Duyuru

Collapse
No announcement yet.

panik ataklılar günlüğü sakinleri-1

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Orjinal yazı sahibi: ranil View Post
    burdayım burdayımmm..
    oh sefam olsun ...dışarıya da çıkmış mı ?(aynı reklam daki gibi oldu ha ....
    hiç bir şey olmayacak ...hem yanlız değilisn ki bu aklaında kalsın bak ..
    ne oldu bir şey oldumu hayır ..
    ama kendine o günü ve ortamı rezil ettin dimi...senin elinde olan bir şey değil bunu bil ..kızma ama hastalığını sevmeye çalış...ben öyle yaptım ne yapayım ..çözümü öyle buldum ..
    bu hastalıkta allahın bana bir lutfu olarak görüyorum veya görmeye çalışıyorum derim ...
    tiroid ..bak olabilir ..oda insana sıkıntı verir ..
    oooo ooo ben neler oldum neler ..eforlaramı girmedim troid ler mi ölçülmedi...
    ama bu yabancılaşma hissi ...üzerne gitme ..kendini sorgulayıp durma ...bu olacak ve geçecek de ..
    nasıl şeker hastalarını şekerleri yükselirse ..bende de öyle oldu de geç ..ama yinede bunu bir dr söyledinmi ..ne dedi....ve uykun nasıl ..düzenlimi ona bak ...
    anksiyete uzun sürüyor bende ..amann canım bir bende olmuyor ya ...bak sende de benim eimdede oluyor ...başkalarındada ...bizler biraz abartıyoruz sadece ..
    eskiden ben çocukalrım kim...eşim kim dediğin zanamlar oldu ..ama bak geçti canım ...saniye sürüyor du ..senin de öyle dimi..

birde kusura bakmazsan ..cinsiyetin ve yaşını sorabilirmiyim ..ne tuhaf şu sanal ortam dimi..
    konuşuyoruz ama yaşımızı ve kim olduğumuzu bilmiyoru z..
    Tabiki ne demek siz bayansınız galiba abla demeye başlıyayım ben.. 19 yaşındayım daha 2007 eylülde başladı pa bnde..erkeqim gencm daha..sizde bu yaşta ne olcak derseniz pa işte napayım derim hemen ona göre Bence tiroidlerimde sorun var gibime geliyo ama teste gitmedim henüz pazartesi gidicem..sıkıntı bitiriyor beni dışarı cıkmaya tırsar hala geldim..ama pazar günü kız arkadaşımla buluscam gezicem..başlarım anksiyeteyede pa'yada şimdi.. he

hepa..

benLe aynı şeyleri yaşıyosun kardeşim sen mailini yolla bana ben sana akıl vereyim biraz beraber savaşalım
    Dedim: Çok yalnızım. - Dedin: ... فَإِنِّي قَرِيبٌ Ben ki sana çok yakınım

ʞoʎ ʞılsɹǝʇ ıq wıʎıʎı uǝq

''Korkun seni mahkum eder, umudun seni özgür bırakır...''

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: DepresiFF View Post
      Tabiki ne demek siz bayansınız galiba abla demeye başlıyayım ben.. 19 yaşındayım daha 2007 eylülde başladı pa bnde..erkeqim gencm daha..sizde bu yaşta ne olcak derseniz pa işte napayım derim hemen ona göre Bence tiroidlerimde sorun var gibime geliyo ama teste gitmedim henüz pazartesi gidicem..sıkıntı bitiriyor beni dışarı cıkmaya tırsar hala geldim..ama pazar günü kız arkadaşımla buluscam gezicem..başlarım anksiyeteyede pa'yada şimdi.. he

hepa..

benLe aynı şeyleri yaşıyosun kardeşim sen mailini yolla bana ben sana akıl vereyim biraz beraber savaşalım
      aman da aman..oğlum yaşındasınız diyelim o zaman ....40 yaşındayım neredeyse ..yaşlandım ..(yok be yav yaşlanmadım ben )
      pa genç veya yaşlılıkla alakası yok ...yaşamakla ve karekterle ilgili bence ...bir dikkat et bakalım ..annen ve babanda böyle huylar varmı ..benim vardı mesala ...o zaman işte bu genetik oluyor ...
      bak ne güzel kız arkadaşınla git gez ..gününü yaşa ..bir daha bugün olmayacak bak ..
      bulutlar ağlamazsa yeşillikler nasıl güler ....

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: ranil View Post
        aman da aman..oğlum yaşındasınız diyelim o zaman ....40 yaşındayım neredeyse ..yaşlandım ..(yok be yav yaşlanmadım ben )
        pa genç veya yaşlılıkla alakası yok ...yaşamakla ve karekterle ilgili bence ...bir dikkat et bakalım ..annen ve babanda böyle huylar varmı ..benim vardı mesala ...o zaman işte bu genetik oluyor ...
        bak ne güzel kız arkadaşınla git gez ..gününü yaşa ..bir daha bugün olmayacak bak ..
        yok abla ya gençsin daha gezicemde bugün kötüydü ya abla babamla işe gittim cok acayip yabancı hissettim kendimi ben ben degilim sanki noluyo banaaaaaaaaa tırsmaya basladım bu histen artık ya bitsin artık bu hiss kötü bişey olcakmış düşüncesi eklenince deymeyin pa'nın keyfine..atak gelsede rahatlasam yarına kadar geçermiki bu his

Yorum

yok abla ya gençsin daha gezicemde bugün kötüydü ya abla babamla işe gittim cok acayip yabancı hissettim kendimi ben ben degilim sanki noluyo banaaaaaaaaa tırsmaya basladım bu histen artık ya bitsin artık bu hiss kötü bişey olcakmış düşüncesi eklenince deymeyin pa'nın keyfine..atak gelsede rahatlasam yarına kadar geçermiki bu his
          ablacım bir dr gidip bu olanları anlat bakalım ..ialçlarmı sana iyi gelmedi ..başka ilaçlar veriri belkide sana ..
          ihmal etme ama git dr ...

Yorum

• depresiff ve hepa aşağıda verdiğim linki daha önce okudunuz mu? okumadıysanız bir bakın derim.

http://www.psikoloji.gen.tr/showthre...n-ya%FEayanlar
            ... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....

Yorum

• abla tiroide bagladı test yaptırcam daha işte..bidakinde bu yabancılıktanda bahsedicem..ilaçlarım 3 yıldır aynı 3 yıl iyi gelipte şimdimi bozdu ) esintili baktım o konuya.

Yorum

abla tiroide bagladı test yaptırcam daha işte..bidakinde bu yabancılıktanda bahsedicem..ilaçlarım 3 yıldır aynı 3 yıl iyi gelipte şimdimi bozdu ) esintili baktım o konuya.
                3 yıl azzaman değil ..
                a o zaman sei etkileyen sebepler varmı bir gözden geçir ..
                birde benim kafayı yermiyim dediğim gibi sende bu yabancılaşma hisine takmamaya çalış ..(ne kadar olursa tabi)

Yorum

• etkileyen sebep var tabiki abla ezelin senaristi varya ona kafayı takmıstım beyin kanaması geçirdi diye..ondan önce domuz gribine takmıstım büyük bi atak geçirdikten sonra daha takmamıstım..ama bu son beyin kanaması olayı anksiyetemi azdırdı hep huzursuz gezdim..artık huzursuzda degilim iyiym ablada 2 gündürde şizofreni ve delilige taktım..iq testi çözdüm delirmem demi abla ben ben degilim gibi geliyo şimdide..ama bunu daha kolay atlatırım PA son oyunlarını oynuyo galiba yada harbiden delircem :P

Yorum

etkileyen sebep var tabiki abla ezelin senaristi varya ona kafayı takmıstım beyin kanaması geçirdi diye..ondan önce domuz gribine takmıstım büyük bi atak geçirdikten sonra daha takmamıstım..ama bu son beyin kanaması olayı anksiyetemi azdırdı hep huzursuz gezdim..artık huzursuzda degilim iyiym ablada 2 gündürde şizofreni ve delilige taktım..iq testi çözdüm delirmem demi abla ben ben degilim gibi geliyo şimdide..ama bunu daha kolay atlatırım PA son oyunlarını oynuyo galiba yada harbiden delircem :P
                    sende panik atak olduğuna emin misin? anlattıkların daha çok hastalık anksiyetesine benziyor
                    ... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: esintili24 View Post
                      sende panik atak olduğuna emin misin? anlattıkların daha çok hastalık anksiyetesine benziyor
                      ewt teşhisim PA 3 Yıl önce ruhum vücudumdan ayrılıyodu ve o zaman konuldu teşhis..gögüs agrılarıda cok cektim ben carpıntılarınıda..allaha şükür onlar ilk günlerde kaldı..anksiyete zaten pa'yla kardeş..ben bu sekilde yaşıyorum..zaten panik atak ve panik bozukluk diye 2 hastalık var panik bozukluk var bende..klasik pa çarpıntı yapar 15 dakka sonra geçer..ama panik bozukluk 24 saat seninle olabilen bişey..

Yorum

Ayrıca hastalık anksiyetesinden kastın nedir ? zaten pa' olanlar hastalıkları takar kafaya ve belirtileri kendilerine yakıştırırlar..

Yorum

Ayrıca hastalık anksiyetesinden kastın nedir ? zaten pa' olanlar hastalıkları takar kafaya ve belirtileri kendilerine yakıştırırlar..
                          en ufak değişim şeklindeki bedensel duyumları yanlış yorumlama sonucu her türlü hastalığı geçirebileceğini sanma eyiliminden ortaya çıkan anksiyetenin türü olan bir rahatsızlıktır depr.. bu. bacağın ağrır kangren mi olacağım gibi mesela. kafan ağrır migren mi oldum. miden ağrır ülser mi oldum. grip olursun zatüremi olacam gibi korkular hastalık anksiyetesi yaşayanların genel problemleridir. eğer böyle şey varsa sende bu hastalık anksiyetesidir. nasıldır nasıl seyreder araştırmanı tavsiye ederim.

birde kendine yabancılaşma problemin hakkında birşeyler söylemek istiyorum. şimdi bazı duyumlar yalancı duyumlardır. mesela ruhunun bedenini terkedecekmiş hissi çok gerçekci bir his olmasına rağmen bu duyum gerçekte yanıltıcı bir duyumdur. şununla kıyas et. şizofrenler gerçekte var olmayan şeyleri "kesin olarak" var gibi kabul ederler. onları yokluğuna ikna edemezsin. senin bu hisleri gerçekci algılaman şizofrenlerin gördüğü hayalleri gerçek olarak algılamasına benziyor.

yaşadığın hisler gerçek hisler, yaşadığın bu hislerin gerçekliği korktuğun şeyin gerçekliğine işaret etmiyo ama bunu bilmeni isterim. bu yaşadığın hisler gerçek temelli hisler değil. ruhunun bedenini terk etmesi gibi deneyimlediğin bu hisse kanıpta ruhum gerçekten bedenimi terkedecek şeklinde bir inanca kapılman yersiz. panik atak sırasında yaşanan o kalbim duracak hisleri de böyledir. gerçeği yansıtmaz.

şimdi soracaksın bana "peki biz bu hisleri gerçekten duyuyoruz. o hisleri yaşamamız gerçek. bu gerçekliği bize yaşatan nedir.?" beynimizdeki anksiyeteyi tetikleyen bölgenin bize oynadığı algısal bir oyunudur. o bölge bu hisleri bize yaşatır. ama yaşattığı bu his asla gerçek temelli değildir. sadece algısal yanılsamadır. doktorlara gittiğinde biyolojik bir sorununun olmadığını sana kaç defa söylemişlerdir. korkularının gerçekci olmadığını kaç defa söylemişlerdir.

Yorum

• işte dr lar söylesede bizler buna inanamıyoruz bazen ...
                            dep. panik atak aklımızın bizlere yaptığı oyunlar .bende bir zamanlar sizofreni miyim acaba der dururdum ..
                            mantık çalıştır hemen .şizofreni ırsi birşey bazen ..anne veya babada ailede olması gerekiyor ...
                            hem onlar bile artık iyileşebilirlar ..
                            esintinin dediği gibi hastalık panik atağı farklı birşey ...bak kalbim çarptı geçti diyorsun ...bunlar da geçecek ..
                            ben ilaçları azaltırken ataklar gelirmi demiştim ..beynimi buna alıştırmıştım...sonra da amann gelsin gider veya ilaçları çoğaltırım dedim ...valla atak gelmedi...
                            ben de 2 ay gibi bir zamnda alıştım ilaçlara ..1 sene daha böyle ..sonra tekrar azaltmaya devam ..
                            sen bir dönemden geçiyorsun ..bunlarda geçecek .alışacaksın ablacım ..
                            hiç düşünmemeye çalış ..ve bunları yaşayan bir tek sen değilsin ..
                            panik ataktan beyin kanaması geçiren ,şizofren olan da yok ..
                            hem gençsi daha çabuk atlatırsın ...
                            sevgiler ..

Yorum

• panik atak için 2 önemli hatırlatma

slm ranil ablacığım, nasılsın bu gün, abla bak gezinirken ne buldum. şöyle bir yazı buldum. okumanızı istiyorum

"Önce panik atak nedir kısaca ele alalım.

Panik atak, kaygı bozukluğu gurubu içinde yer alır. Panik atak; aniden, ortada herhangi bir sebep yokken başlar. Her yerde ortaya çıkabilir. Kişiler ani bir çarpıntı, baş dönmesi, baş ağrısı, dizlerinin bağı çözülmesi gibi şikâyetler tarif ederler. Bunun neticesinde de bayılmaktan korkarlar, ölüm korkusu olabilir. Kendi bedenleri üstünde kontrolü kaybetmekten çekinirler. Panik atak sırasında kişi, kalp çarpıntısı olduğu için “kalp krizi geçiriyorum” diye düşünebilir. Başında uyuşma hissi ve baş ağrısı olan kimse “tansiyonum yükseldi, felç olacağım” diye düşünür. Çok ağır bir atak geçiren kişi, bayılma ve ölüm korkuları olduğu için bir an önce yardım almak ister ve hastaneye gider. Panik atak sırasında kişi düşüncelerine hâkim olamadığı için “aklımı kaybedeceğim” yada “şizofren mi olacağım” şeklinde korkular üretir.

Panik atakla birlikte, açık alan korkusu ( agorafobi ), hastalık anksiyetesi, kendine yabancılaşma ( depersonalizasyon ), gibi sorunlar görülebilir.

Panik atak için

1. önemli hatırlatma: Panik atak sırasında duyumsanan “ani bir çarpıntı, baş dönmesi, baş ağrısı, dizlerinin bağı çözülmesi… gibi” bedensel duyumları, bizzat panik atağın kendisi ortaya çıkarır.

Kaygı mekanizması uyarıldığı zaman kaygıyla beraber vücut reaksiyonları ortaya çıkar. Panik atak yaşayan bireyler bu reaksiyonları “hızlı kalp çarpıntısı, baş dönmesi, zihinsel kargaşa, dizlerinin bağı çözülmesi” şeklinde tecrübe ederler. Bu deneyimi ortaya çıkaran etken kaygı mekanizmasıdır. Bu belirtilerin ortaya nasıl çıktığını bilmeyen bireyler, bu tecrübeleri, tehlikeli bir olay başlangıcı şeklinde yorumlarlar.

bu konuda bilinmesi gereken en önemli nokta bu tecrübelerin tehlikeli bir olay başlangıcına işaret etmediği ve bu tecrübelerin kaygı mekanizmasının uyarılması sonucu ortaya çıktığı gerçeğidir.

2. önemli hatırlatma: tecrübe edilen bedensel duyumlar atak sırasında yanlış yorumlanır. Kaygının tetiklenmesi ile ortaya çıkan "hızlı kalp çarpıntıları" kalp krizi geçirme başlangıcı şeklinde yorumlanır. Kaygı bölgesinin uyarılması sonucu normal bir reaksiyon olan hızlı kalp çarpıntıları, panik atağın ortaya çıkardığı bir sonuç gibi algılanması gerekirken, kalp krizi başlangıcı şeklinde yorumlanır. Bu yanlış yorumlama kaygı seviyesini artırır. bu yüzden kişi çok aşırı kaygı yaşar.

Özetlersek; duyumsanan belirtiler (hızlı kalp çarpıntıları) gerçektir. Kişiyi yanılgıya iten şey ise, bedensel duyumlara yüklediği gerçek dışı anlamlardır.

Örnek yanılgı durumları;

Hızlı kalp atışlar => kalp krizi geçirme kaygısı
                              Baş dönmesi => bayılacağım kaygısı
                              Düşüncelerini toparlayamama => aklı yitirme kaygısı, şizofren olma kaygısı
                              Baş ağrısı => beyin kanaması geçirme kaygısı
                              Dizlerinin bağı çözülmesi => bedensel kontrolü sağlayamama, felç olma kaygısı

Uyarı ! :

1.uyarı: bu tarz bedensel duyumlar yaşıyorsanız ve “doktora gözükmediyseniz” biyolojik bir sorun olup olmadığını anlamak için doktora gidiniz. Size biyolojik bir soruna “sahip olmadığınız” söylenmiş ve bunu birkaç doktor teyit etmiş ise bu teşhisi ciddiye alınız.

2. uyarı: Bu örneklerde size, bedensel belirtiler gerçekten yaşanırken bu belirtilere yüklenen anlamların gerçek dışı olduğunu göstermek istedim. Bedensel duyumların karşısında yer alan yorumlar gerçek dışı yorumlardır. bu tarz yaklaşımlar gerçeklerle örtüşmez.

Tavsiye

“kalp krizi geçireceğim, bayılacağım, aklımı yitireceğim, şizofren olacağım, beyin kanaması geçireceğim, felç olacağım” gibi kaygılarınızı azaltmak için doktorunuzla bu konular üzerine konuşabilirsiniz. “Kalp krizi nasıl ortaya çıkar? , şizofren olma süreci nasıl yaşanır? , felce neden olan etkenler nelerdir? , Sizin bunları yaşama şansınız nedir ?” bu konular hakkında doktorunuzdan bilgi edine bilirsiniz."

Şunu unutmayın. “ Korkular bilgisizlikten ve yanlış bilgiden beslenir!”
                              Last edited by esintili24; 05-05-2010, 12:29 PM.

Yorum

slm ranil ablacığım, nasılsın bu gün, abla bak gezinirken ne buldum. şöyle bir yazı buldum. okumanızı istiyorum

"Önce panik atak nedir kısaca ele alalım.

Panik atak, kaygı bozukluğu gurubu içinde yer alır. Panik atak; aniden, ortada herhangi bir sebep yokken başlar. Her yerde ortaya çıkabilir. Kişiler ani bir çarpıntı, baş dönmesi, baş ağrısı, dizlerinin bağı çözülmesi gibi şikâyetler tarif ederler. Bunun neticesinde de bayılmaktan korkarlar, ölüm korkusu olabilir. Kendi bedenleri üstünde kontrolü kaybetmekten çekinirler. Panik atak sırasında kişi, kalp çarpıntısı olduğu için “kalp krizi geçiriyorum” diye düşünebilir. Başında uyuşma hissi ve baş ağrısı olan kimse “tansiyonum yükseldi, felç olacağım” diye düşünür. Çok ağır bir atak geçiren kişi, bayılma ve ölüm korkuları olduğu için bir an önce yardım almak ister ve hastaneye gider. Panik atak sırasında kişi düşüncelerine hâkim olamadığı için “aklımı kaybedeceğim” yada “şizofren mi olacağım” şeklinde korkular üretir.

Panik atakla birlikte, açık alan korkusu ( agorafobi ), hastalık anksiyetesi, kendine yabancılaşma ( depersonalizasyon ), gibi sorunlar görülebilir.

Panik atak için

1. önemli hatırlatma: Panik atak sırasında duyumsanan “ani bir çarpıntı, baş dönmesi, baş ağrısı, dizlerinin bağı çözülmesi… gibi” bedensel duyumları, bizzat panik atağın kendisi ortaya çıkarır.

Kaygı mekanizması uyarıldığı zaman kaygıyla beraber vücut reaksiyonları ortaya çıkar. Panik atak yaşayan bireyler bu reaksiyonları “hızlı kalp çarpıntısı, baş dönmesi, zihinsel kargaşa, dizlerinin bağı çözülmesi” şeklinde tecrübe ederler. Bu deneyimi ortaya çıkaran etken kaygı mekanizmasıdır. Bu belirtilerin ortaya nasıl çıktığını bilmeyen bireyler, bu tecrübeleri, tehlikeli bir olay başlangıcı şeklinde yorumlarlar.

bu konuda bilinmesi gereken en önemli nokta bu tecrübelerin tehlikeli bir olay başlangıcına işaret etmediği ve bu tecrübelerin kaygı mekanizmasının uyarılması sonucu ortaya çıktığı gerçeğidir.

2. önemli hatırlatma: tecrübe edilen bedensel duyumlar atak sırasında yanlış yorumlanır. Kaygının tetiklenmesi ile ortaya çıkan "hızlı kalp çarpıntıları" kalp krizi geçirme başlangıcı şeklinde yorumlanır. Kaygı bölgesinin uyarılması sonucu normal bir reaksiyon olan hızlı kalp çarpıntıları, panik atağın ortaya çıkardığı bir sonuç gibi algılanması gerekirken, kalp krizi başlangıcı şeklinde yorumlanır. Bu yanlış yorumlama kaygı seviyesini artırır. bu yüzden kişi çok aşırı kaygı yaşar.

Özetlersek; duyumsanan belirtiler (hızlı kalp çarpıntıları) gerçektir. Kişiyi yanılgıya iten şey ise, bedensel duyumlara yüklediği gerçek dışı anlamlardır.

Örnek yanılgı durumları;

Hızlı kalp atışlar => kalp krizi geçirme kaygısı
                                Baş dönmesi => bayılacağım kaygısı
                                Düşüncelerini toparlayamama => aklı yitirme kaygısı, şizofren olma kaygısı
                                Baş ağrısı => beyin kanaması geçirme kaygısı
                                Dizlerinin bağı çözülmesi => bedensel kontrolü sağlayamama, felç olma kaygısı

Uyarı ! :

1.uyarı: bu tarz bedensel duyumlar yaşıyorsanız ve “doktora gözükmediyseniz” biyolojik bir sorun olup olmadığını anlamak için doktora gidiniz. Size biyolojik bir soruna “sahip olmadığınız” söylenmiş ve bunu birkaç doktor teyit etmiş ise bu teşhisi ciddiye alınız.

2. uyarı: Bu örneklerde size, bedensel belirtiler gerçekten yaşanırken bu belirtilere yüklenen anlamların gerçek dışı olduğunu göstermek istedim. Bedensel duyumların karşısında yer alan yorumlar gerçek dışı yorumlardır. bu tarz yaklaşımlar gerçeklerle örtüşmez.

Tavsiye

“kalp krizi geçireceğim, bayılacağım, aklımı yitireceğim, şizofren olacağım, beyin kanaması geçireceğim, felç olacağım” gibi kaygılarınızı azaltmak için doktorunuzla bu konular üzerine konuşabilirsiniz. “Kalp krizi nasıl ortaya çıkar? , şizofren olma süreci nasıl yaşanır? , felce neden olan etkenler nelerdir? , Sizin bunları yaşama şansınız nedir ?” bu konular hakkında doktorunuzdan bilgi edine bilirsiniz."

Şunu unutmayın. “ Korkular bilgisizlikten ve yanlış bilgiden beslenir!”
                                Yazı tam beni anlatmış işte teşekkrler

Yorum

İşleniyor...
                                X