kimse birşey yazmıyor foruma uğrayıpta bişeyler yazmıyorsanız ayıp edersiniz ona göre Sağlıcakla kalın...

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: castellini View Post
                      Arkadaşlar neden kimse birşey yazmıyor foruma uğrayıpta bişeyler yazmıyorsanız ayıp edersiniz ona göre Sağlıcakla kalın...
                      yok yok yazdım valla ...ama site geriye gitmiş yine ..yazdıklarım silinmiş ..
                      ne olur ya tam bir ayar sağlanmışken yeniden yeniden olmaz işallah ...

castellini ...ben bu panik atağı mide rahatsızlıklarına benzetiyorum ..midede asit azlığı veya fazlalığı ...
                      bizlerdede yani panik ve anksiyete de beynimizde ki hormonların salgılaması...
                      ama diyorum neden bu serotonin az salgılanıyor ..
                      ne oluyorda oluyor ..
                      depodan fazla yakıt yakıyoruz biz galiba ...o yüzdende bizde yakıt almıyor ..

ilaçları azltmaya başladım ...ya ...
                      nefes problemleri yaşamaya başladım ben ..
                      ilaçları bırakan arkadaşlar ..bildiklerini ve yaşadıklarınızı burada paylaşırmısınız ...

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: ilksen
                        ranil.. hayli gecikmeli okudum yazdıklarını...
                        zor bir dönemin içindesin, geçecektir muhakkak.. neler geçirmedin ki..
                        ilaçlarını bırakırken yaşadığın bu bu belirtiler gayet olağan tepkiler..
                        keşke şu yürüyüş işini askıdan indirsen, hani sabah erken saatler yada akşam telaşının evde bir parça dindiği civarlarda tempolu bir, açık alan yürüyüş saati, ayırsan kendine , ayırabilsen ne güzel olur..
                        stresine çok iyi geleceğine , mine bulantılarının kesileceğine yada en azından azalacağına eminim..
                        suyu da ihmal etme .. en az 2 lt su içmeyi günlük prensiplerinin arasına sok ve kendine özen göster..
                        dilerim sorunların en kısa sürede geçer ve rahatlarsın.. sevgiler..
                        canm ilksencim ..olsun canım ...beni düşünüp bu sayfaya gelmen ve yazman bana inan çok iyi geliyor ..sizleri kaybetmek istemiyorum ..

evet şu yürüyüşe başalyamadık bir türlü haklısın valla ..ha birde su evet hiç içmiyorum nerdeyse ..çok çay içtiğimden belkide ...
                        mide bulantılarım geçti canım ..ama şu nefes alam problemlerin arasıra oluyor ..
                        birde bu günlerde biraz boş kaldım ...kendime ayıracak zamanım çok oldu yani ve biraz kendimi dinlemeye başladım sanırım ..
                        bak hatalarımıda söylüyorum ...
                        ama yürüyüş evet ...tembellik ediyorum valla ...
                        tamam hocam çalışacağım bak ..)

kızlar sizlerden e haber ..castellini...ve maviyeşil h1i ...sizlerde yazın birşeyler ..
                        hepinizi seviyorum ve teşekkür ediyorum arkadaşlarım ...

ama dikkat edeceğim biraz daha ....

Yorum

• Valla Ranil'cim bende öyle gelgitler yaşıyorum işte ne iyi ne kötü.İlacımı almaya devam ediyorum bakalım ne olucak bu sefer haftaya filan tekrar doktoruma gidicem.

Yorum

• selam nasılsınız arkadaşlarım.ben iyi değilim sinirlerim çok gergin.benim kızla çok çatışıyoruz .onunla nasıl başedeceğimi bilemiyorum kendimi kötü hissediyorum.ona nasıl yaklaşacağımı bilmiyor çözüm yolu bulamıyorum.aslında belkide pek önemli bişey yoktur ama çıldıraağım .benmi çok abartıyorum ama oda beni çileden çıkarıyor....
                            neyse canınızı sıkmayayım.sizlerde ne var ne yok.umarım bir yaramaz durum yoktur
                            kendinize iyi bakın .allaha emanet olun
                            testinin içinde ne varsa dışınada o sızar

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: yuko View Post
                              selam nasılsınız arkadaşlarım.ben iyi değilim sinirlerim çok gergin.benim kızla çok çatışıyoruz .onunla nasıl başedeceğimi bilemiyorum kendimi kötü hissediyorum.ona nasıl yaklaşacağımı bilmiyor çözüm yolu bulamıyorum.aslında belkide pek önemli bişey yoktur ama çıldıraağım .benmi çok abartıyorum ama oda beni çileden çıkarıyor....
                              neyse canınızı sıkmayayım.sizlerde ne var ne yok.umarım bir yaramaz durum yoktur
                              kendinize iyi bakın .allaha emanet olun
                              olurmu canımızı sıkmak ..tabiki canımız sıkılınca burada paylaşacağız ..
                              kız kaç yaşındayd yuko ...
                              benim oğlan 16 ...daha dur ..bu yaşlara gelince daha fena oluyorlar ...
                              ergenllikmiş ..püf ....valla oğlanlarla bende büyüyorum resmen ..
                              kızlar anneyle ..oğlanlar babayla çatışıyorlar...
                              sabırl olmak zorundayız ...şu anda onlarda kimlik gelişmesi yaşıyorlar ..
                              neler oluyor anlatsana bir bakalım ....

Yorum

• yukocum ,anneler ve kızlar hep çatışır.bizim ki küçük bizde bile oluyor.ama onlarda büyüyorlar ,tek başına bir birey oluyorlar..çok büyük sabır bu yaşda yapıalcak tek şey.ergenleri önyargısız dinlemek ve onları ne kadar çok sevdiğimizi söylemekten başka bir şey yapamayız.

Yorum

İşleniyor...
                                X