Duyuru

Collapse
No announcement yet.

panik ataklılar günlüğü sakinleri-1

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• ranil çarşamba pazarı düzeldi mi şimdi....hadi geçmiş olsun canımcım.benim şu boğazımda ki sıkıntı geçmedi hala...bir el devamlı sıkıyor sanki...

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: panik View Post
      ranil çarşamba pazarı düzeldi mi şimdi....hadi geçmiş olsun canımcım.benim şu boğazımda ki sıkıntı geçmedi hala...bir el devamlı sıkıyor sanki...
      panik boğazındaki el paniklediğin için olmasıngeçmiş olsun.hepsinin geçici olacağını unutma.o el seni boğmayacak emin ol.ben hiç boğulmadım çünkü.kendine iyi bak
      testinin içinde ne varsa dışınada o sızar

Yorum

• ben de aranıza yeni geldim ama panik atak teşhisi konalı bir yıla yakın oldu.hoş ben hala doktorlara inanmıyorum ya.kesin yakında kalpten giderim.zaten sürekli netten de kalple ilgili bilgileri okuyorum.kalp krizi geçircem düşüncesi beynimi ele geçirdi çoktan ve ben bu konuda nasıl bu kadar zayıf olabiliyorum ve bunun sadece benim evhamım olduğunu beynime kabul ettiremiyorum bilemiyorum.yazın kaç kez dahiliyeye kaç kez kardiyolojiye gittim .kaç kez tahlil oldum.yok ta yok bişeyin yok.gençsin.bu yaşta ne kalbi diyorlar da başka bi şey demiyor bu doktorlar.huzursuz olmam kalbimin çarpıntısı,ölüm haberleri,kalp krizi haberleri neden beni bu kadar rahatsız ediyor.neden hayatın içinde ölümü kabullenemiyorum.ben ki cenazelere gitmem ben ki mezarlığın önünden geçerken kafamı başka yere çeviririm.zaten bu kadar hayattan kopuşum ben de bu hastalığa sebep oldu ya...geçen yaz psikiatristin verdiği cibran ve xzanaxı karaciğerime zarar verir düşüncesiyle bile sadece iki hafta içtim.bıraktım. bu kadar sağlığıma düşkünken , neden ilaçlara bağlı yaşamak zorunda kalayım ki derken derken geceleri uyur uyanık halde dolaşıyorum artık evde.inşallah birileri uyumuyordur diye camlarda geziniyorum.tek tesellim yaz geliyor.geceleri oturan daha fazla komşum olacak.ama böyle de olmaz ki.böyle de yaşanmaz ki.ya da buna yaşam denir mi ki...

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: ranil View Post
          merhaba arkadaşlar ...ben geldimmmm..
          iyiyim şükür ...atlattım yani...
          sizler ne yapıyorsunuz yazayım dedim ..ilaçları bırakmaya da alıştım ..geçen günkü gibi olmuyor yani..havalarda ısındı ...
          her şey güzel olacak diyeyim ..
          betül gelmiyor bu aralar ...
          hoşgeldin ranil sen nasılsın.size bir tafsiyem olacak ben yapıyorum ve çok iyi geliyor.akşam yada serinlikte dışarı çıkın ağaçlık yerlerdse yürüyüş yapın ve o ağaçların yeşillğin güzel kokusunu hissedin illaki hissetmeye çalışın.muhteşem bişey biliyormusunuz.kendimi cennetin bir köşesinde gibi hissediyorum.huzur doluyorum.içim açılıyor ferahlıyorum.herne olursa olsun sizi üzecek şeylere pabuç bırakmayın.
          hayatı sizi üzecek kadar ciddiye almayın.bunları yapmaya çalışıyorum ve iyi hissediyorum kendimi.bnları yaparken kendimi zorlamıyorum .bana iyi geleceğini biliyorum
          neyse herkese iyi geceler allaha emanet olun

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: sedaer22 View Post
            ben de aranıza yeni geldim ama panik atak teşhisi konalı bir yıla yakın oldu.hoş ben hala doktorlara inanmıyorum ya.kesin yakında kalpten giderim.zaten sürekli netten de kalple ilgili bilgileri okuyorum.kalp krizi geçircem düşüncesi beynimi ele geçirdi çoktan ve ben bu konuda nasıl bu kadar zayıf olabiliyorum ve bunun sadece benim evhamım olduğunu beynime kabul ettiremiyorum bilemiyorum.yazın kaç kez dahiliyeye kaç kez kardiyolojiye gittim .kaç kez tahlil oldum.yok ta yok bişeyin yok.gençsin.bu yaşta ne kalbi diyorlar da başka bi şey demiyor bu doktorlar.huzursuz olmam kalbimin çarpıntısı,ölüm haberleri,kalp krizi haberleri neden beni bu kadar rahatsız ediyor.neden hayatın içinde ölümü kabullenemiyorum.ben ki cenazelere gitmem ben ki mezarlığın önünden geçerken kafamı başka yere çeviririm.zaten bu kadar hayattan kopuşum ben de bu hastalığa sebep oldu ya...geçen yaz psikiatristin verdiği cibran ve xzanaxı karaciğerime zarar verir düşüncesiyle bile sadece iki hafta içtim.bıraktım. bu kadar sağlığıma düşkünken , neden ilaçlara bağlı yaşamak zorunda kalayım ki derken derken geceleri uyur uyanık halde dolaşıyorum artık evde.inşallah birileri uyumuyordur diye camlarda geziniyorum.tek tesellim yaz geliyor.geceleri oturan daha fazla komşum olacak.ama böyle de olmaz ki.böyle de yaşanmaz ki.ya da buna yaşam denir mi ki...
            hoşgeldin.şimdilik ben varım ama yarın arkadaşlarımız sana hoşgeldin derler.panik atak insana herşeyi yaptırıyor bunu kabullenmen gerek.şu anda ilaç alıyormusun.tedavin ne aşamada.
            beynındeki seni kötü hissetirecek bütün düşüncelerden arınmaya çalış.bende pa.teşhisi kondu.tedavi oldum ve çok şükür şu anda ilaç almıyorum ve allahıma sonsuz şükürler çok iyiyim.sende iyileşeceksin inşalah.bak burda tedavi gören arkadaşlarımız var hepimiz sana yardım etmeye çalışırız.

Yorum

• ilaç kullanmıyorum.burada anlatan bir arkadaşın yazdığı gibi bende geçen yaz gittiğim onca doktordan onca gereksiz ilaçları aldım.reflü ilaçları,kansızlık ki hala da var sanırım dolayısıyla demir hapları ve kim ne derse inanacak hale gelen ben.yeter ki doktorlar teşhis koysunlar.ama onca hapı içip de düzelmeyince haplara da doktorlara da güvenim kalmadı.dolayısıyla kendimi çaresiz hissedip kaderime razıyım gibi.psikiatristin verdiği ilaçlarda bana mantıklı gelmediği için bıraktım.sonuçta ilaçları içince mi ben iyi olacağım.içmezsem yine aynı şikayetler.sanki sorun çözücü değil de kısa sürede sorunu baskılayıcı gibi geldi.acaba mantıklı mı davrandım.yoksa yakında hatta hiç vakit kaybetmeden bir psikiatriste mi gitmeliyim.ama bu hastalığın analattığınıza göre çözümü var.ama her halde insan mutlu olamıyor.iyileştim deyip de kötü bir anımda yeniden başlar mı diye düşündüğüm için sanki ben bu hastalıkla yaşamak ve kalp çarpıntılarımı hafife alıp huzursuz yaşamıma devam etmeliymişim gibi geliyor.bana yardım edin lütfenn.

Yorum

ilaç kullanmıyorum.burada anlatan bir arkadaşın yazdığı gibi bende geçen yaz gittiğim onca doktordan onca gereksiz ilaçları aldım.reflü ilaçları,kansızlık ki hala da var sanırım dolayısıyla demir hapları ve kim ne derse inanacak hale gelen ben.yeter ki doktorlar teşhis koysunlar.ama onca hapı içip de düzelmeyince haplara da doktorlara da güvenim kalmadı.dolayısıyla kendimi çaresiz hissedip kaderime razıyım gibi.psikiatristin verdiği ilaçlarda bana mantıklı gelmediği için bıraktım.sonuçta ilaçları içince mi ben iyi olacağım.içmezsem yine aynı şikayetler.sanki sorun çözücü değil de kısa sürede sorunu baskılayıcı gibi geldi.acaba mantıklı mı davrandım.yoksa yakında hatta hiç vakit kaybetmeden bir psikiatriste mi gitmeliyim.ama bu hastalığın analattığınıza göre çözümü var.ama her halde insan mutlu olamıyor.iyileştim deyip de kötü bir anımda yeniden başlar mı diye düşündüğüm için sanki ben bu hastalıkla yaşamak ve kalp çarpıntılarımı hafife alıp huzursuz yaşamıma devam etmeliymişim gibi geliyor.bana yardım edin lütfenn.
                merhaba seda ....
                hoş geldin diyeyim ilk önce ....
                panik atak ah ahhhh ...sen de aramıza katıldın diyelim ...bana yazmak iyi geliiyor ...
                evettt hemde kocaman bir evet ..dr gitmelisin ..hemen hemen hepimiz senin geçtiğin yollardan geçtik ..bende öyle ilk zamanlar neden ben derdim ...güçlüyüym derdim ...ama olmadı ..bende ilk ilaçları kullandım ve bıraktım ...6 ay sonra filan tekrarladı ..3 senedir kullanıyorum ve azaltmaya başladım daha iyiyim .ataklar gelmiyor ..kalbim sıkışmıyor ...hayatım düzenen girrdi..
                dediğine göre etkiliyor seni bu rahatsızlıklar ...ben 1 sene tansiyon ilacı kullandım ...sonra bıraktım ...kafayıda yemedim felçde geçirmedim ..
                yani bir şey olmadı turp gibi ayaktayım ..
                çevrende tansiyon şeker ilacı kullanan hiç bir insan yokmu ..sen de aynı gibi düşün...onlarda haaytaları boyunca kullanacaklar bu ilaçları ...
                içini dökmek istersen ..neden başladı niye oldu ...okur ve dinleriz bizler ..
                geçmiş olsun ...
                bulutlar ağlamazsa yeşillikler nasıl güler ....

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: panik View Post
                  ranil çarşamba pazarı düzeldi mi şimdi....hadi geçmiş olsun canımcım.benim şu boğazımda ki sıkıntı geçmedi hala...bir el devamlı sıkıyor sanki...
                  valla geçmedi benim çarşamba pazarı ağzım ...ağrıyor ..amannn bunada şükür ...
                  hani fibrom var dı da bir salak dr. kanser olabilirsin demişti ya ...kendi dr söyledim güldü ..hayır dedi bu kanser değil ....oh dedim rahatladım ..bizim kızlardada var yani arkadaşlarda ..
                  panikcim ilaçları alıyorsun dimi...
                  niye dedim diye bir sor sor sor ben düzensiz aldığım zaman bazen anksiyete yaşıyorum ..3 gün geç alayım ilaçları etkileniyorum ...sen de böyle bir şeymi yaptın yoksa ..
                  birde sendede bendede alerji var ..bahardan kaynaklanabilir ....bir ölç bakalım kendini...t1 t2 lere baktır bir daha ...of be görende beni dr . zannedecek ...

Yorum

• insanların başkalarının eli ayağına dolandığı zaman,ya da biraz fazla kaygılıysa panik atak diye bu kelimeyi sıradan kullanmalarına sinir oluyorum.panik kelimesi ve panik atak kelime grubu farklı.panik atak birçok insanın beyninde hastalık gibi bile değil.bu sebeple çevremdekiler ne çektiğimi anlamıyor. ne kadar duyarsız,empati kuramayan insanlar var.birini karşına alıpta boşver demek,takma kafayı demek ne kadar kolay.kolay da olmuyor işte.neyseki aynı durumda olan sizler ve çektiğiniz sıkıntıları anlatan şu siteyle karşılaştımda okuduklarım bana yabancı gelmiyor.birçok satırda aaa bende de oluyor diyorum.ya da bazen de okuduklarım acı oluyor.kendilerini çok kötü hissedenlerle ilgili yazıları okuyunca da kendimde şikayet etme hakkını bulamıyorum.beterin beteri var hikayesi.umarım her şeyin devası vardır.hele ki ruhun ...
                    arkadaşlar gece yatarken aakta değil de yatakta sol öğsüm ağrıyor.size de oluyor mu?bastırınca da ağrıyor.sızlama gibi.panik atak krizleri çarpıntıysa dört beş kez oldu bir yılda. ama yok ağrı da panaik atak içinde varsa ben sürekli özellikle geceleri kriz geçiriyorum.bu arada şu sıra çevrenizde sizin de çok fazla kalp krizi geçiren var mı? bu mevsim kalp krizi geçirme mevsimi mi nedir?korkuyorum.neden göğsüm ağrıyor.

Yorum

insanların başkalarının eli ayağına dolandığı zaman,ya da biraz fazla kaygılıysa panik atak diye bu kelimeyi sıradan kullanmalarına sinir oluyorum.panik kelimesi ve panik atak kelime grubu farklı.panik atak birçok insanın beyninde hastalık gibi bile değil.bu sebeple çevremdekiler ne çektiğimi anlamıyor. ne kadar duyarsız,empati kuramayan insanlar var.birini karşına alıpta boşver demek,takma kafayı demek ne kadar kolay.kolay da olmuyor işte.neyseki aynı durumda olan sizler ve çektiğiniz sıkıntıları anlatan şu siteyle karşılaştımda okuduklarım bana yabancı gelmiyor.birçok satırda aaa bende de oluyor diyorum.ya da bazen de okuduklarım acı oluyor.kendilerini çok kötü hissedenlerle ilgili yazıları okuyunca da kendimde şikayet etme hakkını bulamıyorum.beterin beteri var hikayesi.umarım her şeyin devası vardır.hele ki ruhun ...
                      arkadaşlar gece yatarken aakta değil de yatakta sol öğsüm ağrıyor.size de oluyor mu?bastırınca da ağrıyor.sızlama gibi.panik atak krizleri çarpıntıysa dört beş kez oldu bir yılda. ama yok ağrı da panaik atak içinde varsa ben sürekli özellikle geceleri kriz geçiriyorum.bu arada şu sıra çevrenizde sizin de çok fazla kalp krizi geçiren var mı? bu mevsim kalp krizi geçirme mevsimi mi nedir?korkuyorum.neden göğsüm ağrıyor.
                      sedacım tekrar merhaba ..benim ataklarım gece olmadı ..ama olan arkadaşlar sana yardımcı olurlar mutlaka ..biz bir aile gibi olduk ..neden yazmıyorsun ,nerdesin diye hesap bile soruyoruz birbirimize
                      gögüs ağrıların muhtemelen ..sık nefes almakla alakalı ..göğüs kafesi sıkışıyor herhalde ...öyle durumlarda düzenli nefes alıp vermeyi dene ..nefes teknikleri olarak google babaya yaz ..araştır bir ..bende faydası oldu ve oluyor ..1 dakika içinde 10 defa nefes almak gerekiormuş galiba ..
                      merak etme yanlız değilsin ..
                      hatta ben yazdığımda bir arkadaşımız bendede oluyor dediğinde sevinmişdim ...kötülük olarakmı hayır ama ..çevremdekiler beni anlamayınca oh be dedim anlaanlar var ...
                      sevgiyle kal ..
                      Last edited by ranil; 04-04-2010, 11:26 AM.

Yorum

• Herkese DepresiFF'den Selam Bugün PA'yla uğraştığım bi gündü..ders notları almak için sağı solu dolaştım çok yoruldum..başım döndü biraz sanki Pa'yüzünden aslında dönmüyodu sanırım sonra bu eyvaHH beyin kanaması geliyor gibi bi düşünce oluşturdu..Sanırım yarım bi sigara içmiştim ondan dolayı böyle oldum.hala başım dönüyomuş gibi geliyor ne saçma bi his.Minibüse bindiğimde Pa iyice bastırdı.Ama bu Pa dedim kimseden yardım istememe gerek kalmadı..bi savaş günü daha böylece geçti..
                        Dedim: Çok yalnızım. - Dedin: ... فَإِنِّي قَرِيبٌ Ben ki sana çok yakınım

ʞoʎ ʞılsɹǝʇ ıq wıʎıʎı uǝq

''Korkun seni mahkum eder, umudun seni özgür bırakır...''

Yorum

• kendini teselli edebiliyorsan ve moralini düzeltebiliyorsan ne güzel.demek ki bu savaşı sen kazanacaksın.senin adına sevindim.bende de bugün çarpıntı oluşturacak heyecanlanacak bir haber vardı.bir akrabamızın kalp krizi geçirdiğini öğrendim.duyuncada kalbimin hızlı hızlı attığını anladım.evde tansiyon aleti var.baktığımda 110 civarıydı.ölüm haberlerinde ben önce hastaneye sonra cenaze evine gitmeliyim sanırım.bu savaşta ben pek galip çıkamıyorum.ama en azından sizlerden iyi haber duyunca seviniyorum.

Yorum

• Selam Dünden sonra başım döndü dün diye sersemlik hissi var üstümde başım dönüyormuş gibi geliyor ama dönmüyo yabancılık hisside cabası sıkıştırıyor düşünceler su an beni.. okula gidiyorum 3 tane sınavım var..allah yardımcımız olsun ne diyelim hepinize selam

Yorum

• Geldim okuldan uff çok kötüydü belliydi böyle olucagı sersemlik hissi baş dönmesi hissi yaşadım hep eyvah beyin kanamasından gidicem gibi oldu..hala etkisi altındayım ufak bi atak geçirdim ama elimi yüzümü yıkayıp döndüm sınavıma devam eden yabancılık hissiyle beraber..geeç artık..yarında sınavım var beyin kanaması korkusuyla yaşayamam 2 yıldır yaşamıyodum ben bu korkuyu nerden cıktıki..savaşa devam arkadaşlar

Yorum

• Orjinal yazı sahibi: DepresiFF View Post
                                Geldim okuldan uff çok kötüydü belliydi böyle olucagı sersemlik hissi baş dönmesi hissi yaşadım hep eyvah beyin kanamasından gidicem gibi oldu..hala etkisi altındayım ufak bi atak geçirdim ama elimi yüzümü yıkayıp döndüm sınavıma devam eden yabancılık hissiyle beraber..geeç artık..yarında sınavım var beyin kanaması korkusuyla yaşayamam 2 yıldır yaşamıyodum ben bu korkuyu nerden cıktıki..savaşa devam arkadaşlar
                                depresif ...
                                gemiş ollsun diyeyim sana ..ama zaten geçmiş dimi..
                                yok yok ara sıra yoklar bu pa ...
                                bak sana 1 ay uğramaz artık ..
                                canını sıkan ve dert etttiğin şeylerin bir dolumu diyelim bunlara ..
                                olmuş ve geçmiş ...
                                sen sınavlra bak ...
                                bak şuda olabilir ..acaba bu sınav stresi olabilir mi?sorumlıuluk duygusu ...

evet arkadaş mücadeleye devam ..
                                --------------

dün bende sıkıntlarla boğuştum ..gördüğüm rüyalarınn etkisinden belkide ..kimsteye anlatmak istemedim ..tabi pa ataklı olunca hep kötüye yodum ...
                                sonra anksiyete ...aklıma geldi atarax attım yarım ..oh iyi geldi valla ...unutmuştum bu ilacı ...hatırlatana bak sen dimi...
                                sevgiler ...
                                sayfaya girenler tekmil verin yaaa

Yorum

İşleniyor...
                                X